Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Δίωξη-«βόμβα» για Τσάμπιονς Λιγκ στην ΕΡΤ!!

Δίωξη-«βόμβα» για Τσάμπιονς Λιγκ στην ΕΡΤ
Εξελίξεις-βόμβα υπήρξαν στο θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Τσάμπιονς Λιγκ, της τριετίας 2012-15 και της απόκτησης μέρους τους απ' την ΕΡΤ.


Λίγο περισσότερο από έξι μήνες μετά την κατάληξη των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Τσάμπιονς Λιγκ, για την τριετία 2012-15 και την απόκτηση μέρους τους απ’ την ΕΡΤ, ο οικονομικός εισαγγελέας, κ. Γρηγόρης Πεπόνης κίνησε τις διαδικασίες, ώστε να ασκηθούν διώξεις, για κακουργηματικές πράξεις, κατά των ανθρώπων της δημόσιας τηλεόρασης που είχαν ανάμειξη στην διαπραγμάτευση με την εταιρία TEAM.

Στην έκθεση του εισαγγελέα, η οποία διαβιβάστηκε στην προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών, κα Ελένη Ράικου τονίζεται πως οι διώξεις πρέπει να ασκηθούν για τις κατηγορίες της απιστίας περί την υπηρεσία κατά συναυτουργία, με αντικείμενο μεγαλύτερο των 73.000 ευρώ.

Οι διώξεις ζητείται να ασκηθούν κατά του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ, Λάμπη Ταγματάρχη , του μέλους του Δ. Σ. της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, Στέλιου Στεφάνου και του προϊσταμένου της αθλητικής διεύθυνσης και υπεύθυνου αθλητικού προγράμματος της ΕΡΤ, Δημήτρη Χατζηγεωργίου.

H εισαγγελέας, κα Πόπη Παπανδρέου είχε προτείνει να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο, αλλά ο κ. Πεπόνης ζήτησε την δίωξη των προαναφερόμενων προσώπων, καθώς θεώρησε ότι οι μαρτυρίες που υπήρξαν κατά την πολύμηνη διαδικασία έρευνας στοιχειοθετούν κάτι τέτοιο.

Ο εισαγγελέας τονίζει ότι οι μάρτυρες εκπροσωπούν μεν αντίπαλους τηλεοπτικούς σταθμούς, πλην όμως «κινήθηκαν στη διαδικασία διεκδίκησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων στα πλαίσια της κρίσιμης οικονομικής συγκυρίας που επικρατεί». Κάτι τέτοιο, πάντως τονίζεται στην παραγγελία δεν συνέβη με την ΕΡΤ, όπως τουλάχιστον αποκαλύπτεται από τις αντίστοιχες προσφορές.

Για την τριετία 2012-2015 ο ΣΚΑΙ προσέφερε 600.000 ευρώ ετησίως, το MEGA 2 εκατ. ευρώ, ο ΑΝΤ1 3,5 εκατ. ευρώ και η ΕΡΤ 10.800.000 ευρώ.

Ο εισαγγελέας τονίζει, επίσης, πως «η κραυγαλέα απόκλιση της οικονομικής προσφοράς αποκαλύπτει παραβίαση των κριτηρίων της συνετούς οικονομικής διαχείρισης». Προσθέτει ακόμη ότι «η ορθολογική και επιμελής διαχείριση των εσόδων της ΕΡΤ αφορά αδιακρίτως τον Έλληνα φορολογούμενο και όχι μόνο τον τηλεθεατή ποδοσφαιρικών διοργανώσεων». Επισημαίνει ακόμη την κάθετη πτώση της διαφημιστικής δαπάνης, που όπως λέει αποδεικνύει τα περί μη τήρησης κανόνων επιμελούς διαχείρισης.

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: