Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Η τελευταία ευκαιρία του Ζοσέ!!

Τσέλσι vs Αρσεναλ και Μουρίνιο vs Bενγκέρ! Ο Special One με νίκη αναπνέει και βγαίνει ξανά στην επιφάνεια, με ήττα μάλλον... ταπεινώνεται. Ντέρμπι με πολλά ερωτήματα!
Χειρότερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να φανταστεί ούτε ο χειρότερος εχθρός της Τσέλσι. Τέσσερις βαθμοί σε πέντε αγωνιστικές, κάτι ανάλογο που δεν είχαν δει οι φίλοι της ποτέ στην Premier League! Και η άμυνα; Αυτή που πέρσι έδινε τίτλο, φέτος την τον... στερεί με το καλημέρα του πρωταθλήματος. Στο -11 η Τσέλσι από την κορυφή και πλέον κάθε ματς και ένας τελικός! Υπάρχουν πολλά ερωτήματα λίγες ώρες πριν το ντέρμπι του Λονδίνου με την Αρσεναλ!
Τι θα σήμαινε μια ήττα για τον Ζοσέ Μουρίνιο; Οι αναμετρήσεις του Πορτογάλου με την Αρσεναλ έχουν αρκετή δόση νεύρων, πάθους και στο τέλος ικανοποίησης. Αν σταθούμε άλλωστε μόνο στο πρωτάθλημα, ο Ζοσέ είναι ο απόλυτος κυρίαρχος, αφού δεν έχει χάσει από τον Βενγκέρ!  Είναι ένα είδος... εκφοβισμού στον Αλσατό και ο κόουτς της Τσέλσι το απολαμβάνει ιδιαίτερα! Ετσι, μια ήττα από την Αρσεναλ θα μπορούσε να είναι ένα χειρότερο πλήγμα για τον Μουρίνιο και όλοι να πιστέψουν πως οι ψυχικές του δυνάμεις τον αφήνουν... Ο Πορτογάλος αντέδρασε έντονα αυτή την εβδομάδα, όταν τον ρώτησαν αν βρίσκεται υπό πίεση.
Η ερώτηση χτύπησε νεύρο, με τον Special One να υπερασπίζεται προκλητικά τη θέση του και να μιλά για τους τίτλους που έχει κερδίσει «Εγώ είμαι ένας φανταστικός προπονητής όταν δεν κερδίζω παιχνίδια και είναι ένας φανταστικός προπονητής όταν κερδίζω». Μπορεί η ήττα για την Αρσεναλ να σημαίνει μια απώλεια τριών βαθμών και ίσως μια χαμένη ευκαιρία να... τελειώσει την Τσέλσι, αλλά μια ήττα για τον Μουρίνιο θα μπορούσε να είναι καταστροφική!

Αλλο ένα ερώτημα του σημερινού ντέρμπι είναι αν ο Βενγκέρ θα μπορούσε να σπάσει την... κατάρα του Μουρίνιο; Η νίκη στο Community Shield ήταν η πρώτη του Αλσατού σε 14 ματς απέναντι στον Πορτογάλο, σίγουρα δεν έσπασε, απλά μπορεί να προξένησε κάποιο ράγισμα! Το σημερινό ματς όμως είναι εντελώς διαφορετικό, τότε υπήρχαν πολλές δικαιολογίες, αφού ήταν σαν ένα... φιλικό preseason! O Μουρίνιο συνέχισε να πετάει... βέλη στον Αλσασό τονίζοντας: «Σε άλλες μεγάλες ομάδες πρέπει να γυρίσουμε πίσω δυο, τρία, τέσσερα, πέντε, έξι δέκα χρόνια για να θυμηθούμε καλά αποτελέσματα. Στην περίπτωσή μας όμως μόλις τρεις μήνες, όταν και ήμασταν οι καλύτεροι...». Ο Βενγκέρ μετά τη... γκάφα του Ζάγκρεμπ, τονίζει πως δεν τον ενδιαφέρουν οι επιδόσεις του απέναντι στον Μουρίνιο. Ο ίδιος πήρε... ανάσα μετά τη νίκη του Αυγούστου, αισθάνθηκε ότι έβγαλε ένα εμπόδιο από τον δρόμο του, ξέρει καλά όμως πως μια νίκη στο Στάμφορντ Μπριτζ θα του δώσει την ευκαιρία να ρίξει στο έδαφος τον Μουρίνιο και να είναι εκείνος που έχει τον έλεγχο...
Τρίτο ερώτημα είναι αν ο Μουρίνιο θα αλλάξει τελικώς το 4-2-3-1 και θα παρατάξει κάτι πιο... επιθετικό; Αν το ματς ήταν στο «Emirates» θα μπορούσε με το αμυντικό του στυλ να παίξει για το μηδέν, να πάρει την ισοπαλία και να ανακτήσει ένα μέρος της εμπιστοσύνης που έχει χαθεί. Ομως τώρα το ντέρμπι είναι στ γήπεδό του, η πίεση μεγαλύτερη και ο κόσμος θέλει την Τσέλσι στην επίθεση! Χρειάζονται αλλαγές....Το 4-0 στη Μακάμπι ίσως να ήταν η αρχή, αφού σε κάποια σημεία του ματς είδαμε το 4-3-3 και ίσως αυτό να είναι που χρειάζεται. Ενα σύστημα που θα τη βοηθήσει να διατηρεί ακόμα περισσότερο τον έλεγχο στο κέντρο, κάτι που φέτος δεν έχει καταφέρει! Παράλληλα, υπήρξαν και δυο ακόμα θετικά, η παρουσία των Μπαμπά Ραχμάν και Λόφτους Τσικ. Ισως αν έμενε αριστερά ο Μπαμπά, ο Αθπιλικουέτα στα δεξιά και ο απογοητευτικός Ιβάνοβιτς στον πάγκο...

Το τελευταίο που θα μπορούσαμε να βάλουμε είναι αν θα δούμε τον Γουόλκοτ στην επίθεση...Στο Community Shield ο Βενγκέρ είχε βάλει δύσκολα στον Μουρίνιο, περνώντας τον 26χρονο στην κορυφή, μιας και το δίδυμο Κέιχιλ - Τέρι τα βρήκε σκούρα. Βέβαια, τότε η Τσέλσι ήταν ακόμα σε προετοιμασία, ενώ στο σημερινό ματς, ο ταχύτατος Ζουμα θα κόψει αυτό το πλεονέκτημα του Γουόλκοτ. Είναι σε καλύτερη κατάσταση από τον Ζιρού; Μετά και την εμφάνιση του Γάλλου στο Ζάγκρεμπ, όπου έχασε αρκετές ευκαιρίες και αποβλήθηκε, ναι, είναι σε πιο καλή φάση. Βέβαια, θα μπορούσε η Αρσεναλ να έχει μια... τρίτη καλύτερη επιλογή, αλλά γι αυτό είναι υπεύθυνος ο Βενγκέρ!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: