Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Αλκοόλ, χάπια και... καμπανάκια!!

O Γκασκόιν σε κίνδυνο και οι Άγγλοι προσεύχονται για τον «τρελό». Ο Βall Boy, Πολύδωρος Παπαδόπουλος γράφει για το μήνυμα του «Γκάζα» και τα καμπανάκια που δεν άκουσε ποτέ!

Την μεγαλύτερη μάχη της ζωής του δίνει στην Αριζόνα ο Πολ Γκασκόιν, το αλκοόλ, η κοκαΐνη και τα χάπια τον λύγισαν και έκλεισαν στα καρέ του τον «σκληρό» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου!
Τον τελευταίο μήνα εκτυλίσσεται ένα θρίλερ γύρω από το αν θα καταφέρει να βγει ζωντανός από τη δυσκολότερη περιπέτειά του. Ο Άγγλος θέλει να κερδίσει τους «δαίμονές» του και αυτή τη φορά έχει κίνητρο «Θέλω να παίξω ξανά μπάλα με τον ανηψιό μου, τον Κάμερον. Θέλω να τον δω να παίζει στη Νιούκασλ» ήταν μήνυμα που έστειλε από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ωστόσο, είναι διαφορετικά τα πράγματα, ο οργανισμός του αδύναμος και οι γιατροί τονίζουν πως θα χρειαστεί τουλάχιστον δυο μήνες σκληρής μάχης, ώστε τα μηνύματα να είναι ευχάριστα. «Ο Πολ ακούστηκε αδύναμος και φοβισμένος, αλλά μου είπε πως δεν ρίχνει λευκή πετσέτα. Θα κερδίσει το αλκοόλ όπως έκανε και στο παρελθόν» τόνισε ο κολλητός του φίλος, Τζίμι Γκάρντνερ!
Οι Άγγλοι έφεραν ξανά στην επιφάνεια το θέμα του Γκασκόϊν και το Νησί... δάκρυσε! Οι πρώην συμπαίκτες του έβγαλαν αμέσως χρήματα από το πορτοφόλι τους και τα έστειλαν στην Αριζόνα, εξάλλου το κόστος είναι μεγάλο, 6000 λίρες κάθε εβδομάδα θεραπείας. Ο Γκασκόιν... απένταρος και οι Εβανς, Σίρερ, Σούγκα και Ιράνι συγκέντρωσαν 100.000 λίρες, ενώ χρήματα έδωσαν οι Τέρι, Λάμπαρντ Ρούνεϊ, Γουίλσιρ, η Ομοσπονδία, ενώ η Εθνική ομάδα συγκέντρωσε 40.000 λίρες!
Η κατάσταση είναι η δυσκολότερη, οι αποκαλύψεις συγκλονίζουν, αφού ο Γκασκόιν είχε φτάσει στο σημείο να παίρνει δεκάδες χάπια βάλιουμ και κοκαΐνη. Οσο για το αλκοόλ; Δυο λίτρα τζιν κάθε μέρα και... συνοδευτικό 15 μπύρες Stella Artois!
H κατάρρευση σε εκδήλωση στο Νορθάμπτον ήταν και η καμπάνα μιας πολυτάραχη ζωής γεμάτη μπάλα, γυναίκες, αλλά και αλκοόλ, πολύ αλκοόλ. Τα καμπανάκια ήταν πολλά, αλλά ο «Γκάζα» ποτέ δεν φοβήθηκε! Το 1996 άφησε για λίγο την προετοιμασία της Εθνικής Αγγλίας, το... έριξε έξω και βρέθηκε σε κωματώδη κατάσταση σε κακόφημο μπαρ του Χονγκ Κονγκ! Το 1988 χώρισε την γυναίκα του, Σέρι, η οποία και παρουσιάστηκε στις κάμερες με μελανιασμένο μάτι και παραμορφωμένο πρόσωπο. Στη Σκωτία μπλέχτηκε σε καβγάδες και η πρώτη του επίσκεψη σε κέντρο απεξάρτησης ήταν τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς!
Το αποτέλεσμα όμως δεν ήταν καλό, το 2001 εισήχθη σε νοσοκομείο μετά από απαίτηση του προπονητή του στην Έβερτον, Σμιθ. Η κατάσταση δεν άλλαξε, το ποτό είχε γίνει προτεραιότητα και καθημερινή του ανάγκη. Το 2007 θα διακομισθεί στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε επέμβαση στο στομάχι λόγω έλκους!
Η ψυχική του υγεία είχε κλονιστεί και η αντίστροφη μέτρηση άρχισε το 2008, δυο συλλήψεις, δικαστήρια και εισαγωγή σε Κέντρα Ψυχικής Υγείας. Μάταια όμως...
Οι γιατροί ανησυχούν για ανεπάρκεια οργάνων και οι Άγγλοι προσεύχονται να σωθεί ο «τρελός» του Νησιού!


πηγή: gazzetta.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: