Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Σήκωσε ψηλά τη σημαία!! (ΦΩΤΟ)

"Σκυλίσια Μέρα" με μία πολύ σημαντική διάκριση για τον ελληνικό αθλητισμό σε Oλυμπιακούς Aγώνες. "Ζήστε" την με το δημοσίευμα – ντοκουμέντο από το 1956! Σαν σήμερα το 1956 στη Μελβούρνη ο ελληνικός αθλητισμός πανηγύριζε μια πολύ σημαντική διάκριση. Και συγκεκριμένα το χάλκινο μετάλλιο του Γιώργου Ρουμπάνη στο επί κοντώ.
Ο Ρουμπάνης γεννήθηκε το 1929 στη Θεσσαλονίκη κι εξελίχθηκε σε έναν από τους κορυφαίους αθλητές της γενιάς του. Εκτός από το ολυμπιακό μετάλλιο πήρε και το βραβείο του καλύτερου αθλητή της χρονιάς από τον ΠΣΑΤ.
Εμείς σήμερα στον sportdog βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε ένα ντοκουμέντο από εκείνη τη μεγάλη επιτυχία. Και συγκεκριμένα ένα δημοσίευμα της επόμενης μέρας από το Βήμα, όπου όπως βλέπετε υπάρχει και φωτογραφία του Ρουμπάνη να κάνει την προσπάθειά του:
"Η ελληνική σημαία υψώθηκε στον τιμητικό ιστό των θριαμβευτών της Μελβούρνης χάρις στον Ρουμπάνη, ο οποίος κατενίκησε όλους τους Ευρωπαίους άλτες επί κοντώ", είναι ο τίτλος, ενώ πιο κάτω στο ρεπορτάζ διαβάζουμε:
"Παράλληλα με τη δίκαιη θριαμβολογία των Αμερικανών πανηγυρίζουν σήμερα και οι «μικροί». Η Νορβηγία για τον ακοντιστή Ντάνιελσεν και η Ελλάς για το άξιο παιδί της, τον Γιώργο Ρουμπάνη, του οποίου η επίμονη μάχη προς τους αήττητους τρείς Αμερικανούς άσσους, συγκλόνισε τους 110.000 θεατές, αλλά και τα εκατομμύρια των φιλάθλων της υφηλίου.
Με τη θριαμβευτική τρίτη ολυμπιακή νίκη, ο Γιώργος Ρουμπάνης δικαίωσε τις προβλέψεις, αλλά και τις προσδοκίες των φιλάθλων. Αν, μάλιστα, είναι αλήθεια ότι ένα ατύχημα, μια θλάση ινών, τον εμπόδισε και δεν μπόρεσε να συνεχίσει, με συνέπεια να αποσυρθεί μετά τα 4.50 μ. θα πρέπει να πιστέψουμε ότι έχασε την πρώτη θέση από ατυχία. Ωστόσο το ρεκόρ των 4.50 μ., αλλά και η κατάταξή του στην τρίτη θέση μεταξύ όλων των αντιπάλων του, μας ικανοποιεί απόλυτα".  

Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: