Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Η Γκαμπάλα δεν είναι Βέροια!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια των τριών ομάδων μας στη φάση των ομίλων.Δεν ξέρω αν έχει γίνει αντιληπτό, αλλά βρισκόμαστε μπροστά στον κίνδυνο για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια να μην έχουμε καμία ομάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά τα Χριστούγεννα!
ADVERTISEMENT
Η πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων δεν έφερε καλά αποτελέσματα. Ο Ολυμπιακός έχασε, ενώ ΠΑΟΚ και Αστέρας έφεραν ισοπαλίες, αντίστοιχα εκτός κι εντός έδρας, με αντιπάλους που δεν ήταν οι δυνατές των ομίλων τους…
Και μιλάμε για ομίλους δύσκολους. Για όλες τις ομάδες μας.
Καλά του Ολυμπιακού δεν το συζητάμε, με ολόκληρη Μπάγερν και την Άρσεναλ, που ποτέ στην ιστορία της δεν έχει αποκλειστεί σε αυτή τη φάση. Ποτέ! Πάντα πάει στους 16, εδώ και καμιά 15αριά χρόνια. Η δε άλλη ομάδα του ομίλου, η Ντινάμο Ζάγκρεμπ, ήδη έχει αβαντάζ τριών πόντων έναντι του Ολυμπιακού.
Ο Αστέρας έχει να κοντράρει τη Σάλκε, ο ΑΠΟΕΛ αν μη τι άλλο δεν είναι χειρότερος της Τρίπολης κι ίσα ίσα έχει πολύ μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εμπειρία, ενώ είδαμε χθες τι ωραία ομάδα έχει η Σπάρτα, που θα έφευγε και με το διπλό αν ο διαιτητής δεν είχε την…έμπνευση να βρει επιθετικό φάουλ στο 1-2 των Τσέχων στο 90’ (για να αποδειχθεί για μία ακόμη φορά αυτό που πάντα λέω, ότι οι Έλληνες διαιτητές είναι «γατάκια» σε σχέση με τους ξένους).
Ο δε ΠΑΟΚ έχει να αντιμετωπίσει την φορμαρισμένη Μπορούσια Ντόρτμουντ και την Κράσνονταρ μία αξιόμαχη ρώσικη ομάδα, που πέρσι το πάλεψε πολύ στο Γιουρόπα Λιγκ, ενώ όπως είδαμε το χθεσινό ματς στο Αζερμπαϊτζάν, δεν μπορεί να έχει καμιά σιγουριά ότι θα κερδίσει την Γκαμπάλα έστω μέσα στην Τούμπα.
Η Γκαμπάλα αποδείχθηκε ότι δεν ήταν…Βέροια. Εκεί που ο ΠΑΟΚ έκανε περίπατο και κέρδιζε 2-0 στο 25’ κι έτσι έφτασε στην πρώτη νίκη του  στο φετινό πρωτάθλημα. Στη Βέροια τα φάουλ ήταν συνολικά 19 (9-10) σε όλο το ματς. Η Γκαμπάλα είναι σκληρή ομάδα. Και χθες τα φάουλ ήταν τα διπλάσια, 38 (18-20)! Οι Αζέροι δεν καταλαβαίνουν τίποτα, όπως είχε φανεί και στα ματς με τον Παναθηναϊκό. Και ξέχωρα από την πλάκα έχουν κι αρκετά καλή ομάδα.
Βεβαίως κι ακόμη είναι πολύ νωρίς. Και μπορούν να περάσουν κι οι τρεις ομάδες μας, κάτι που όλοι θέλουμε, διαφορετικά τα επόμενα χρόνια θα βυθιστεί κι άλλο το ελληνικό ποδόσφαιρο στα Κύπελλα Ευρώπης, μέσα από τη διαδικασία πιο πολλών προκριματικών, πιο δύσκολων κληρώσεων κλπ, κλπ. Αλλά πρέπει να παραδεχθούμε ότι το ξεκίνημα των αγώνων της φάσης των ομίλων δεν ήταν ευνοϊκό για καμία ομάδα μας-κι ενώ, όπως ξέρουμε, έχουν ήδη αποκλειστεί από τον Άυγουστο ο Παναθηναϊκός κι ο Ατρόμητος.
Κοινό σημείο των χθεσινών αγώνων, οι ευκαιρίες που χάθηκαν από τους κυνηγούς. Στον Αστέρα οι Γιάννου (δύο), Φούντας, Μάσα (από μία) έχασαν τέσσερις ευκαιρίες, ενώ στον ΠΑΟΚ ο (γρήγορος κι ιδανικός για αντεπιθέσεις, αλλά όχι για οργανωμένες επιθέσεις, σε ρόλο σέντερ φορ) Μακ έχασε μόνος του δύο-τρεις και στα εφτά τελευταία παιχνίδια του έχει σκοράρει μόνο στη Βεροια.
Αντίθετα, αυτή τη φορά ήταν πραγματικά καλός ο γκολκίπερ Όλσεν, ενώ στην Τρίπολη ο γκολκίπερ του Αστέρα Γκροζίτσκι «πήρε πίσω» το λάθος που έκανε στο γκολ της Σπάρτα (κόλλησε κάτω από τα δοκάρια του αντί να κάνει έξοδο), με μία σειρά σωτήριων επεμβάσεων στη συνέχεια.
Ένα άλλο 10άρι από την Αργεντινή για τον Αστέρα, ο Μπερτόλιο, έκανε απίστευτες πάσες-ασίστ για γκολ. Αν δεν έχει τίποτα άλλα κουσούρια, αυτός μπορεί να κάνει τη διαφορά.
Ο Μπερμπάτοφ κάθε φορά που έπαιρνε την μπάλα, μπαίνοντας ως αλλαγή, είχε και μία σωστή επιλογή-αλλά την πήρε τέσσερις φορές σε 36 λεπτά, δηλαδή σχεδόν μία φορά ανά δεκάλεπτο!
Ο Τζιόλης, όσο έχει δυνάμεις, είναι ο παίκτης βαρόμετρο του ΠΑΟΚ, ενώ ο Ρικάρντο Κόστα έχει βελτιωθεί αισθητά σε σχέση με πέρσι, αλλά νομίζω ότι την «έχει» πάντα την γκέλα.
Παρεμπιπτόντως, ας έχουμε υπόψιν μας ότι πριν το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός Κυριακή 4.10, θα έχουν παίξει Άρσεναλ-Ολυμπιακός Τρίτη 29.9 και ΠΑΟΚ-Ντόρτμουντ Πέμπτη 1.10. Ο Ολυμπιακός θα έχει το πλεονέκτημα των δύο ημερών κι ο ΠΑΟΚ το πλεονέκτημα ότι δεν έχει καμία μετακίνηση, σε αντίθεση με τους ερυθρόλευκους που θα πάνε σε Λονδίνο και Θεσσαλονίκη.
«Μία η άλλη» δηλαδή.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: