Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Αυτό το ντέρμπι, δεν κρίνει μόνο τρεις βαθμούς...!

Στη σκιά του μεγάλου ντέρμπι Τσέλσι-Άρσεναλ πραγματοποιούνται τα σημερινά παιχνίδια της 6ης αγωνιστικής της Premier League, με την προσωπική κόντρα των Μουρίνιο – Βενγκέρ να συνεχίζεται.

Αυτό το ντέρμπι, δεν κρίνει μόνο τρεις βαθμούς...
Οι «μπλε» του Λονδίνου, μόλις δύο βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, στο -11 από την κορυφή, με εικόνα που δεν πείθει κανέναν, αλλά με αέρα και αυτοπεποίθηση έπειτα από το θετικό αποτέλεσμα στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ, στοχεύουν από στην αντεπίθεση. Κάθε παιχνίδι πλέον θα είναι μια πρώτη ευκαιρία για την αναρρίχηση προς την κορυφή, εκεί όπου έχει ξεφύγει η Σίτι με το 5x5, όμως, μόνο εύκολα δεν έχουν κυλήσει τα πράγματα για τους Πρωταθλητές φέτος. Από την κόντρα του Μουρίνιο με την Καρνέιρο, στην χαμηλότατη απόδοση παικτών – κλειδιών στα ματς, την κριτική που δέχεται ο Πορτογάλος κόουτς, τη φαινομενική φθορά της σχέσης του «special one» με τον Τζον Τέρι και άλλα πολλά...

Στην αντίπερα όχθη, ο Αρσέν Βενγκέρ αν και συνηθισμένος, δέχεται συνεχώς «πυρά» από Τύπο και οπαδούς – ξανά – για τις μεταγραφές, για την απουσία επιθετικού με το ντεφορμάρισμα του Ζιρού και τον τραυματισμό που έθεσε τον Γουέλμπεκ εκτός μέχρι τα Χριστούγεννα, ενώ «έκατσε» και αναποδιά στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου οι «κανονιέρηδες» ηττήθηκαν 2-1 από τη Ντιναμό στο Ζάγκρεμπ. Με τον Αλσατό να μην θέλει να μιλήσει καθόλου για τον Μουρίνιο και για το ενδεχόμενο να του δώσει το χέρι μετά τα όσα έγιναν τον Αύγουστο στο Community Shield και όλα τα παραπάνω, καταλαβαίνει εύκολα κανείς γιατί είναι ιδιαίτερο το σημερινό ντέρμπι...

Στα υπόλοιπα σημερινά ματς, το... εξπρές της Σίτι με το απόλυτο μέχρι στιγμής, φιλοξενεί τη Γουέστ Χαμ στο «Etihad», στον απόηχο της ήττας (2-1) από τη Γιουβέντους στο Τσάμπιονς Λιγκ και της απώλειας του Βινσέν Κομπανί με τραυματισμό. Ο Αγουέρο επιστρέφει, οι «πολίτες» έχουν δείξει μέχρι στιγμής έχουν πάντοτε τον τρόπο να πάρουν αυτό που θέλουν, με την ομάδα του Μπίλιτς να βρίσκει σιγά – σιγά πατήματα και να προέρχεται από δύο θετικότατα αποτελέσματα κόντρα σε Λίβερπουλ και Νιούκαστλ.

Στο «Liberty Stadium», η Έβερτον κοντράρεται με τη Σουόνσι μετά την επιβλητική νίκη (3-1) επί της Τσέλσι. Πολύ καλές οι μέρες της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου για τα «ζαχαρωτά» που έχουν υποστεί μόλις μια ήττα, ενώ και οι «κύκνοι» έχουν ηττηθεί μόλις μια φορά και πιο συγκεκριμένα την προηγούμενη αγωνιστική από τη Γουότφορντ. Μαχητικότατο και δουλεμένο το σύνολο του Μονκ, έχει και τη δύναμη της έδρας.

Η φοβερή και τρομερή Λέστερ του Κλαούντιο Ρανιέρι έχει εκτός έδρας δοκιμασία για σήμερα στο «Μπριτάνια», απέναντι στη Στόουκ. Ο Ιταλός κόους έχει κάνει τις «αλεπούδες» μια από τις ομάδες που είναι απόλαυση στο μάτι, είναι αήττητη, δεν παρατάει ποτέ κανένα ματς (τι άλλη απόδειξη χρειάζεται μετά το 0-2 που το έκανε 3-2 με την Άστον Βίλα) και το σημερινό παιχνίδι είναι μια αρκετά μεγάλη πρόκληση. Φέτος, πάντως, οι «πότερς» έχουν δύο ήττες μπροστά στο κοινό τους σε ισάριθμα ματς...

Σημαντικότατο παιχνίδι στο «Βίλα Παρκ» ανάμεσα σε Άστον Βίλα και Γουέστ Μπρομ, με τους «χωριάτες» να εμφανίζουν αδυναμίες και να έχουν υποστεί τρελή ήττα από τη Λέστερ την περασμένη Κυριακή έχοντας προηγηθεί με δύο γκολ για να χάσουν τα πάντα με το τελικό 3-2. Οι «baggies» του Τόνι Πιούλις, είχαν να αντιμετωπίσουν το θέμα του Σαΐντο Μπεραΐνο, όμως παρουσιάζουν σταθερότητα δίχως να κάνουν κάτι ιδιαίτερο στο γήπεδο ή να ξεχωρίζουν με ευκολία από τους αντιπάλους με τους οποίους έχουν κοντραριστεί στις πρώτες πέντε αγωνιστικές.

Η Σάντερλαντ που ακόμα ψάχνει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα έχει ταξιδέψει στο Μπόρνμουθ για την αναμέτρηση με τη νεοφώτιστη ομάδα, ενώ η Νιούκαστλ που έχει να σκοράρει από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος έχει τεράστια ανάγκη από γκολ και βαθμούς, υποδέχεται τη Γουότφορντ. Η ομάδα του Κίκε Φλόρες έκανε την έκπληξη με το 1-0 επί της Σουόνσι πριν από μια εβδομάδα και αυτό ήταν το πρώτο «τρίποντο», αφού αυτό που έμοιαζε πολύ κοντά για να έρθει στην πρώτη αγωνιστική με την Έβερτον, τελικά χάθηκε με το 2-2. Μόλις μια ήττα για τους «hornets» στην Πρέμιερ!

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής

Σάββατο (19/09)
Τσέλσι – Άρσεναλ (14:45)
Σουόνσι – Έβερτον (17:00)
Στόουκ – Λέστερ
Μπόρνμουθ – Σάντερλαντ
Νιούκαστλ – Γουότφορντ
Άστον Βίλα – Γουέστ Μπρομ
Μάντσεστερ Σίτι – Γουέστ Χαμ (19:30)

Κυριακή (20/09)
Τότεναμ-Κρίσταλ Πάλας (15:30)
Σαουθάμπτον-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:00)
Λιβερπουλ-Νόριτς (18:00)

Η επόμενη αγωνιστική (7η)

Σαββάτο (26/09)
Τότεναμ - Μάντσεστερ Σίτι
Λέστερ - Αρσεναλ (17:00)
Λίβερπουλ-Αστον Βίλα
Στόουκ - Μπόρνμουθ
Γουέστ Χαμ - Νόριτς
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Σάντερλαντ
Σαουθάμπτον - Σουόνσι
Νιούκαστλ - Τσέλσι (19:30)

Κυριακή (27/09)
Γουότφορντ-Κρίσταλ Πάλας (18:00)

Δευτέρα (28/09)
Γουέστ Μπρόμιτς-Εβερτον (22:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: