Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Η γιορτή του… Σαν Ίκερ!!

Τα γενέθλιά του έχει σήμερα ο Ίκερ Κασίγιας, ο οποίος συμπληρώνει τα 32 του χρόνια και έχει πανηγυρίσει την κατάκτηση 19 τίτλων.

Τη δική της σημασία έχει η σημερινή ημέρα για την Ρεάλ Μαδρίτης και την εθνική Ισπανίας.

Σαν σήμερα (20 Μαΐου) πριν από 32 χρόνια ήρθε στον κόσμο ο παίκτης που αποτελεί τη… σημαία των «μερένχες» και των «φούριας ρόχας». Μετά από 23χρόνια στη «βασίλισσας» είναι ο αρχηγός της ομάδας και συνεχίζει να πανηγυρίζει τίτλους:

2 Champions League, 2 διηπειρωτικά, 1 Σούπερ Καπ Ευρώπης, 5 πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο Ισπανίας και 4 Σούπερ Καπ Ισπανίας.

Επιπλέον, τιμήθηκε με το βραβείο «Principe de Asturias» για την προσφορά του στον αθλητισμό της Ισπανίας και γενικότερα την εκπροσώπηση της χώρας ανά την υφήλιο.

Το ντεμπούτο του διεθνούς γκολκίπερ ήταν στις 12 Σεπτεμβρίου στο Σαν Μαμές κόντρα στην Μπιλμπάο.

Τη φετινή σεζόν ξεπέρασε τον Σαντιγάνα, περνώντας στην τρίτη θέση των συμμετοχών στην ιστορία της «βασίλισσας» και μπροστά του βρίσκονται ο Ραούλ και ο Σαντσίς με 741 και 709 αγώνες αντίστοιχα.

Όσον αφορά την εθνική Ισπανίας, είναι ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές (143) και ήταν εκ των πρωταγωνιστών για την κατάκτηση του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής και των δύο Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων.




Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: