Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Τα χρέη κρίνουν το deal!!

Το gazzetta.gr φέρνει στο... φως νέες λεπτομέρειες για τους Κινέζους «συμπαίκτες» και τα χρέη που θα κρίνουν τα πάντα!
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος λειτουργεί στο έπακρο με βάση την καταγωγή του, σε ότι αφορά την εμπλοκή, τα πλάνα και τα «θέλω» του για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Λακωνικός. Λίγα λόγια και καλά. Εξάλλου δεν ήταν παραπάνω από δυο κουβέντες τα όσα δήλωσε στη Λεωφόρο λίγο πριν την βράβευση του από τον Ερασιτέχνη για την προσφορά του στην «μάνα του λόχου». Παρόλα αυτά και σε καθημερινή βάση υπάρχουν πληροφορίες από τα μέσα ιδιοκτησίας του αλλά και από «διαρροές» που προέρχονται από το περιβάλλον του. Αν θα έπρεπε να σταθούμε κάπου ενόψει της συνάντησης του με τον Γιάννη Αλαφούζο την Πέμπτη αυτό θα ήταν τα όσα γράφτηκαν σχετικά με την άποψη του για τα χρέη. Εξάλλου στήλη της εφημερίδας του, ήταν ξεκάθαρη, τονίζοντας πως «όλα τα λεφτά θα πάνε στο μέλλον» και πως «ποτέ δεν ειπώθηκε είτε ευθέως είτε εμμέσως ότι θα γίνει ανάληψη χρεών».
Φυσικά και όπως είναι γνωστό τα χρέη του Παναθηναϊκού είναι σύμφωνα με δήλωση του Γιάννη Αλαφούζου στο ραδιόφωνο της «13», 24 εκατομμύρια ευρώ. Αυτός ο αριθμός, όμως, για κάθε επενδυτή πρέπει να επιβεβαιωθεί και από οικονομικό έλεγχο στην εταιρία. Από... ξεψάχνισμα! Ο πρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ κρατάει ζωντανό τον σύλλογο, τον έσωσε από την πτώχευση, ωστόσο προτιμά να μην δημοσιοποιεί τίποτα σχετικό με την οικονομική κατάσταση και τα όποια έσοδα εισρέουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr όλο το... ζουμί στη συνάντηση των δύο ανδρών θα έχει να κάνει με τα χρέη. Για αυτό και τα όσα γράφονται για τεράστιες επενδύσεις και άλλα σχετικά είναι πρόωρα. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος γνωρίζει για τις υποχρεώσεις που υπάρχουν, θεωρεί πως πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο ποσό για να το καλύψει ο ίδιος, ωστόσο, δεν πρέπει να προεξοφλήσουμε τίποτα πριν καθίσουν οι δύο άνδρες στο ίδιο τραπέζι. Ξέχωρα από τα γνωστά χρέη, πάντως, αυτό για το οποίο ανησυχεί περισσότερο ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ είναι τα δάνεια που έχει πάρει η ΠΑΕ επί Αλαφούζου για να κρατηθεί ζωντανή, τις προεισπράξεις από τα τηλεοπτικά συμβόλαια και όποια άλλη οικονομική κίνηση έχει γίνει και που θα μπορούσε να επιβαρύνει την μελλοντική επένδυση. Παράλληλα, δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε και την... παναθηναϊκή τρέλα του Γιαννακόπουλου και της οικογένειας του. Είναι και αυτός ένας σημαντικός παράγοντας στην όλη διαδικασία.
Ο ίδιος, πάντως, σε καμία περίπτωση δεν θέλει να μπει σε μια περίεργη διαδικασία εκκαθάρισης του χρέους που θα περιλαμβάνει δάνεια, διακανονισμούς και «δέσμευση» τηλεοπτικών ή και άλλων εσόδων. Ωστόσο, και το επαναλαμβάνουμε, αν δεν γίνει το ιστορικό ραντεβού της Πέμπτης, αν δεν αναλυθούν τα δεδομένα και αν δεν ανοίξει τα χαρτιά του ο ίδιος ο Γιαννακόπουλος οποιαδήποτε εκτίμηση θα είναι παρακινδυνευμένη και μόνο κακό θα έκανε τόσο στην όλη διαδικασία όσο και στον κόσμο που κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα και διαβάζει για ποσά που δεν «μπήκαν» στην ομάδα ούτε επί πολυμετοχικότητας.
Κινέζοι με παρουσία στην Ευρώπη
Από κει και πέρα, ο «συμπαίκτης» που έχει δίπλα του είναι από την Κίνα όπως έγινε γνωστό την Δευτέρα από δημοσιεύματα εφημερίδων. Σύμφωνα με επιχειρηματικούς κύκλους πρόκειται για εταιρία που έχει αθλητική δραστηριότητα ενώ έχει ήδη κάνει το... μπάσιμο της στην Ευρώπη, με παρουσία σε μεγάλο και εμπορικό πρωτάθλημα. Αυτές είναι οι μοναδικές λεπτομέρειες που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής για την εταιρία που θα έχει στο πλευρό του σε περίπτωση που προχωρήσει το deal και πάρει στα χέρια του τα ηνία της ΠΑΕ. Σε κάθε περίπτωση η μπάλα πρέπει να παραμένει χαμηλά, καθώς μιλάμε για δεκάδες λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά και θα κρίνουν την ιστορία.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: