Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Οι πυλώνες της αύξησης!!

savvidis
Η νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στοχεύει στη κάλυψη των κονδυλίων που απαιτούνται για την κατασκευή του αθλητικού κέντρου στη Θέρμη και την εξόφληση των χρεών στο δημόσιο, εφόσον, βέβαια, περάσει η σχετική ρύθμιση στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.
Μετά τα συνολικά 25 εκατ. ευρώ της επένδυσης του Ιβάν Σαββίδη στις δυο πρώτες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου της θητείας του στον ΠΑΟΚ, ακολουθεί και τρίτη αύξηση, που θα αποφασισθεί στις 20 Δεκεμβρίου. Πιθανότατα θα είναι και η μεγαλύτερη σε ύψος για τους λόγους που προαναφέραμε.
Η χρονική στιγμή που επιλέχθηκε για την τρίτη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εποχής Σαββίδη, δεν ήταν φυσικά καθόλου τυχαία. Βρίσκονται σε εξέλιξη δυο σημαντικά γεγονότα που αφορούν το μέλλον του ΠΑΟΚ και τους πυλώνες της αύξησης.
Ο δήμος Θέρμης υπερψήφισε την προκήρυξη του διαγωνισμού για την εκμίσθωση της έκτασης των 47 στρεμμάτων στους Ταγαράδες και των 155 στρεμμάτων στη Θέρμη, τα οποία θα παραχωρηθούν στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Επίκειται επίσης η κατάθεση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου στη βουλή και υπάρχει η αισιοδοξία ότι θα συμπεριλαμβάνεται σ’ αυτό, ευνοϊκή ρύθμιση για τα χρέη των Α.Ε., με την δυνατότητα εφάπαξ καταβολής του πρωτογενούς κεφαλαίου της οφειλής και ταυτόχρονη διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων, ή, εν πάσει περιπτώσει, μια ρύθμιση παρεμφερή.
Ο Σαββίδης θέλει να εισρεύσουν εγκαίρως τα αναγκαία κεφάλαια στα ταμεία της ΠΑΕ με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, έτσι ώστε να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την κατασκευή του αθλητικού κέντρου και για την εξόφληση των χρεών, όταν οι συνθήκες θα είναι ώριμες και θα έχουν εκλείψει όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια.
Συνεπώς, το ύψος της αύξησης θα εξαρτηθεί κατά βάση από το κόστος της επένδυσης στη Θέρμη, συν το απαιτούμενο ποσό για την εξόφληση των οφειλών στο δημόσιο.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: