Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Το σήκωσε η Πόρτο!!

Δεν γινόταν να το χάσει (πλέον)! Η Πόρτο πήρε τους τρεις βαθμούς κόντρα στην Πάσος Φερέιρα και στέφθηκε πρωταθλήτρια Πορτογαλίας για τρίτη σερί σεζόν.

Το σήκωσε η Πόρτο!
Και πώς να μην το πάρει όταν έκανε το απίστευτο την περασμένη αγωνιστική; Στην αυλαία του φετινού πρωταθλήματος, η Πόρτο έκανε το χρέος της κόντρα στην Πάσος Φερέιρα (2-0) και κατέκτησε τον τίτλο για τρίτη σερί χρονιά και 27η στην ιστορία της! Και μάλιστα ως αήττητη!

Βέβαια, oι «δράκοι» μπήκαν σε θέση οδηγού με απόφαση… σκάνδαλο του διαιτητή. Κι αυτό γιατί υπέδειξε πέναλτι σε πέσιμο του Χάμες Ροντρίγκεζ, τον οποίο ούτε που ακούμπησε ο αμυντικός! Ο Λούτσο Γκονζάλες ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε, με τον Τζάκσον Μαρτίνεζ στο 52’ να γράφει το τελικό 2-0. Οι ηττημένοι θα παίξουν στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν.

Στην δεύτερη θέση κατετάγη τελικά η Μπενφίκα. Οι «αετοί» μετά την «αυτοκτονία» της προηγούμενης εβδομάδας, ήλπιζαν σε ένα θαύμα, το οποίο δεν ήρθε ποτέ. Ωστόσο, έκλεισαν την σεζόν με νίκη 3-1 κόντρα στην Μορεϊρένσε, η οποία με αυτή την ήττα υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία και μαθηματικά. Οι φίλοι της ομάδας, παρά την ατυχία τόσο στο ντέρμπι με την Πόρτο, όσο και στον τελικό με την Τσέλσι δεν άφησαν μόνη την «αρρώστια» τους και πήγαν μαζικά στο Ντα Λουζ.

Μπράγκα και Εστορίλ θα παίξουν στο Γιουρόπα Λιγκ του χρόνου, την ώρα που αμφότερες ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα με νίκη κόντρα σε Σετούμπαλ (1-0) και Ζιλ Βιθέντε (3-1) αντίστοιχα.

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας του Ζεσουάλντο Φερέιρα επικράτησε με το εμφατικό 4-1 της Μπέιρα Μαρ, όμως έμεινε εκτός Ευρώπης, την ώρα που οι ηττημένοι δεν κατάφεραν να παραμείνουν στην κατηγορία.

Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής:

Μπέιρα Μαρ-Σπόρτινγκ 1-4
(70’ Ριμπέριο – 22’ πεν. Σίλβα 28’, 29’ Φαν Βολφσβίγκεν, 89’ Σίλβα)

Μπενφίκα-Μορείρένσε 3-1
(50’ Καρντόζο, 80’, 93’ Λίμα – 43’ Βινίσιους)

Ζιλ Βιθέντε-Εστορίλ 1-3
(26’ Σάντρο – 55’, 67’ πεν. Βιτόρια, 74’ Λεάλ)

Γκιμαράες-Ρίο Άβε 0-1
(50’ Μπράγκα)

Νασιονάλ-Ακαντέμικα 2-1
(42’ Καντέιας – 49’ Εντίνιο, 64’ Κεϊτά)

Ολιανένσε-Μαρίτιμο 0-0

Πάσος Φερέιρα-Πόρτο 0-2
(24’ πεν. Λούτσο, 52’ Τζάκσον Μαρτίνεζ)

Σετούμπαλ-Μπράγκα 0-1
(32’ Ζε Λουίς)
Πηγή:sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: