Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Το... χτύπημα του «απάτσι»

Στο παρελθόν δοκιμάστηκε η αφοσίωσή του στη Μάντσεστερ Σίτι, όμως ο Τέβεζ έδειξε ότι στα δύσκολα θα δηλώνει «παρών». Όπως το έκανε, και κόντρα στην Άστον Βίλα, δίνοντας στους «πολίτες» τη νίκη με 1-0.

Το... χτύπημα του «απάτσι»(video)
Στο πρόσφατο παρελθόν δοκιμάστηκε η πίστη και η αφοσίωσή του στη Μάντσεστερ Σίτι, όμως ο Κάρλος Τέβεζ, έδειξε ότι πλέον, στα δύσκολα θα δηλώνει βροντερό «παρών». Όπως το έκανε, δηλαδή και στο ματς με την Άστον Βίλα, δίνοντας στους «πολίτες» τη νίκη με 1-0, για να επανέλθει στους 12 βαθμούς η διαφορά από την κορυφή.

Ο «απάτσι» με ψύχραιμο πλασέ από λάθος του Κλαρκ στο 45ο λεπτό της αναμέτρησης στο «Βίλα Παρκ» χάρισε στη Σίτι τους τρεις βαθμούς.

Νέο πρόβλημα τραυματισμού για τον Τζακ Ρόντουελ που αποχώρησε αναγκαστικά στο 25ο λεπτό.

Ο μακροβιότερος προπονητής του συλλόγου, στην ιστορία της παρουσίας του στην πρώτη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου έγινε ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, συμπληρώνοντας 125 εμφανίσεις στον πάγκο της ομάδας σε ματς πρωταθλήματος.

Το ματς:


Η Μάντσεστερ Σίτι δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί στο ματς και να ελέγξει το χώρο του κέντρου, εκεί όπου η Άστον Βίλα κατάφερε στο ξεκίνημα της αναμέτρησης να κυκλοφορήσει τη μπάλα. Όσο κι αν έψαχναν διαδρόμους οι «χωριάτες», δεν έβρισκαν ούτε… ρωγμή για να ανοίξουν την αντίπαλη άμυνα και η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 22ο λεπτό από στημένη φάση. Ο Μπεντεκέ, από εκτέλεση κόρνερ, πήρε την κεφαλιά και είδε τον Τέβεζ να απομακρύνει πάνω στη γραμμή! Οι «πολίτες», απάντησαν με ένα δυνατό σουτ του Ρόντουελ στο 23’ που πέρασε άουτ και λίγο αργότερα, ο Άγγλος μέσος άφησε τη θέση του στον Τζέκο, αποκομίζοντας πρόβλημα τραυματισμού. Η ομάδα του Μαντσίνι απέκτησε τον έλεγχο, ο Ζαμπαλέτα είχε δοκάρι στο 37’ και αφού οι Τέβεζ και Τζέκο δοκίμασαν τα ρεφλέξ του Γκουζάν, ο Αργεντινός τον «εκτέλεσε» από το λάθος του Κλαρκ στο 45’ για το 1-0.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με πολύ καλύτερο ρυθμό από το πρώτο και με τις δύο ομάδες να δημιουργούν υποψίες ευκαιρίες. Η μπάλα πήγαινε πότε στη μια και πότε στην άλλη εστία, με την πρώτη καλή στιγμή της επανάληψης να ανήκει στη Μάντσεστερ Σίτι. Από συνεργασία με τον Έντιν Τζέκο, ο Κάρλος Τέβεζ φάνηκε… εγωιστής και επέλεξε να τελειώσει μόνος του τη φάση, βλέποντας τον Λόουτον να προλαβαίνει τη μπάλα πάνω στη γραμμή.

Αν ο Αργεντινός είχε «σερβίρει» στον Σίλβα που περίμενε δίπλα του, το γκολ μάλλον θα ήταν σίγουρο. Οι φιλοξενούμενοι είχαν το προβάδισμα και την υπεροχή, οι Αγκμπονλαχόρ και Μπεντεκέ προσπαθούσαν να βρουν τρόπο ώστε να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα του Χαρτ, όμως η Σίτι άντεχε.

Οι «χωριάτες» επέλεξαν τις γρήγορες αντεπιθέσεις για να απειλήσουν και τις στημένες φάσεις, με τον Λόουτον στο 66’ να κάνει χλιαρό σουτ, που κατέληξε λίγο άουτ. Ο Γιάγια Τουρέ στο 73’ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Γκουζάν και παρά την πίεση που άσκησε η Βίλα μέχρι το φινάλε, το 1-0 δεν άλλαξε.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άστον Βίλα: Γκουζάν, Λόουτον, Κλαρκ, Μπέικερ, Μπένετ, Γουέστγουντ (85' Ελ Αχμαντί), Ντελφ, Ενζόγκμπια (65’ Χόλμαν), Αγκμπονλαχόρ, Βέιμαν (84' Ντόουκινς), Μπεντεκέ

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Κόλο Τουρέ, Νάστασιτς, Κλισί, Γκαρσία, Μίλνερ, Ρόντουελ (25’ Τζέκο), Σίλβα (90' Μπάρι), Τέβεζ (75’ Νασρί), Γιάγια Τουρέ


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: