Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

«Τουλάχιστον πέντε εκατομμύρια μέχρι τις 5/12»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο εκ των νομικών της ΠΑΕ Άρης, Σπύρος Χριστοφορίδης, για την επόμενη μέρα της απόρριψης του αιτήματος υπαγωγής της «κίτρινης» ΠΑΕ στο άρθρο 99.
Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

Για το ανεπαρκές πλάνο βιωσιμότητας: «Όπως ξέρετε, το πλάνο βιωσιμότητας το καταρτίζουν λογιστές και όχι δικηγόροι. Σίγουρα το συγκεκριμένο πλάνο δεν αποδεικνύει βιωσιμότητα αλλά πρόκειται για αποτύπωση της πραγματικής κατάστασης. Πρέπει να εμφανίσεις κέρδη για να αποδείξεις βιωσιμότητα».

Για την επόμενη μέρα από εδώ και πέρα: «Οι συμφωνίες με το 70% συνεχίζουν να ισχύουν, εφόσον η ΠΑΕ φανεί συνεπής στους διακανονισμούς. Όσον αφορά τα θέματα της απόφασης μπορούν να ανατραπούν στην έφεση».

Για τους κινδύνους σε περίπτωση που δεν πάρει ο Άρης προσωρινή διαταγή: «Αν δεν πάρουμε προσωρινή διαταγή έχουμε πρόβλημα με το 30% εφόσον δεν μπουν στο μνημόνιο οι οφειλές προς αυτούς ή δεν επιτευχθεί διακανονισμός. Πρέπει πρώτα να καταρτιστεί η έφεση για να ετοιμαστεί μετά και αίτηση χορήγησης νέας προσωρινής διαταγής. Ωστόσο, πρέπει να ξέρει ο κόσμος ότι οι ρυθμοί δεν είναι ανάλογοι με αυτοί του πρωτοδικείου. Χρειάζονται περίπου μια εβδομάδα ή δέκα μέρες προκειμένου να συσταθεί και να συνεδριάσει το εφετείο».

Για το τί πρέπει να γίνει προκειμένου να έχει τύχει ο Άρης στο εφετείο: «Το πιο σημαντικό είναι ότι μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου που κλείνει η ΑΜΚ πρέπει να εισρεύσει κάποιο σημαντικό ποσό χρημάτων στα ταμεία της ΠΑΕ. Κατά τη γνώμη μου τουλάχιστον πέντε εκατομμύρια. Πριν την επίτευξη των συμφωνιών για το 99 ο λόγος χρεών ήταν 1/5, μετά έγινε 1/2,5. Αυτός ο λόγος πρέπει να καλυφθεί και για να γίνει αυτό χρειάζονται χρήματα. Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: