Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

«Έχουμε κάνει… όνομα στην Ευρώπη»

Την βεβαιότητα πως η Σαχτάρ Ντόνετσκ έχει τις δυνατότητες να φτάσει ως τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, εξέφρασε ο Ράζβαν Ρατ, μιλώντας στην ιστοσελίδα της UEFA.

«Έχουμε κάνει… όνομα στην Ευρώπη»
Ήταν δύο από τις ομάδες που εξέπληξαν με την πορεία τους στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Σαχτάρ Ντόνετσκ κατάφερε να αφήσει εκτός συνέχειας την κάτοχο του τροπαίου, Τσέλσι, ενώ η Μπορούσια Ντόρτμουντ προκρίθηκε ως πρώτη στον όμιλό της, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη Ρεάλ Μαδρίτης και εκτός της Μάντσεστερ Σίτι. Μία από τις δυο τους θα καταφέρει να συνεχίσει στους προημιτελικούς, με τη Ντόρτμουντ να έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα, μετά το 2-2 της Ουκρανίας.

Ο αμυντικός της Σαχτάρ, Ράζβαν Ρατ, μιλώντας στην ιστοσελίδα της UEFA, φάνηκε αισιόδοξος πως η ομάδα του θα περάσει στους «8». «Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα δίνει ένα ελάχιστο προβάδισμα στους Γερμανούς. Η Σαχτάρ, όμως, έχει τις δυνατότητες να πάρει τη νίκη και να προκριθεί αυτή. Η μέχρι τώρα πορεία μας αποδεικνύει πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε ομάδα της διοργάνωσης. Τα παιχνίδια που έχουμε δώσει στο Τσάμπιονς Λιγκ μας έχουν κάνει πιο έμπειρους και αυτό είναι σημαντικό σε τέτοιους αγώνες», είπε ο Ρατ.

Αν η Σαχτάρ προκριθεί στην επόμενη φάση, στόχος της θα είναι η παρουσία της στον τελικό, σύμφωνα με τον Ρατ. «Αν περάσουμε από τους Γερμανούς, τότε κοιτάμε τελικό. Δεν χρειάζεται να το κρύβουμε. Πιστεύω πως έχουμε τις δυνατότητες να φτάσουμε μέχρι το τέλος. Μπορούμε να κοντράρουμε κάθε μεγάλη ομάδα της Ευρώπης. Αρκεί να ξεπεράσουμε το εμπόδιο μιας πολύ καλής ομάδας, όπως είναι η Ντόρτμουντ», τόνισε ο αμυντικός της Σαχτάρ.

Αναφορικά με τη γενικότερη πορεία της ομάδας του τα τελευταία χρόνια, ο Ρατ έδειξε πως είναι ευχαριστημένος με όσα έχουν πετύχει. «Ο κόσμος έχει αρχίσει να γνωρίζει τη Σαχτάρ. Η πορεία που κάναμε τα προηγούμενα χρόνια στο Γιουρόπα Λιγκ με την κατάκτηση του Κυπέλλου το 2009, αλλά και του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ την ίδια χρονιά, καθώς και η παρουσία μας στο Τσάμπιονς Λιγκ, έχουν δώσει μια θετική εικόνα στον κόσμο, τόσο για τη Σαχτάρ, όσο και για την Ουκρανία, γενικότερα. Καταφέραμε να κάνουμε… όνομα στην Ευρώπη και αυτό το όνομα υπερασπιζόμαστε σε κάθε παιχνίδι», είπε χαρακτηριστικά ο Ράζβαν Ρατ.


πηγή: sport-fm.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: