Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

H Καμπάλα, η Μπριζ και ο εφιάλτης για τον Παναθηναϊκό!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης τονίζει ότι μετά τον Παναθηναϊκό απέτυχε και ο ΠΑΟΚ εκτός έδρας με την Καμπάλα, που παραμένει μία πολύ μικρής δυναμικότητας ομάδα! Στέκεται στην πανωλεθρία, που έπαθε στην Ιταλία η Μπριζ και σκέφτεται τι μπορεί να γλίτωσε ο Παναθηναϊκός...
Μετά τον Παναθηναϊκό και ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να κερδίσει εκτός έδρας την Καμπάλα, ενώ την ίδια στιγμή η Μπριζ, που απέκλεισε τον Παναθηναϊκό από  τα play off  του Champions League  ξεκίνησε με μία ξεγυρισμένη πεντάρα τους ομίλους του Europa League. Eχασε με 5-0 από την Νάπολι στην Ιταλία, ενώ με ευκολία αποκλείστηκε και από την Γιουνάιτεντ από τους ομίλους του Champions League.
ADVERTISEMENT
Aς δούμε κάποια πράγματα σχετικά με τις δύο αντιπάλους, που πέταξαν τον Παναθηναϊκό εκτός Ευρώπης τη φετινή περίοδο. Αρχίζουμε από την Καμπάλα, που είναι η πιο μαύρη σελίδα στην ευρωπαϊκή ιστορία του Παναθηναϊκού και δεν θα αλλάξω άποψη ακόμα και αν η ομάδα από τον Αζερμπαιτζάν καταφέρει και κάνει την έκπληξη και τερματίσει στην δεύτερη θέση του ομίλου. Πράγμα, που εγώ δεν πιστεύω ότι θα γίνει. Το γεγονός, ότι η Καμπάλα πήρε 0-0 από τον ΠΑΟΚ στην έδρα της δεν σημαίνει ότι τελικά είναι καλή ομάδα. Απλά ο ΠΑΟΚ, την πάτησε, όπως και ο Παναθηναϊκός. Με τον Παναθηναϊκό έγινε μεγαλύτερος θόρυβος, διότι με τον αποκλεισμό έμεινε εκτός Ευρώπης, ενώ για τον ΠΑΟΚ είναι μία ισοπαλία στον όμιλο, αλλά και γιατί οι φίλοι του Παναθηναϊκού έχουν δικαιολογημένα μεγαλύτερες απαιτήσεις από την ομάδα τους, όταν παίζει  στην Ευρώπη βάσει των διακρίσεων της στην ιστορία της. Η Καμπάλα υστερεί σε ποιότητα, αλλά το μόνο που έχει είναι μαχητικότητα, πάθος και τακτική πειθαρχία. Όπως ο Παναθηναϊκός έχασε κάποιες ευκαιρίες με τον Μπεργκ (στο δεύτερο ημίχρονο) και τον  στο εκτός έδρας ματς με την Καμπάλα, έτσι και ο ΠΑΟΚ είχε κάποιες ευκαιρίες. Η αποτυχία είναι δεδομένη και για τον ΠΑΟΚ, όπως ήταν και για τον Παναθηναϊκό.
Και πάμε στην Μπριζ. Σε εκείνο το παιχνίδι χάθηκε κατά την γνώμη μου η μεγάλη ευκαιρία να εξασφαλίσει ο Παναθηναικός την συμμετοχή του στην Ευρώπη. Αφού έκανε το δύσκολο , δηλαδή να κερδίσει την έδρα του την Μπριζ παίζοντας με 10 παίκτες για πολύ ώρα , πνίγηκε στα πιο εύκολα, δηλαδή στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα στο Βέλγιο. Και η Μπριζ μετά τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό έδειξε, ότι δεν ήταν τίποτα ιδιαίτερο. Αποκλείστηκε με μεγάλη ευκολία από την Γιουνάιτεντ. Συνολικά δέχθηκε επτά γκολ. Και στο πρώτο της παιχνίδι στους ομίλους του Europa League έδειξε την κακή της κατάσταση. Εχανε με 3-0 στο 24 και τελικά έχασε με 5-0 από την Νάπολι. Ο Παναθηναϊκός από την μία έχασε την ευκαιρία του με αυτή την Μπριζ και ολοκλήρωσε το δράμα του με την Καμπάλα, αλλά από την άλλη βλέποντας την Μπριζ τι έπαθε στην Ιταλία , ίσως και στην κατάσταση που είναι οι «πράσινοι» γλίτωσαν κάποιες εφιαλτικές βραδιές στην Ευρώπη….

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: