Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Σφαιρόπουλος: «Μεγάλη τιμή να δουλεύεις στον Ολυμπιακό»

Πανευτυχής που βρίσκεται στον Ολυμπιακό δήλωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα της Σάσαρι.

Σφαιρόπουλος: «Μεγάλη τιμή να δουλεύεις στον Ολυμπιακό»
Μεγάλη τιμή χαρακτήρισε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος το ότι βρίσκεται στον πάγκο Ολυμπιακού, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα της Σάσαρι, με αφορμή την παραμονή των πρωταθλητών Ελλάδας στη Σαρδηνία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στην ιστοσελίδα της Σάσαρι:

Για το αν ήταν η πρώτη φορά που επισκέπτεται το Σάσαρι: «Πράγματι, έχω έρθει ξανά στη Σαρδηνία, αλλά πρώτη φορά στο Σάσαρι. Ο κόσμος είναι πολύ ευγενικός, φιλικός και γενικά είναι ένας πολύ όμορφος τουριστικός προορισμός. Η Σαρδηνία είναι ένα πολύ όμορφο νησί. Είναι πολύ φιλόξενο μέρος και έχουμε εντυπωσιαστεί πολύ».

Για την ομάδα της Σάσαρι: «Σίγουρα ήταν μεγάλη υπόθεση η κατάκτηση του πρωταθλήματος από τη Σάσαρι. Συγχαρητήρια στην ομάδα και στον προπονητή για την περσινή σεζόν. Είδα πως έχει αλλάξει αρκετά η ομάδα, αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται σε τοπ επίπεδο. Η περίοδος της προετοιμασίας χρησιμεύει στο να γνωρίσει ο ένας τον άλλον καλύτερα, αλλά και να αναπτυχθεί η μεταξύ τους χημεία».

Για το γεγονός πως ο Ολυμπιακός πήγε στο Σάσαρι με μείον έξι παίκτες λόγω του Ευρωμπάσκετ: «Εκμεταλλευόμαστε αυτή την περίοδο, όπου δεν είμαστε με φουλ ρόστερ, να βάλουμε στη φιλοσοφία του Ολυμπιακού τους νέους παίκτες. Επίσης, οι νεαροί παίκτες αποκτούν εμπειρία και γίνονται καλύτεροι. Οι στόχοι μας και φέτος είναι πολύ υψηλοί και θέλουμε και τους τρεις τίτλους: πρωτάθλημα, Κύπελλο Ελλάδας και Ευρωλίγκα».

Για το τι σημαίνει να είσαι μέλος του Ολυμπιακού: «Είναι μία μεγάλη ευκαιρία για όλους μας και για μένα προσωπικά ως προπονητή, αλλά και για τους παίκτες. Είναι μεγάλη τιμή να δουλεύεις για έναν θρυλικό σύλλογο όπως είναι ο Ολυμπιακός, γιατί έχεις το προνόμιο να συμμετέχεις σε διοργανώσεις στο υψηλότερο επίπεδο. Ο καθένας από εμάς δίνει ό,τι καλύτερο μπορεί».

Για το ποιο είναι το «κλειδί» για να πας καλά στην Ευρωλίγκα: «Είναι μεγάλη ευθύνη να αντιμετωπίζεις τις τοπ ομάδες της Ευρώπης. Η Σάσαρι προετοιμάζεται για τη δεύτερη σερί της σεζόν στην Ευρωλίγκα και παράλληλα να κάνει το βήμα παραπάνω. Το “κλειδί” είναι να παραμένεις συγκεντρωμένος σε κάθε παιχνίδι, να τα δίνεις όλα στο παρκέ με σκληρή άμυνα και τέλεια επίθεση».

Για τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στο ιταλικό και το ευρωπαϊκό μπάσκετ: «Θεωρώ πως το ιταλικό μπάσκετ είναι πολύ ανταγωνιστικό, υπάρχουν δυνατές ομάδες και πιστεύω πως οι Αρμάνι Μιλάνο και Σάσαρι είναι ομάδες επιθετικές και ελκυστικές. Στην υπόλοιπη Ευρώπη υπάρχουν πιο βαθιά ρόστερ. Η Ιταλία και η Ελλάδα ταλανίζονται από την οικονομική κρίση και δεν μπορούν να έχουν πολλά συμβόλαιο που κοστίζουν εκατομμύρια».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: