Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Κερδίζει χρόνο, ψάχνει… ρευστό!!

Σο εφετείο θα προσπαθήσει ο Άρης να ανατρέψει την απόφαση απόρριψης της αίτησης υπαγωγής στο άρθρο 99. Κερδίζουν χρόνο και ψάχνουν ρευστό οι «κίτρινοι». Φήμες για Έλληνα επενδυτή από το εξωτερικό.

Κερδίζει χρόνο, ψάχνει… ρευστό
Η βιωσιμότητα της ΠΑΕ Άρης έχει τεθεί σε μεγάλο κίνδυνο μετά την απόρριψη της αίτησης υπαγωγής στο άρθρο 99. Οι άνθρωποι της ομάδας, πλέον, έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα ανατροπής της απόφασης ή προσπαθούν τουλάχιστον να κερδίσουν χρόνο μέχρι να βρεθεί ρευστό για να κλείσουν οι «τρύπες» ή εμφανιστεί κάποιος επενδυτής-σωτήρας. Σε ό,τι αφορά το τελευταίο, υπάρχει μία φημολογία για κάποιον Έλληνα του εξωτερικού που ενδιαφέρεται για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών, αλλά δεν τον ικανοποιεί ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και αναζητεί άλλη φόρμουλα για να «μπει» στην ΠΑΕ.

Οι επόμενες κινήσεις

Εντός της εβδομάδας θα κατατεθεί έφεση και θα ζητηθεί αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης και αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής που θα συζητηθεί εντός δεκαημέρου, προκειμένου-εφόσον χορηγηθεί- να συνεχίσει ο Άρης να είναι προστατευμένος έναντι των πιστωτών που δεν συμβλήθηκαν για το 99.

Ο κίνδυνος του… 30%

Το δικαστήριο στήριξε την απόφασή του να απορρίψει την αίτηση υπαγωγής της ΠΑΕ στις διατάξεις του πτωχευτικού κώδικα στο ότι κρίθηκε αβάσιμο το πλάνο βιωσιμότητας που κατέθεσαν οι «κίτρινοι» και κυρίως τη δυνατότητα να αποπληρώνουν τις ετήσιες υποχρεώσεις που θα προέκυπταν από τις συμφωνίες επικύρωσης με τους πιστωτές με τα προβλεπόμενα έσοδα και χωρίς την εισροή ρευστού μέσω της ΑΜΚ.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τον Άρη δεν αφορά το περίπου 70% των πιστωτών, αφού αυτοί συμφώνησαν ανεξαρτήτως επικύρωσης από το δικαστήριο με την ΠΑΕ και εφόσον αυτή είναι συνεπής στην καταβολή των δόσεων μετά τους διακανονισμούς που έχουν γίνει, δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Όμως υπάρχει και το 30% που δεν έχει συμφωνήσει και μπορεί αν δεν εξασφαλίσει ο Άρης νέα προσωρινή διαταγή, να ζητήσει εκτέλεση αποφάσεων, που μπορούν να οδηγήσουν στην ενεργοποίηση ποινής αφαίρεσης βαθμών. Οι άνθρωποι της ΠΑΕ έλεγαν, πάντως, πως έχουν ρυθμιστεί όλες τις τελεσίδικες αποφάσεις σε βάρος της, ενώ όσες δεν έχουν διακανονιστεί βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: