Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Τίμησε το παρελθόν του!!

Ως σύλλογος που έχει ταυτίσει την ύπαρξη με το ποντιακό στοιχείο, αφού «γεννήθηκε» από Πόντιους πρόσφυγες το 1926, δε θα μπορούσε παρά να μην τιμήσει τις ρίζες του τη χθεσινή ημέρα.

Ως γνωστόν, η 19η Μαΐου είναι η ημέρα που τιμάται η μνήμη των 353.000 θυμάτων της ποντιακής γενοκτονίας από το κεμαλικό καθεστώς την περίοδο 1913-1919.

Έτσι και χθες, ο Απόλλων Καλαμαριάς τίμησε τις ρίζες του και το παρελθόν του, με αντιπροσωπευτική παρουσία στις εκδηλώσεις μνήμης που πραγματοποιήθηκαν στην πλατεία Αγίας Σοφίας χθες το απόγευμα.

Παρών ήταν ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Αχιλλέας Χαραλαμπίδης, αλλά και μέλη της διοίκησης της ΠΑΕ και του ερασιτέχνη, όπως και πολλοί φίλοι της ομάδας.

Ο Απόλλων θα δείξει ότι τιμάει τις ρίζες του για ακόμη μια φορά και την ερχόμενη εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή, όταν και αναμένεται να μεταβεί στο μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά, όπως άλλωστε πραγματοποιεί τουλάχιστον τρεις φορές τον χρόνο.

Εβδομάδα συναντήσεων και αποφάσεων

Στον Απόλλωνα από σήμερα ξεκινάει μία σημαντική εβδομάδα για τη νέα χρονιά, αφού θα αρχίσουν οι επαφές του προέδρου, Αχιλλέα Χαραλαμπίδη για να ζητήσει στήριξη εν όψει της νέας σεζόν στη Φούτμπολ Λιγκ. Είναι γνωστό πως τα έσοδα στη συγκεκριμένη κατηγορία είναι περί τις 200.000 ευρώ, αλλά χρειάζονται αρκετά ακόμη (περίπου τα διπλάσια) για να δημιουργηθεί ένα μπάτζετ ομάδας με πρωταγωνιστικές βλέψεις.

Τα χρήματα αυτά μπορούν να αναζητηθούν είτε μέσω χορηγιών, είτε μέσα διαρκείας και προς αυτή την κατεύθυνση σημαντική θα είναι και η συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΟΕ, Γιώργο Παρχαρίδη. Από τον Απόλλωνα θα ζητηθεί έμπρακτη συμπαράσταση, τόσο στο θέμα της διαμεσολάβησης με επιχειρηματίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν, όσο και στα διαρκείας, αφού στην ΠΟΕ υπάγονται εκατοντάδες ποντιακού σύλλογοι.

Τρισάγιο για Περγαμηνέλη

Από τη διοίκηση του Απόλλωνα πάρθηκε η απόφαση την ερχόμενη Τετάρτη να ψαλεί τρισάγιο στο μνήμα του Αλέκου Περγαμηνέλη στα κοιμητήρια ως ελάχιστος φόρος τιμής προς τον άνθρωπο που ταύτισε την ζωή του με τον Απόλλωνα και αποτέλεσε μέχρι και πέρυσι μέλος του τεχνικού τιμ της ομάδας, ως προπονητής τερματοφυλάκων.  Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: