Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Ρεκόρ και... κατάθλιψη!!

Ο Λευτέρης Ντανοβασίλης γράφει για το ντέρμπι στο «Σιγκνάλ Ιντούνα Παρκ» και όλα όσα είδαμε στην 13η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα. Έπρεπε να είναι αυτός... Με το τελευταίο σφύριγμα ο Κλοπ πηγαίνει στο κέντρο του γηπέδου και αγκαλιάζει τον Μάριο Γκέτσε. Νωρίτερα ο μέσος της Μπάγερν είχε ανοίξει τον δρόμο για την μεγάλη νίκη των Βαυαρών και αντί να πανηγυρίσει με τους συμπαίκτες του, είχε σηκώσει τα χέρια, ζητώντας «συγνώμη» από τους οπαδούς της πρώην του ομάδας. Τα προηγούμενα χρόνια είχε ακούσει πολλά – και δίκαια – για τα τελειώματά του, όμως τώρα σκόραρε με την μοναδική του τελική προσπάθεια... «Μακάρι να έβαζε και με εμάς τέτοια γκολ», είπε ο τεχνικός της Ντόρτμουντ.
Η επιλογή του Γκουαρδιόλα να τον βάλει με τον Τιάγκο στο παιχνίδι αποδείχθηκε για ακόμη μία φορά... ματ. Ο Καταλανός αναγνώρισε και πριν και μετά το ματς ότι σε καμία περίπτωση δεν έχει τελειοποιήσει το σύστημα και οι παίκτες του ακόμη δεν κάνουν σε πλήρη βαθμό αυτά που θέλει, όμως έχει το... κοκαλάκι της νυχτερίδας.
Δε θα το πω τύχη (όσο και αν παίζει σημαντικό ρόλο και αυτή). Ο Γκέτσε ήταν η 6η του αλλαγή που σκοράρει, ενώ ο Τιάγκο έδωσε εκπληκτική ασίστ στον Ρόμπεν για το 0-2. Με το που μπήκαν οι δυο τους, οι ψηλές μπαλιές... εξαφανίστηκαν, τα λάθη μειώθηκαν, ο ρυθμός ανέβηκε, το transition με τον Λαμ στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Μαρτίνεθ στο κέντρο της βελτιώθηκε και το σημαντικότερο, η Μπάγερν ήταν πιο αποτελεσματική.
«Είναι γεγονός ότι το σύστημα του Γκουαρδιόλα δεν έχει ακόμα τελειοποιηθεί. Τα προβλήματα που αντιμετώπισε η Μπάγερν στο πρώτο μέρος ήταν πολλά, ενώ και η αμυντική λειτουργία στις αντεπιθέσεις της Ντόρτμουντ στο δεύτερο δεν ήταν η καλύτερη. Όσο, όμως, ο Γκουαρδιόλα ενεργεί τόσο έξυπνα και έχει την ικανότητα να αλλάζει το παιχνίδι, η ομάδα του δε θα σταματήσει να κερδίζει», έγραφε η Welt.
«Αυτή τη σεζόν δε θέλουμε να κάνουμε καμία ήττα», σχολίασε ο Κρόος, για να συμπληρώσει ο Ρόμπεν. «Κάτι μάθαμε από τα προηγούμενα χρόνια». Οι Βαυαροί κατέρριψαν ακόμη ένα ρεκόρ, καθώς η συγκομιδή των 35 βαθμών σε αυτό το σημείο της σεζόν είναι η καλύτερη όλων των εποχών στην Μπουντεσλίγκα. «Είμαστε χαρούμενοι γιατί κερδίσαμε την καλύτερη ομάδα στην αντεπίθεση στον κόσμο», είπε ο Γκουαρδιόλα στο ZDF.
Στο θέμα με τον... ρουφιάνο των αποδυτηρίων δεν πρόκειται να σχολιάσω κάτι, καθώς μου φαίνεται ότι είναι από τις περιπτώσεις «δεν έχουμε προβλήματα, ας βρούμε κάτι να ασχοληθούμε». Είναι δεδομένο ότι στον Τύπο θα παίζει για μέρες, όμως όσο πιο γρήγορα ξεχαστεί τόσο το καλύτερο...
«Είπα στους παίκτες μου: έχετε 5' κατάθλιψης. Μετά πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά», σχολίασε ο Κλοπ, για να συνεχίσει: «δείξαμε ότι δεν είμαστε και τόσο μακριά από την Μπάγερν». Τρεις σερί ήττες σε όλες τις διοργανώσεις έχει να υποστεί η Ντόρτμουντ από την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου του 2010. «Υπάρχουν και θετικά να κρατήσουμε από σήμερα», είπε ο Τσορκ. Και έχει δίκαιο. «Η Ντόρτμουντ είχε τις περισσότερες ευκαιρίες, η Μπάγερν τις αξιοποίησε», ήταν το πιο συνηθισμένο σχόλιο που διάβαζες στον Τύπο της Βεστφαλίας.
Το πρόβλημα της Μπορούσια ήταν καθαρά ψυχολογικό. Για την κλάση του Λεβαντόφσκι απαγορεύεται να χάνει το γκολ στο 3', ενώ και η ευκαιρία του Μχιταριάν μετά το 0-1 έδειξαν ότι η διαχείριση του Κλοπ στην ψυχολογία ίσως ήταν για πρώτη φορά λανθασμένη. Οι παίκτες του δεν είχαν καθαρό μυαλό. Ήταν εμφανές στη συνέντευξη τύπου πριν το ματς ότι δεν το πίστευε... Αν δεν το πιστεύει ο προπονητής, πως θα το κάνουν οι παίκτες; Η επιστροφή του Πίστσεκ νωρίτερα από το αναμενόμενο ήταν το... χριστουγεννιάτικο δώρο για τους Βεστφαλούς. Πολλοί αναρωτήθηκαν αν αυτό είναι το τέλος της ομάδας που... ερωτεύτηκαν τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τον γερμανικό τύπο. Η εικόνα της εξέδρας στο τέλος τους δίνει την απάντηση...
Όσο για την εμφάνιση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου; Βλέποντας αρκετά από τα σχόλια εδώ στο gazzetta.gr, θα γράψω μόνο για τους αριθμούς του. Στην ψηφοφορία της Ruhr Nachrichten ήταν MVP στην ήττα από την Βόλφσμπουργκ (1-2) και έχει την καλύτερη βαθμολογία και στην ήττα από την Μπάγερν (μέσος όρος των βαθμών των οπαδών και των δημοσιογράφων).

Ο Έλληνας αμυντικός είχε 7/7 τάκλιν, 7/7 απομακρύνσεις και συνολικά 30 πάσες με ποσοστό επιτυχίας 90%. Σε 4 εναέριες μονομαχίες κέρδισε μία, είχε 2/2 επιτυχημένες ντρίμπλες, ενώ ο χώρος που κινήθηκε στο γήπεδο καλύπτει σχεδόν το μισό της Ντόρτμουντ. Τα συμπεράσματα δικά σας...
*Στα γραφήματα παρακάτω κατά σειρά τα τάκλιν του, οι απομακρύνσεις του, οι πάσες του και ο χώρος που κινήθηκε. (Πηγή Squawka)




Χωρίς... Σαμ-Σον
«Οι 31 βαθμοί είναι πολύ καλή επίδοση, όμως η σεζόν δεν έχει τελειώσει. Δεν πρέπει να πάρουμε ακόμα τα εύσημα. Μπορούμε να βελτιωθούμε και άλλο. Η αμυντική μας λειτουργία είναι καλή, όμως πρέπει να βελτιωθούμε στο transition. Θα ήθελα να δημιουργούμε και περισσότερες ευκαιρίες». Λόγια του Σάμι Χίπια μετά τη νίκη στο Βερολίνο 1-0 επί της Χέρτα.
Για ακόμη μία φορά η Μπάγερ δεν ικανοποίησε, όμως έφτασε στη νίκη έστω και με το αμφισβητούμενο γκολ του Κίσλινγκ. Οι «ασπιρίνες» δεν είχαν σε καλή μέρα τους Σον και Σαμ και δεν κατάφεραν να παίξουν επιθετικά. Ο δεύτερος, μάλιστα, τραυματίστηκε, θα χάσει το παιχνίδι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ θα λείψει για τις επόμενες 2-3 εβδομάδες. Τεράστιο πλήγμα...
Πριν λίγες ημέρες η express αποκάλυψε ότι το καλοκαίρι ο Σαμ έχει ρήτρα μόλις 2,8 εκατ. ευρώ και επέκρινε τη στάση της διοίκησης. Ο ίδιος ο διεθνής μέσος αποκάλυψε ότι παρά τις συζητήσεις στο παρελθόν για ανανέωση κόλλησαν στο οικονομικό, καθώς δεν έμεινε ποτέ ικανοποιημένος. Το τεστ χωρίς αυτόν στα επόμενα παιχνίδια αναμένεται να δείξει πολλά και για το μέλλον.
«Τρένο» η Γκλάντμπαχ
«Δε θυμάμαι ως επαγγελματίας να έχω ξανακάνει 4 σερί νίκες. Ακόμη και στην καλή σεζόν με τον Μάρκο (σ.σ. Ρόις). Είναι εκπληκτική εμπειρία», σχολίασε ο Πάρτικ Χέρμαν μετά τη νίκη της Μπορούσια στη Στουτγκάρδη (2-0). Τα «πουλάρια» βρήκαν επιτέλους το... γιατρικό στα εκτός έδρας ματς και εδραιώνονται στην 4η θέση. Οι περίπου 5.000 οπαδοί που έκαναν το ταξίδι το γιόρτασαν με την ψυχή τους μετά το τέλος του ματς, αποθεώνοντας τον Φαβρ και τους παίκτες του. «Κάναμε ένα από τα καλύτερά μας παιχνίδια εκτός έδρας», είπε ο Ράφαελ και η Γκλάντμπαχ συνεχίζει.
Σε κρίση το Ανόβερο
Η πρώτη εντός έδρας νίκη για τον Φαν Μάρβαϊκ είναι γεγονός και μάλιστα με ανατροπή και χωρίς τον τραυματία Φαν Ντερ Φάαρτ. Το Αμβούργο έκανε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του φέτος, επιβλήθηκε 3-1 του Ανόβερο στο ντέρμπι του Βορρά και πλέον η καρέκλα του Μίρκο Σλόμκα... τρίζει. «Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για το μέλλον του. Μπήκαμε μαζί στην δύσκολη κατάσταση και θέλουμε να βγούμε μαζί από αυτήν», σχολίασε ο αθλητικός διευθυντής, Ντιρκ Ντούφνερ. Όμως το Ανόβερο πλησιάζει όλο και περισσότερο στην επικίνδυνη ζώνη...
Γκολ και θέαμα
Μέχρι τώρα ήταν μεταξύ πάγκου και εξέδρας. «Δεν μου αρέσει να κάθομαι στον πάγκο. Στο επάγγελμά μας, όμως, πρέπει να είσαι πάντα έτοιμος», σχολίασε ο Χοσέλου, που πέτυχε δύο πανέμορφα γκολ στο 3-3 της Άιντραχτ με την Σάλκε. «Έχει όλα όσα χρειάζεται ένας επιθετικός. Όμως αν δε δουλεύεις όσο πρέπει, με εμένα προπονητή δεν πρόκειται να παίζεις», είχε ξεκαθαρίσει νωρίτερα στη σεζόν ο Φε. Οι «Αετοί» δεν φρόντισαν να βάλουν οψιόν αγοράς και ίσως στο τέλος το μετανιώσουν, όπως και το Αμβούργο με τον Λασόγκα... «Θα κάνω τα πάντα για να παίζω πιο συχνά», είπε ο Ισπανός επιθετικός και με τέτοιες εμφανίσεις δεν έχει τίποτα να φοβάται.
Η επιστροφή του Χέκινγκ
Τις προηγούμενες ημέρες οι οπαδοί της Νυρεμβέργης είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι περιμένουν με... άγριες διαθέσεις την επιστροφή του Χέκινγκ. Άλλωστε, ποτέ δεν του συγχώρεσαν ότι τους άφησε για την Βόλφσμπουργκ, μία ομάδα με λιγότερους οπαδούς, μία ομάδα λιγότερο «παραδοσιακή», λιγότερη «σπίθα», αλλά μόνο περισσότερα χρήματα... Τελικά, όλα ξεχάστηκαν με το που εμφανίστηκε στο γήπεδο. Δεν πανηγύρισε στο γκολ του Άρνολντ, που συνεχίζει να... πυροβολεί ακατάπαυστα, και όλα πέρασαν αναίμακτα, με το τελικό 1-1 να αφήνει τη Νυρεμβέργη χωρίς νίκη.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: