Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Κρίμα που δεν είχε κόσμο!!

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έδειξε ότι βρίσκεται στον δρόμο της ποδοσφαιρικής αρετής.

Κρίμα που δεν είχε κόσμο
Kάποια στιγμή η Σούπερ Λίγκα πρέπει να επανεξετάσει το θέμα της ποινής της έδρας. Μια καλή ιδέα είναι να παρέχει το δικαίωμα στην τιμωρημένη ομάδα να επιλέγει εάν θέλει να παίξει κεκλεισμένων των θυρών ή μακριά από το γήπεδό της, αλλά με θεατές. Κατά προτίμηση σε πόλεις που δεν έχουν αλλιώς την ευκαιρία να φιλοξενήσουν αγώνες του πρώτου τη τάξει πρωταθλήματος. Διότι είναι κρίμα να μπαίνουν γκολ σαν κι αυτό με το οποίο ο Νίκος Καρέλης «έγραψε» το 2-1 χθες στη Λεωφόρο και η ατμόσφαιρα να θυμίζει νεκροτομείο. Το τέλειο ξενέρωμα!

Ανεξάρτητα απ' αυτή τη διάσταση πάντως, το πρώτο γκολ του Καρέλη με τα πράσινα ήταν αυτό που έβγαλε τον Παναθηναϊκό από ένα διαγραφόμενο αδιέξοδο. Μπορεί να μην το άξιζε η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, μια και είχε την ευκαιρία να «καθαρίσει» το ματς στο α' ημίχρονο, αλλά έπειτα από το «πάτσι» του Τόμας ντε Βινσέντι η αίσθηση που άρχισε να πλανάται στην κρύα Λεωφόρο ήταν ότι η αναμέτρηση οδεύει προς την ισοπαλία. Με το γκολ του Καρέλη, όμως, στο 83ο λεπτό το «τριφύλλι» έριξε στο καναβάτσο τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ακολούθησε και το δεύτερο γκολ του Καρέλη(χάρη στον αλτρουισμό του Μπεργκ, που του το έδωσε έτοιμο), ενώ στα λεπτά που απέμειναν οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να δώσουν θριαμβευτικό τόνο στη νίκη τους.

Εδώ, να κάνουμε μία μνεία και στον Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος έχει πάρει μπροστά πλέον και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι. Πρόκειται για τον παίκτη που στο Ευρωπαϊκό των Ελπίδων του 2009 αναδείχτηκε MVP και τοπ σκόρερ, με αποτέλεσμα το Αμβούργο να δώσει ένα κάρο λεφτά για να τον αγοράσει.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι βρίσκεται στον δρόμο της ποδοσφαιρικής αρετής και πως σε πρώτη φάση -φέτος, δηλαδή- μπορεί να κυνηγήσει την τρίτη θέση, πίσω από τους Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, οι οποίοι έχουν μεγαλύτερα μπάτζετ και «βαρύτερα χαρτιά» στα ρόστερ τους. Ο φιλόδοξος και συνάμα ρεαλιστικός στόχος των «πράσινων» δεν μπορεί να είναι άλλος στο τρέχον πρωτάθλημα.

Τέλος, ο ΠΑΣ Γιάννινα στο β' ημίχρονο και μέχρι να δεχτεί το δεύτερο γκολ είχε στοιχεία από την περσινή ομάδα και με τον Σάκη Τσιώλη στο «τιμόνι» του μπορεί να φτιάξει μια σταθερότερη ομάδα στο άμεσο μέλλον. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: