Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

“Θέμα με τη βιωσιμότητα”

Aris
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο νομικός της ΠΑΕ Άρης, Σπύρος Χριστοφορίδης, για τις εξελίξεις σε ότι αφορά την υπαγωγή ή μη στο άρθρο 99.
Αναλυτικά, όσα είπε ο Σπύρος Χριστοφορίδης :
Για το πως δημοσιοποιήθηκε η απόφαση: “Διαφωνώ με τον χαρακτηρισμό ‘απόφαση-σοκ’. Δεν είναι σοκ, είχαμε επισημάνει πολλές φορές πως υπάρχει θέμα με την βιωσιμότητα. Αν δεν εισρεύσουν χρήματα για να μέχρι τις πέντε του μήνα καλυφθεί έστω ένα μέρος της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, τα πράγματα είναι δύσκολα”.
Για την αντιμετώπιση του δικαστηρίου προς τον Άρη: “Υπάρχουν επιχειρήματα για να ανατρέψουν την κατάσταση. Ως Αρειανός θέλω να βγάλω ένα παράπονο. Πιστεύω πως θα μπορούσαμε να έχουμε μια διαφορετική αντιμετώπιση. Δε μπορεί η ομάδα να χαρακτηρίζεται προβληματική επιχείρηση, επειδή μπήκε στο 44 και πάλι δημιούργησε χρέη. Μόνο ο Άρης μπήκε στο 44;”.
Για το θέμα Σηφάκη: “Ο Σηφάκης πράγματι δημιούργησε μια κακή εικόνα στο δικαστήριο της 12ης Απριλίου. Όταν κατατέθηκε η αίτηση ο Σηφάκης είχε οριστική απόφαση, όχι τελεσίδικη. Με δεδομένο πως η απόφαση της ΕΠΟ είναι απόφαση διοικητικού οργάνου και όχι πολιτικού δικαστηρίου επελέγη από το λογιστήριο στα πλαίσια της αντιμετώπισης, που είχαν και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές που είχαν προσφύγει, να μη μπει το συνολικό ποσό που επιδικάστηκε με τη τελεσίδικη απόφαση. Όταν η απόφαση για τον Σηφάκη ήταν τελεσίδικη, βάλαμε το σύνολο του ποσού. Το δικαστήριο είπε στις 12 Απριλίου ότι ορθώς βάλαμε το αρχικό ποσό και τώρα λέει πως έπρεπε να βάλουμε εξ αρχής το μη τελεσίδικο…”.
Για τις προσπάθειες που γίνονται από τη νομική υπηρεσία της ΠΑΕ: “Θέλω να πω πως είμαστε δικηγόροι και όχι μάγοι. Λαμβάνουμε εντολές και δεν δίνουμε. Το 70% έχουν συναινέσει, ανεξαρτήτως του άρθρου 99. Για το 30% έχουν γίνει μεγάλες προσπάθειες. Από την αρχή ήταν το θέμα βιωσιμότητας. Ούτε η πορεία της ομάδας είναι η αναμενόμενη. Ένα δικαστήριο, όμως, δε πρέπει να κρίνει με βάση τη βαθμολογία”.
Για τις κατηγορίες πως οι νομικοί καθησύχασαν τον κόσμο: “Ποτέ δεν το κάναμε αυτό. Το πιο αισιόδοξο σχόλιο ήταν του κύριο Αργυριάδη ότι δηλαδή ήταν… συγκρατημένα αισιόδοξος. Ποτέ δεν πανηγυρίσαμε και ποτέ δεν προτρέξαμε. Το να χρεώνονται τα πάντα στους δικηγόρους, είναι μια ενέργεια που δεν τιμά την οικογένεια του Άρη. Έχουμε αρκετές μέρες μέχρι την ημερομηνία του Δεκεμβρίου. Υπάρχει επιτακτική ανάγκη και είναι ώρα για αποφασιστικές κινήσεις”.
Για τις επόμενες ενέργειες: “Η προσωρινή διαταγή προϋποθέτει την κατάθεση εφέσεων. Πρώτα θα δικαστεί η προσωρινή διαταγή, μετά η αίτηση αναστολής και μετά η έφεση. Η χορήγηση προσωρινής διαταγής δίνει στον Άρη την προστασία, που είχε και σήμερα.”
Για την σημασία του να παραμείνει η ομάδα στη Σούπερ Λίγκ: “Η απόφαση από το εφετείο εκτιμώ πως θα εκδοθεί μετά το τέλος της σεζόν. Όπως καταλαβαίνετε η βιωσιμότητα εξαρτάται και από τη παραμονή της ομάδας στη Σούπερ Λιγκ.”
Για το πως έμαθε την απόφαση: “Με πήρε τηλέφωνο ο Κώστας Παπαδόπουλος, ο πρώην νομικός της ΠΑΕ Άρης και μου είπε πως έχει κάποια πληροφορία…”.
Για τη διορία που υπάρχει για την έφεση: “Έχουμε δικαίωμα να καταθέσουμε την έφεση εντός  ενός μηνός”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: