Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Tragic No 2!!

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τη δεύτερη σερί ήττα του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ.
Το… σίριαλ με τίτλο «τραγωδία» και πρωταγωνιστή τον ΠΑΟΚ συνεχίστηκε το απόγευμα της Κυριακής στην Τούμπα με το δεύτερο επεισόδιο. Ο… κατήφορος δηλαδή συνεχίζεται. Μετά τον Ατρόμητο Αθηνών ήταν σειρά του ΠΑΣ Γιάννινα να… βυθίσει στο μαύρο σκοτάδι τον Δικέφαλο κερδίζοντας τον στην Τούμπα.
Από την 2η αγωνιστική ο Δικέφαλος πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων το πλεονέκτημα των 4 βαθμών που είχε όταν ξεκινούσε η διαδικασία των πλει οφ και από θέση ισχύος βρίσκεται πλέον με την πλάτη στον τοίχο σε ότι αφορά την κατάκτηση της 1ης  θέσης που οδηγεί στους προκριματικούς γύρους του Τσάμπιονς Λιγκ.
Η ομάδα έδειξε για άλλα μια φορά ότι δεν είναι ομάδα αλλά ένα σύνολο παικτών που δεν ξέρουν που βρίσκονται. Οσες ομιλίες κι αν επιχειρήσει ο Ιβάν Σαββίδης δεν θα καταφέρει να πετύχει απολύτως τίποτε. Ο ΠΑΟΚ νοσεί βαριά και το φάρμακο δεν είναι οι ομιλίες και οι ασπιρίνες.
Οι αντιδικίες και τα μπινελίκια ματξύ των παικτών στην διάρκεια του αγώνα, η παντελής έλλειψη αγωνιστικού πλάνου, η κάκιστη φυσική κατάσταση των περισσοτέρων παικτών, η αδιαφορία και η κακή ψυχολογική κατάσταση δεν είναι αρρώστις που δημιουργήθηκαν τώρα.
Είναι ασθένειες που βασανίζουν εδώ και μήνες τον ΠΑΟΚ και τώρα που αυξήθηκε η πίεση εμφανίστηκαν. Η ομάδα είναι ακυβέρνητο καράβι όχι γιατί δεν μπορεί ο Γεωργιάδης να πιάσει το τιμόνι αλλά γιατί δεν υπάρχει σοβαρή προσέγγιση από τους ανθρώπους που ασχολούνται με το ποδοσφαιρικό τμήμα.
Η καθυστερημένη αντικατάσταση του Γιώργου Δώνη (φέρει απόλυτα την ευθύνη για την έλλειψη αγωνιστικού πλάνου, φυσικής κατάστασης και ομοιογένειας των παικτών) και το γεγονός ότι εμπιστεύθηκε έναν άνθρωπο παντλώς άσχετο από ποδόσφαιρο (Γέρμαν Τσιστιάκοφ) οδηγούν τον ΠΑΟΚ με μαθηματική ακρίβεια σε αποτυχία στο πρωτάθλημα μετά την αποτυχία στο θεσμό του Κυπέλλου.
Γι αυτό υποστηρίζω ότι ο ΠΑΟΚ μοιάζει με ακυβέρνητο καράβι. Οι κακές επιλογές παικτών τόσο το καλοκαίρι όσο και τον Ιανουάριο, το γεγονός ότι ο Τσιστιάκοφ έβαλε πάνω από το συμφέρον της ομάδας τον εγωισμό του και έδιωξε τον Γκαρσία για να μείνει στην ομάδα ο Δώνης καθώς επίσης και το γεγονός ότι ο Βρύζας έχει αποστασιοποιηθεί από τις εξελίξεις έχουν μετατρέψει την ομάδα σε παιδική χαρά.
Δεν μπορώ να φανταστώ πως οι ασθένειες που ταλαιπωρούν τον ΠΑΟΚ μπορούν να γιατρευτούν μέχρι την Τετάρτη που η ομάδα θα αντιμετωπίσει τον Αστέρα Τρίπολης. Οσα μηνύματα κι αν στείλει ο Σαββίδης από το Ροστόφ όσες ομιλίες κι αν οργανώσει δεν θα καταφέρει να πετύχει το επιθυμητό.
Να δει δηλαδή την ομάδα να παίζει σωστό ποδόσφαιρο (άγνωστη ένοια για τον φετινό ΠΑΟΚ) και να κερδίζει. Για να κερδίσει πρέπει πρώτα να πάιξει καλό ποδόσφαιρο. Η εξέλιξη της χρονιάς είναι η χειρότερη που θα μπορούσαν να φανταστούν στην Τούμπα γιατί πολύ απλά δεν έβλεπαν πέρα τη μύτη τους.
Δεν έβλεπε ο Τσιστιάκοφ συγκεκριμένα στον οποίο ανατέθηκε να ηγηθεί του ποδοσφαιρικού τμήματος χωρίς να έχει την υποδομή για να πετύχει στο έργο που ανέλαβε. Με λίγους μήνες εργασίας στην Ρώσικη λίγκα του μπάσκετ, 1.5 χρόνο τεχνικός διευθυντής στην Ανζί πως έγινε ειδικός στην δημιουργία ομάδων.
Η ευθύνη για την επιλογή βαραίνει τον Σαββίδη που όσο πιο γρήγορα αντιθληφθεί ότι τα λεφτά του πάνε χαμένα τόσο πιο γρήγορα θα λύσει το πρόβλημα και θα δημιουργήσει την ομάδα που ονειρεύεται.
Δεν ξέρω ποιον θα επιλέξει. Αυτό είναι πρόβλημα του μεγαλομετόχου που έχει διαθέσει αποδεδειγμένα μέχρι τώρα 22.000.000 ευρώ για την ΠΑΕ και η ομάδα παρουσιάζει την εικόνα που βλέπουμε. Βέβαια δεν διατέθηκε το ποσό που προαναφέρω για το ποδοσφαιρικό τμήμα αλλά όπως και να το κάνουμε το μπάτζετ του ΠΑΟΚ είναι πολύ μεγαλύτερο από του Ατρομήτου Αθηνών και του ΠΑΣ Γιάννινα που τον κέρδισαν με χαρακτηριστική άνεση.
Για όσους βιαστείτε να πείτε ότι είναι νωρίς να κρίνουμε τον Σαββίδη θα πω ότι δεν είναι καθόλου νωρίς. Αν δεν τον κρίνουμε τώρα ανάλογη θα είναι και η επόμενη χρονιά γιατί θα συνεχίσει να εμπιστεύεται μαθητευόμενους μάγους με ότι αυτό συνεπάγεται.
Υ. Γ. Αν εξαιρέσω τον Βούκιτς που είχε φιλότιμο και έδειξε ότι όταν αποκτήσει φυσική κατάσταση θα προσφέρει βοήθεια στην ομάδα οι υπόλοιποι….Και θυμίζω ότι ο Βούκιτς ήταν προσωπική επιλογή του Σαββίδη!
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: