Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Τιτανομαχία στο «Μπερναμπέου»

Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου έχουν κατακτήσει μαζί 13 φορές την κορυφή της Ευρώπης, αλλά φέτος συμπληρώνουν έντεκα και δέκα χρόνια αντίστοιχα μακριά από αυτή. Αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος που ο αποψινός αγώνας αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, οκτώ βράδια μετά το 2-1 του Μονάχου.
Η Μπάγερν μετρά 11 νίκες έναντι 6 της Ρεάλ στις 19 μεταξύ τους αναμετρήσεις. Είναι η πέμπτη φορά που συναντώνται στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης, με τους Γερμανούς να έχουν προκριθεί στον τελικό το 1976 (1-1 εκτός και 2-0 εντός), το 1987 (4-1 εντός και 0-1 εκτός) και το 2001 (1-0 εκτός και 2-1 εντός), ενώ τους Ισπανούς μόλις μία, το 2000 (0-2 εκτός και 2-1 εντός). Συνολικά σε οκτώ διπλές αναμετρήσεις έχουν από τέσσερις προκρίσεις, με τους Βαυαρούς να χαμογελούν στο προηγούμενο ραντεβού τους, για τους «16» την περίοδο 2006-07, όταν με 2-1 στο Μόναχο είχε ανατρέψει το 3-2 της Μαδρίτης.
Η «βασίλισσα», ωστόσο έχει το πάνω χέρι ως γηπεδούχος κόντρα στην Μπάγερν, με 6 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες. Παράλληλα τα καταφέρνει περίφημα απέναντι σε γερμανικές ομάδες, μετρώντας 17 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες. Αντίθετα, η Μπάγερν δεν τα καταφέρνει εξίσου καλά επί ισπανικού εδάφους έχοντας 5 νίκες, 4 ισοπαλίες και 9 ήττες.
Η Ρεάλ έχει 10 προκρίσεις σε 17 διπλά ραντεβού με Γερμανούς. Αυτή είναι η 23η παρουσία της στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ, και διεκδικεί την παρουσία της σε τελικό για 13η φορά. Στις 35 περιπτώσεις που ηττήθηκε στον πρώτο αγώνα διοργάνωσης της UEFA, κατάφερε να πάρει την πρόκριση 22 φορές, ενώ στις επτά περιπτώσεις που είχε χάσει με 2-1 στο πρώτο ματς μακριά από την έδρα της, έκανε την ανατροπή στις πέντε.
Η Μπάγερν μετρά 7 προκρίσεις στις 13 διπλές αναμετρήσεις με ισπανικές ομάδες στην ιστορία των Κυπέλλων Ευρώπης. Στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης φτάνει για 14η φορά μετρώντας 8 προκρίσεις σε τελικούς. Οι Βαυαροί έχουν καταφέρει να πάρουν προβάδισμα πρόκρισης στην έδρα τους 46 φορές σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις κι έχουν ολοκληρώσει την αποστολή «πρόκριση» σε 38 περιπτώσεις, μάλιστα έξι από αυτές συνεχείς. Με προίκα το 2-1 στην έδρα τους μετρούν 4 προκρίσεις και 3 αποκλεισμούς.
Οι Μαδριλένοι φτάνουν στο ματς με την ψυχολογία στα ύψη μετά τη νίκη τίτλου με 2-1 επί της Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νόου», αποτέλεσμα που αύξησε τη διαφορά από τους Καταλανούς στους επτά βαθμούς. Ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν αντιμετωπίσει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα και θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Στο όριο καρτών βρίσκονται οι Τσάμπι Αλόνσο, Φάμπιο Κοεντράο, Γκονσάλο Ιγουαΐν και Σέρχιο Ράμος.
Η Μπάγερν αποχαιρέτησε και μαθηματικά τον τίτλο, που κατέληξε στα χέρια της Ντόρτμουντ για δεύτερη συνεχή χρονιά, παρά τη νίκη της με 2-1 επί της Βέρντερ στη Βρέμη. Ο εκκρεμής τελικός του Κυπέλλου με τη Ντόρτμουντ δεν της αρκεί και θέλει να είναι παρούσα στον τελικό της 19ης Μαΐου, που θα γίνει στην έδρα της. Μόνιμοι απόντες για τον Γιουπ Χάινκες, που το 1998 κατέκτησε ως προπονητής της Ρεάλ το Champions League, είναι οι Φαν Μπόιτεν και Μπρένο. Στο όριο καρτών είναι οι Ζερόμ Μπόατενγκ, Τόμας Μίλερ, Νταβίντ Αλάμπα, Λουίζ Γκουστάβο, Τόνι Κρόος, Χόλγκερ Μπαντστούμπερ και Φίλιπ Λαμ.

Μουρίνιο: «Θα πεθάνουμε με τις ιδέες μας»

Το σύνθημα για τον αποψινό αγώνα έδωσε ο Ζοσέ Μουρίνιο, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου. «Ας πεθάνουμε με τις δικές μας ιδέες και την αγωνιστική φιλοσοφία που έχουμε ως ομάδα. Αύριο (σ.σ. σήμερα) θα ξέρουμε τι θα κάνουμε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πορτογάλος τεχνικός των Μαδριλένων.
«Όλοι αγώνες μας είναι σημαντικοί. Είμαστε κοντά στον τελικό. Οι παίκτες μου είναι ήρεμοι και γνωρίζουν πώς πρέπει να παίξουν σε αυτό το ματς. Το πιο σημαντικό πράγμα για εμένα είναι να γνωρίζω τους αντίπαλους παίκτες και τον τρόπο που θα παίξει η αντίπαλη ομάδα. Πρέπει να αναδείξουμε όσο το δυνατό περισσότερο τις δικές μας αρετές. Σήμερα θα δω την ομάδα μου και θα δούμε τι θα γίνει. Θέλουμε να κερδίσουμε και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Το θέλουμε και αξίζουμε να βρεθούμε στον τελικό. Ας πεθάνουμε με τις δικές μας ιδέες και την αγωνιστική φιλοσοφία που έχουμε ως ομάδα. Αύριο (σ.σ. σήμερα) θα ξέρουμε τι θα κάνουμε. Η Μπάγερν είναι μία πολύ καλή ομάδα, αφού έχει καλό υλικό και προπονητή. Έχουν κάθε δίκιο να πιστεύουν ότι μπορούν να βρεθούν στον τελικό. Στην Μπάγερν γνωρίζουν ότι με τις επιθετικές δυνατότητες που έχει η Ρεάλ Μαδρίτης είναι λογικό να πετύχουμε ένα γκολ. Θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε στον τελικό αύριο. Νομίζω ότι αυτοί οι παίκτες το αξίζουν», δήλωσε ο Πορτογάλος τεχνικός.

Χάινκες: «Μπορούμε να νικήσουμε»

Αισιόδοξος φάνηκε από την πλευρά του ο Γιουπ Χάινκες, που έκλεισε με την ατάκα: «Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στην ομάδα μου. Πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, ακόμη και να νικήσουμε στη Μαδρίτη».
Ο Γερμανός τεχνικός δήλωσε: «Μέχρι πριν από δύο εβδομάδες η Μπαρτσελόνα ήταν το μέτρο σύγκρισης για όλα, και ήταν η καλύτερη ομάδα στον κόσμο. Όμως η Ρεάλ πήγε και νίκησε άξια. Αυτό ομολογώ ότι κάνει τα πράγματα περίπλοκα, περισσότερο δύσκολα για εμάς. Η Ρεάλ είναι αρκετά ικανή επιθετικά, κάτι που πιστεύω ότι μας βολεύει. Εμείς είμαστε μια ομάδα με μεγάλη ισορροπία ανάμεσα στην άμυνα και στην επίθεση. Το παιχνίδι θα είναι μια μάχη τακτικής, ένα από τα καλύτερα που μπορούμε να δούμε στον κόσμο. Η Ρεάλ είναι η αφρόκρεμα της… αφρόκρεμας».

Οι πιθανές συνθέσεις:
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (4-2-3-1): Κασίγιας – Αρμπελόα, Σέρχιο Ράμος, Πέπε, Κοεντράο – Τσάμπι Αλόνσο, Κεντίρα – Κρ. Ρονάλντο, Εζίλ, Ντι Μαρία – Μπενζεμά
ΜΠΑΓΕΡΝ (4-2-3-1): Νόιερ – Λαμ, Μπόατενγκ, Μπαντστούμπερ, Αλάμπα – Λουίζ Γκουστάβο, Σβάινσταϊγκερ – Ρόμπεν, Κρόος, Ριμπερί – Γκόμες
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: