Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Ο... χορός των καταραμένων!!

Έξι αγωνιστικές μένουν και οι... μάχες για την σωτηρία συνεχίζονται. Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τον... χορό των καταραμένων, με τους Κέρκυρα και Άρη να βρίσκονται στην χειρότερη θέση.
Πριν τέσσερις αγωνιστικές είχαμε κάνει έναν απολογισμό-ανάλυση των δέκα τελευταίων αγώνων, προσπαθώντας να δούμε ποιες ομάδες ήταν πιο κοντά στον υποβιβασμό. Τα πράγματα ωστόσο έχουν αλλάξει σε μεγάλο βαθμό, με τον... χορό των καταραμένων να συνεχίζεται. Έξι παιχνίδια, έξι τελικοί, με τους Κέρκυρα και Άρη να βρίσκονται μετά την ήττα των «κίτρινων» από την Βέροια στην χειρότερη θέση.
Φυσικά ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα, μιας όπως φάνηκε και στο διάστημα αυτό, με δύο συνεχόμενες νίκες, μια ομάδα που παλεύει για την σωτηρία, να πηγαίνει ακόμα και για πλέι οφ. Αυτό ίσχυσε με την Ξάνθη την οποία βάζουμε στο γκρουπ μόνο και μόνο για να δείξουμε αυτό και με τον ΟΦΗ αλλά από την ανάποδη, με τους Κρητικούς εκεί που κοιτούσαν την Ευρώπη να αγχώνονται για το αν θα μείνουν στην κατηγορία.
Όλα όμως θα φανούν στον αγωνιστικό χώρο που είναι και ο μοναδικός κριτής. Εκεί οι ομάδες θα δείξουν αν μπορούν να μείνουν ή αν λυγίσουν από το άγχος και δεν πάρουν τους βαθμούς που χρειάζονται. Το gazzetta.gr, παρουσιάζει παρακάτω τις ομάδες που θα δώσουν τους έξι... τελικούς που απομένουν, τελικοί που θα έχουν ως έπαθλο την παραμονή.


Ξάνθη (7η θέση με 31 βαθμούς): Ποια σωτηρία; Φουλ για πλέι οφ


Όταν γράφαμε το πρώτο κείμενο, τέσσερις αγωνιστικές πριν, έτσι και αλλιώς θεωρούσαμε πως η Ξάνθη είναι εξαιρετικά δύσκολο να κινδυνέψει. Πλέον η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έχει ουσιαστικά εξασφαλίσει την σωτηρία και έχει στραμμένα τα βλέμματα προς τα πλέι οφ και το Γιουρόπα Λιγκ. Με εκτός έδρας νίκες επί των Παναθηναϊκού και Λεβαδειακού, οι ακρίτες βρίσκονται έναν βαθμό πίσω από την πεντάδα και απλά μπαίνουν εδώ σήμερα για να δείξουμε, πως τα πάντα μπορούν να αλλάξουν για όλες τις ομάδες, αν καταφέρουν και κερδίσουν δύο παιχνίδια εκτός προγράμματος...
Οι αγώνες που απομένουν
25η αγωνιστική: Ξάνθη-ΠΑΣ Γιάννινα
26η αγωνιστική: Πανθρακικός-Ξάνθη
27η αγωνιστική: Ξάνθη-Ατρόμητος
28η αγωνιστική: Αστέρας Τρίπολης-Ξάνθη
29η αγωνιστική: Πανιώνιος-Ξάνθη
30η αγωνιστική: Ξάνθη-Άρης
Οι κρίσιμες αναμετρήσεις
Για την σωτηρία δεν φαίνεται να υπάρχουν κρίσιμες αναμετρήσεις για την Ξάνθη, η οποία πλέον κοιτάζει μέχρι και τα πλέι οφ. Πλέι οφ που θα κριθούν στα τρία εντός έδρας ματς με ΠΑΣ Γιάννινα, Ατρόμητο και Άρη, ενώ ότι κερδίσει στον Πανθρακικό και στη Νέα Σμύρνη καλό θα είναι.


Λεβαδειακός (8η θέση με 29 βαθμούς): Και αυτός πιο πολύ για πλέι οφ...


Νέα εμφάνιση σε σχέση με την προηγούμενη φορά, είναι ο Λεβαδειακός. Οι Βοιωτοί δύσκολα θα κινδυνέψουν και μπαίνουν στο γκρουπ μετά την ήττα τους από τη Ξάνθη μέσα στο σπίτι τους, απλά για να δείξουμε, όπως έγινε και με την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, πως έτσι όπως είναι τα πράγματα, μπορεί από την μία να παλεύεις για τα πλέι οφ και από την άλλη για την σωτηρία σου. Ο Λεβαδειακός βέβαια θα λέγαμε πως παλεύει για τα πλέι οφ, όμως αν χάσει και άλλα παιχνίδια στην έδρα του, ποτέ δεν ξέρεις...

Οι αγώνες που απομένουν
25η αγωνιστική: Άρης-Λεβαδειακός
26η αγωνιστική: Λεβαδειακός-ΟΦΗ
27η αγωνιστική: Λεβαδειακός-ΑΕΚ
28η αγωνιστική: Κέρκυρα-Λεβαδειακός
29η αγωνιστική: Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ
30η αγωνιστική: Πλατανιάς-Λεβαδειακός
Οι κρίσιμες αναμετρήσεις
Η αλήθεια είναι πως το πρόγραμμα του Λεβαδειακού μόνο εύκολο δεν είναι, καθώς οι Βοιωτοί καλούνται να παίξουν τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας με ομάδες που θα καίγονται για βαθμούς. Από την άλλη, η ομάδα του Γιώργου Παράσχου έχει δείξει πως έχει μεγαλύτερη ποιότητα από ΟΦΗ και την ΑΕΚ που υποδέχεται, αλλά και τους Άρη και Πλατανιά που θα φιλοξενηθεί, οπότε είναι εξαιρετικά δύσκολο να κινδυνέψει, ενώ αν προσέξει μπορεί να παλέψει για τα πλέι οφ.


Πανιώνιος (9η θέση με 28 βαθμούς): Τον φοβίζει το πρόγραμμα


Μπορεί σε σχέση με τις άλλες ομάδες να βρίσκεται σε καλύτερη θέση, ωστόσο ο Πανιώνιος δεν μπορούμε να πούμε πως έχει σωθεί. Αυτό το γνωρίζουν καλύτερα από όλους οι άνθρωποι της ομάδας. Τους «κυανέρυθρους» τους πήγε πίσω η ήττα στην Κέρκυρα, αλλά η εμφάνιση στη Τούμπα, παρά την ήττα αφήνει πολλά περιθώρια και ελπίδες για την συνέχεια. Αν δεν είχε και τόσο άσχημο πρόγραμμα, θα λέγαμε πως η ομάδα της Νέας Σμύρνης θα μπορούσε να διεκδικήσει ακόμα και τα πλέι οφ, ωστόσο ο ένας και μοναδικός στόχος είναι η παραμονή, η οποία δεν είναι και τόσο μακριά.

Οι αγώνες που απομένουν
25η αγωνιστική: Πανιώνιος-Ατρόμητος
26η αγωνιστική: Πλατανιάς-Πανιώνιος
27η αγωνιστική: Πανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης
28η αγωνιστική: Παναθηναϊκός-Πανιώνιος
29η αγωνιστική: Πανιώνιος-Ξάνθη
30η αγωνιστική: Ολυμπιακός-Πανιώνιος
Οι κρίσιμες αναμετρήσεις
Μόνο εύκολο δεν είναι το πρόγραμμα για τον Πανιώνιο. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης υποδέχεται Ατρόμητο, Αστέρα Τρίπολης και Ξάνθη και παίζει εκτός με Πλατανιά, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Εντάξει έχει ακόμα ένα... μαξιλαράκι πέντε με έξι βαθμών, αλλά θα πρέπει να κερδίσει και κάποιον αγώνα για να νιώθει πιο σίγουρος. Για παραπάνω με βάση το πρόγραμμα ούτε να το συζητάμε...


Πλατανιάς (10η θέση με 27 βαθμούς): Και όμως ο Θεός βοηθά...


Στο προηγούμενο κείμενο είχαμε γράψει πως αν δεν προσπαθήσει περισσότερο ο Πλατανιάς, τι να σου κάνει και ο Θεός; Τελικά και οι Χανιώτες προσπάθησαν και μάλιστα και με το παραπάνω και ο Θεός βοήθησε και η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη πήρε τρεις νίκες στην σειρά φτάνοντας τους 27 βαθμούς και την 10η θέση, ενώ βρισκόταν στους 18 και στην 15η. Βέβαια ακόμα τίποτα δεν έχει κριθεί, ωστόσο αν καταφέρουν να πάρουν δύο νίκες, κάτι που μόνο απίθανο δεν είναι, θα μπορέσουν να σωθούν και μεγάλο μερίδιο σε αυτό θα έχει ο έμπειρος προπονητής που έχει... αναστήσει την ομάδα για τα καλά.
Οι αγώνες που απομένουν
25η αγωνιστική: Πλατανιάς-ΠΑΟΚ
26η αγωνιστική: Πλατανιάς-Πανιώνιος
27η αγωνιστική: Παναθηναϊκός-Πλατανιάς
28η αγωνιστική: Πλατανιάς-Ολυμπιακός
29η αγωνιστική: Βέροια-Πλατανιάς
30η αγωνιστική: Πλατανιάς-Λεβαδειακός
Οι κρίσιμες αναμετρήσεις
Αν κερδίσει τον Πανιώνιο και τον Λεβαδειακό στα Περιβόλια, ο Πλατανιάς σώθηκε. Οι Κρητικοί βέβαια μπορούν να πάρουν βαθμούς και στην Βέροια, ενώ τα εντός με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό είναι εξαιρετικά δύσκολα, όπως και το εκτός με Παναθηναϊκό. Το σίγουρο πάντως είναι πως κοιτάζουν το μέλλον τους με απίστευτα μεγαλύτερη αισιοδοξία από ότι πριν τέσσερις αγωνιστικές και πλέον από μεγάλο αουτσάιντερ για παραμονή, έχουν γίνει φαβορί.


ΟΦΗ (11η θέση με 26 βαθμούς): Από το πουθενά σε μπελάδες οι Ηρακλειώτες

Ένα ακόμα παράδειγμα πως σε αυτό το πρωτάθλημα οι ισορροπίες είναι απίστευτα εύθραυστες, είναι και ο ΟΦΗ. Οι Κρητικοί όταν γράφαμε πριν τέσσερις αγωνιστικές για τις ομάδες που κινδυνεύουν δεν ήταν καν στο γκρουπ, καθώς βρισκόντουσαν σε αυτό για την διεκδίκηση των πλέι οφ. Ωστόσο μετά την φυγή του Αναστόπουλου και την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Πετράκη η ομάδα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και βρίσκεται πολύ κοντά στην ζώνη υποβιβασμού. Αν μάλιστα δούμε και το πρόγραμμα των «ασπρόμαυρων» στο οποίο υπάρχουν τέσσερα εκτός έδρας ματς και δύο εντός κόντρα σε ΠΑΣ και Ατρόμητο, τα πράγματα μόνο εύκολα δεν είναι.
Οι αγώνες που απομένουν
25η αγωνιστική: Βέροια-ΟΦΗ
26η αγωνιστική: Λεβαδειακός-ΟΦΗ
27η αγωνιστική: ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα
28η αγωνιστική: Πανθρακικός-ΟΦΗ
29η αγωνιστική: ΟΦΗ-Ατρόμητος
30η αγωνιστική: Αστέρας Τρίπολης-ΟΦΗ
Οι κρίσιμες αναμετρήσεις
Έτσι όπως τα κατάφερε ο ΟΦΗ, όλοι οι αγώνες είναι κρίσιμοι. Οι Κρητικοί από εκεί που πήγαιναν για πλέι οφ, βρίσκονται κοντά στον υποβιβασμό με βάση το πολύ κακό πρόγραμμα. Για να τον αποφύγουν θα πρέπει να κερδίσουν μέσα τους ΠΑΣ Γιάννινα και Ατρόμητο, αλλά και να πάρουν αν μπορούν βαθμό ή βαθμούς σε Βέροια και Κομοτηνή, χωρίς το ματς με τον Λεβαδειακό στην Βοιωτία να είναι από αυτά που λέγοντα χαμένα...


Πανθρακικός (12η θέση με 26 βαθμούς): Κερδίζει εντός και σώζεται...


Μια ακόμα ομάδα που βρίσκεται στους 26 βαθμούς είναι ο Πανθρακικός. Οι ακρίτες μετά τη νίκη επί του Λεβαδειακού με το επιβλητικό 3-0, μετράνε τρία ματς στην σειρά χωρίς να πετύχουν γκολ και παίρνοντας μόλις έναν βαθμό. Αυτό τους έχει φέρει σε μια σχετικά δύσκολη θέση. Σε σχέση με τις άλλες ομάδες που θα παλέψουν για να μείνουν, οι «πράσινοι» μπορούμε να πούμε πως κρατάνε τις τύχες στα χέρια τους, καθώς υποδέχονται Ξάνθη, ΟΦΗ και Κέρκυρα. Το υλικό για να πάρουν τους βαθμούς το έχουν, όπως έδειξαν και στο δεύτερο ημίχρονο με τον Ατρόμητο, όπου παρότι έχασαν, έπαιξαν μονότερμα τους Περιστεριώτες.
Οι αγώνες που απομένουν
25η αγωνιστική: Αστέρας Τρίπολης-Πανθρακικός
26η αγωνιστική: Πανθρακικός-Ξάνθη
27η αγωνιστική: Άρης-Πανθρακικός
28η αγωνιστική: Πανθρακικός-ΟΦΗ
29η αγωνιστική: ΑΕΚ-Πανθρακικός
30η αγωνιστική: Πανθρακικός-Κέρκυρα
Οι κρίσιμες αναμετρήσεις
Αν παίξει όπως σε όλο τον πρώτο γύρο, ο Πανθρακικός δεν θα έχει πρόβλημα να σωθεί, αλλά σίγουρα θα πρέπει να ανεβάσει την απόδοσή του. Οι «πράσινοι» έχουν τρία παιχνίδια-μισή σωτηρία, αυτά με Ξάνθη (26η), ΟΦΗ (28η) και Κέρκυρα (30η) στην Κομοτηνή που αν τα πάρει μένει 100%. Από την άλλη αυτό μπορεί να αποδειχθεί μπούμερανγκ μιας και οι αναμετρήσεις αυτές είναι κόντρα σε ομάδες με ίδιους στόχους και αν δεν τις κερδίσει, κινδυνεύει πολύ σοβαρά.


ΑΕΚ (13η θέση με 26 βαθμούς): Τρεχάτε ποδαράκια μου...

Μια ακόμα περίπτωση που δείχνει πως από την μία στιγμή στην άλλη τα πάντα μπορούν να αλλάξουν, είναι αυτή της ΑΕΚ. Η Ένωση πριν τέσσερις αγωνιστικές θεωρούταν σχεδόν σίγουρη για την σωτηρία και κοιτούσε και το κάτι παραπάνω. Μετά τη νίκη και επί της Κέρκυρας έδειχνε να σώνει την παρτίδα, όμως στις τρεις αναμετρήσεις που ακολούθησαν μέτρησε δύο νίκες και μία ισοπαλία και πλέον τα πράγματα, σε συνδυασμό με την γκρίνια που υπάρχει για τον Λίνεν και τα επεισόδια του Γερμανού με τους παίκτες, έχουν γίνει ακόμα πιο δύσκολα. Αν μάλιστα οι «κιτρινόμαυροι» δεν βελτιώσουν την απόδοσή τους, τότε ο κίνδυνος του υποβιβασμού θα γίνει πιο ορατός από ποτέ.

Οι αγώνες που απομένουν
25η αγωνιστική: Ολυμπιακός-ΑΕΚ
26η αγωνιστική: ΑΕΚ-Βέροια
27η αγωνιστική: Λεβαδειακός-ΑΕΚ
28η αγωνιστική: ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ
29η αγωνιστική: ΑΕΚ-Πανθρακικός
30η αγωνιστική: Ατρόμητος-ΑΕΚ
Οι κρίσιμες αναμετρήσεις
Εντάξει για να μην τα λέμε όλα μαύρα, αν η ΑΕΚ κερδίσει εντός τους Βέροια και Πανθρακικό λογικά σώζεται, γιατί κανείς δεν πιστεύει πως θα χρειαστούν πάνω από 31 βαθμοί για την σωτηρία. Όμως καλό θα είναι να έρθουν και βαθμοί σε Λιβαδειά και Γιάννενα για μεγαλύτερη σιγουριά. Όλα τα λεφτά πάντως είναι το ματς με την Βέροια στην 26η αγωνιστική, αν δεν έρθει η νίκη, τότε η Football League δεν θα είναι καθόλου μακριά.


Βέροια (14η θέση με 26 βαθμούς): Τρίποντο κάτι παραπάνω από μισή σωτηρία!

Όλη η χρονιά για την Βέροια ήταν η αναμέτρηση της Δευτέρας με τον Άρη. Η ομάδα του Δημήτρη Καλαϊτζίδη με δύο γκολ στις καθυστερήσεις πήρε σπουδαία νίκη με 3-1 και πλέον κοιτάζει το μέλλον της με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Αν μάλιστα κοιτάξουμε και το πρόγραμμα που έχει, τότε η σωτηρία για την «βασίλισσα του βορρά» θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν σίγουρη, αρκεί η ομάδα να συνεχίζει να παίζει, όπως στα τελευταία παιχνίδια της.
Οι αγώνες που απομένουν
25η αγωνιστική: Βέροια-ΟΦΗ
26η αγωνιστική: ΑΕΚ-Βέροια
27η αγωνιστική: Βέροια-Κέρκυρα
28η αγωνιστική: ΠΑΟΚ-Βέροια
29η αγωνιστική: Βέροια-Πλατανιάς
30η αγωνιστική: Παναθηναϊκός-Βέροια
Οι κρίσιμες αναμετρήσεις
Αν κερδίσει τα ματς με ΟΦΗ, Κέρκυρα και Πλατανιά στην έδρα της τότε σώζεται χωρίς το παραμικρό πρόβλημα, ακόμα και αν χάσει από ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό εκτός.


Άρης (15η θέση με 22 βαθμούς): Και τώρα τι γίνεται τώρα;

Όπως και για την Βέροια έτσι και για τον Άρη ο σημερινός αγώνας στην Ημαθία ήταν τελικός. Ένας τελικός τον οποίο έχασαν οι «κίτρινοι» και πλέον τα πράγματα αναφορικά με την σωτηρία τους είναι από δύσκολα, έως εξαιρετικά δύσκολα. Το πρόγραμμα μόνο εύκολο δεν το λες, ενώ και οι τέσσερις βαθμοί διαφορά από τις ομάδες που είναι πάνω από αυτούς, δεν καλύπτονται και τόσο εύκολα. Σε απλά ελληνικά αν λέγαμε τώρα ποια ομάδα είναι φαβορί για να πέσει μαζί με την Κέρκυρα, αυτή θα ήταν ο Άρης.
Οι αγώνες που απομένουν
25η αγωνιστική: Άρης-Λεβαδειακός
26η αγωνιστική: ΠΑΣ Γιάννινα-Άρης
27η αγωνιστική: Άρης-Πανθρακικός
28η αγωνιστική: Ατρόμητος-Άρης
29η αγωνιστική: Άρης-Αστέρας Τρίπολης
30η αγωνιστική: Ξάνθη-Άρης
Οι κρίσιμες αναμετρήσεις
Πλέον ο Άρης δεν πρέπει απλά να κερδίσει και τα τρία εντός έδρας ματς με Λεβαδειακό, Πανθρακικό και Αστέρα Τρίπολης, αλλά να πάρει και βαθμούς εκτός έδρας, περιμένοντας να μην πάρουν οι αντίπαλοί του για να σωθεί.


Κέρκυρα (16η θέση με 20 βαθμούς): Ακόμα περιμένει το θαύμα...

Η αλήθεια είναι πως η Κέρκυρα προσπαθεί και με το παραπάνω για να μπορέσει να ανατρέψει όλα τα προγνωστικά, αλλά το θέμα είναι αν μπορεί να το καταφέρει. Οι Φαίακες στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές μετράνε δύο νίκες και δείχνουν πως θα πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους, αλλά συνεχίζουν να παραμένουν το μεγάλο φαβορί για τον υποβιβασμό. Πρόγραμμα δύσκολο έχουν, δεν έχουν δείξει πως μπορούν να κερδίσουν μακριά από το νησί και έτσι το θαύμα για την παραμονή αναζητείται και θα αναζητείται μέχρι τέλους, εκτός και αν κάνει την υπέρβαση, όπως και πέρσι και σωθεί σε ματς που θεωρούνταν χαμένα...
Οι αγώνες που απομένουν
25η αγωνιστική: Παναθηναϊκός-Κέρκυρα
26η αγωνιστική: Κέρκυρα-Ολυμπιακός
27η αγωνιστική: Βέροια-Κέρκυρα
28η αγωνιστική: Κέρκυρα-Λεβαδειακός
29η αγωνιστική: ΠΑΣ Γιάννινα-Κέρκυρα
30η αγωνιστική: Πανθρακικός-Κέρκυρα
Οι κρίσιμες αναμετρήσεις
Όλα τα παιχνίδια για την Κέρκυρα είναι δύσκολα. Το κακό για τους νησιώτες είναι πως θα πρέπει να βάλουν δύο ομάδες από κάτω τους και με τέσσερα εκτός έδρας ματς και δύο εντός, μόνο εύκολο δεν είναι. Αν μάλιστα το ένα από τα δύο είναι αυτό με τον Ολυμπιακό, καταλαβαίνει κανείς πως τα πράγματα δεν είναι απλά δύσκολα, αλλά απίθανα...


πηγή: gazzetta.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: