Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Πεδουλάκης: «Ήξερα για τον Καπόνο»

Ο Αργύρης Πεδουλάκης γνώριζε για τη δυσαρέσκεια του Τζέισον Καπόνο, λόγω της μικρής συμμετοχής του, όπως αποκάλυψε ο ίδιος μετά τη νίκη (87-70) του Παναθηναϊκού επί του ΚΑΟΔ.

Πεδουλάκης: «Ήξερα για τον Καπόνο»
Ο Τζέισον Καπόνο ζήτησε να φύγει από τον Παναθηναϊκό, καθώς είχε περιορισμένο ρόλο και αυτό το γνώριζε ο Αργύρης Πεδουλάκης, όπως δήλωσε μετά τη νίκη επί του ΚΑΟΔ. Αναφορικά με το ματς, ο «Άρτζι» τόνισε πως το ζητούμενο ήταν να προφυλαχθούν όσο περισσότερο γινόταν οι Διαμαντίδης και Ούκιτς, ενώ στο τέλος δεν δίστασε να αναφερθεί στο χαμό του Γιώργου Κολοκυθά λέγοντας: «Το μπάσκετ κι ο Παναθηναϊκός είναι πιο φτωχός».

Αναλυτικά όσα είπε ο Αργύρης Πεδουλάκης:

Για το χαμό του Γιώργου Κολοκυθά: «Το πιο σημαντικό γεγονός είναι ο θάνατος του Γιώργου Κολοκυθά. Το μπάσκετ κι ο Παναθηναϊκός είναι πιο φτωχός. Τον είχα, ήταν και στο συμβούλιο και στην ομάδα. Ήταν ένας ιδιαίτερος άνθρωπος, με αρχές που εκλείπουν στις ημέρες μας, την τελευταία 20ετία. Να 'ναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Για τη νίκη επί του ΚΑΟΔ: «Παίξαμε σε ένα γήπεδο χωρίς κόσμο. Είχαμε πρόβλημα με τα 2 πόιντ γκαρντ που μας έλειπαν, έπρεπε ο Διαμαντίδης κι ο Ούκιτς να παίξουν περισσότερο παρότι προέρχονταν από ματς Ευρωλίγκας. Κοιτάξαμε να μην ταλαιπωρηθούν, γι' αυτό δεν πιέζαμε. Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι για τις καταστάσεις που προανέφερα. Στη συνέχεια έγινε παιχνίδι μυαλού, πήραμε διαφορά. Καλή συνέχεια στη Δράμα, προσπαθεί να αλλάξει κάποια πράγματα».

Για την αποχώρηση του Τζέισον Καπόνο: «Νομίζω έβγαλε ανακοίνωση η ομάδα. Αυτή είναι η αλήθεια. Είναι ένα παιδί με εξαιρετικό χαρακτήρα. Από εκεί και πέρα πάνω απ' όλους είναι η ομάδα. Σεβόμαστε την απόφασή του. Προχωράμε».

Για το αν ήξερε νωρίτερα πως ο Αμερικανός ήταν δυσαρεστημένος: «Το γνώριζα, έχω μιλήσει μαζί του. Έβγαλε ανακοίνωση η ομάδα, αυτή είναι η αλήθεια. Αυτή είναι η απόφασή του. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Έχουμε αρχή ως Παναθηναϊκός. Κι ο Χαραλαμπόπουλος είναι απαραίτητος. Σε μία ομάδα είναι σημαντικός κι ο πιο νέος παίκτης, αν είναι σοβαρός και δουλεύει».

Για το αν πρόκειται ο Παναθηναϊκός να κινηθεί για τον αντικαταστάτη του: «Στην Ευρωλίγκα δεν μπορούμε. Στην Ελλάδα θα δούμε. Ας μιλήσουμε γι' αυτούς που ίδρωσαν τη φανέλα. Καλό να μείνουμε σ' αυτούς που έπαιξαν. Σεβασμό προς αυτούς».

Με τη σειρά του, ο Χάρης Γιαννόπουλος, δήλωσε: «Να ξεκινήσουμε απ' το πιο σημαντικό, που είναι ο θάνατος του Γιώργου Κολοκυθά. Συλληπητήρια στην οικογένειά του και στους φίλους του. Ξεκινήσαμε νωχελικά, είχαμε πρόβλημα στα γκαρντ, δε μπορούσαμε να ασκήσουμε πίεση, για να μην έχουμε προβλήματα με φάουλ. Δεν είχαμε ενέργεια στην άμυνα ως αποτέλεσμα αυτού. Στο πρώτο ημίχρονο ο ΚΑΟΔ έμεινε κοντά στο σκορ, στο δεύτερο ημίχρονο ανεβάσαμε ρυθμό, βρήκαμε εύκολα καλάθια, ξεφύγαμε στο σκορ, πήραμε τη διαφορά και τη νίκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: