Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Νικοπολίδης: «Όπως το 2004…»

Νικοπολίδης: «Όπως το 2004…»
Το σύνθημα για το πρώτο παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδας με την Πολωνία στην τελική φάση του Euro 2012 έδωσε ο Αντώνης Νικοπολίδης, μιλώντας στη SportDay. «Είναι καλό που στην πρεμιέρα παίζουμε με τους διοργανωτές όπως το 2004, διότι αυτοί θα έχουν την πίεση. Εμείς πρέπει να πάμε χωρίς άγχος, με την ίδια ψυχολογία που είχαμε τότε», τόνισε ο παλαίμαχος διεθνής τερματοφύλακας. «Η ομάδα έχει πολλές λύσεις στους τερματοφύλακες, αλλά δεν υπάρχει κάποιος που να είναι διακριτά η πρώτη επιλογή», πρόσθεσε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αντώνη Νικοπολίδη στη SportDay

Για το πρώτο παιχνίδι της Εθνικής στη διοργάνωση, με την οικοδέσποινα, Πολωνία

«Είναι καλό που στην πρεμιέρα παίζουμε με τους διοργανωτές όπως το 2004, διότι αυτοί θα έχουν την πίεση. Εμείς πρέπει να πάμε χωρίς άγχος, με την ίδια ψυχολογία που είχαμε τότε. Οι Πολωνοί έχουν την τριπλέτα της Ντόρτμουντ (Λεβαντόφσκι, Μπλαζικόφσκι, Πίστσεκ), αλλά πέραν τούτων δεν νομίζω ότι οι υπόλοιποι έχουν την εμπειρία για να σηκώσουν μεγάλο βάρος στις πλάτες τους».

Για το τι θα πρέπει να κρατήσει η «γαλανόλευκη» από το 2004 και τι να αφήσει από το Euro 2008

«Να κρατήσει όλα τα θετικά από το 2004 και να αφήσει πίσω τα αρνητικά του 2008, με κυριότερο το γεγονός ότι τότε λόγω του πανηγυρικού κλίματος που υπήρχε από την προηγούμενη επιτυχία χάσαμε κάπου την αυτοσυγκέντρωσή μας».

Για τη θέση του γκολκίπερ του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, την οποία γνωρίζει καλά

«Η ομάδα έχει πολλές λύσεις στους τερματοφύλακες, αλλά δεν υπάρχει κάποιος που να είναι διακριτά η πρώτη επιλογή. Ο καθένας έχει τις ιδιαιτερότητές του. Δυστυχώς ο Τζόρβας δεν παίζει, ο Σηφάκης προέρχεται από τραυματισμό, ο Χαλκιάς τώρα παίζει, αλλά νωρίτερα μες στη σεζόν δεν αγωνιζόταν, ο Καρνέζης είναι βασικός στον ΠΑΟ, αλλά δεν έχει εμπειρίες με την Εθνική. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή ο πιο ετοιμοπόλεμος για τη θέση του βασικού στην Εθνική είναι ο Χιώτης, λόγω της αύρας που έχει από το Champions League. Αλλά σε κάθε περίπτωση αρμόδιος για την επιλογή είναι ο Σάντος και μόνον αυτός. Νομίζω ότι εκεί θα πρέπει να επικεντρωθεί, στην κατάληξη για το ποιος θα είναι ο πρώτος στο μυαλό του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: