Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Νύχτες μαγικές, βράδια ονειρεμένα!!

Νύχτες μαγικές, βράδια ονειρεμένα

Η ισοπαλία της Τσέλσι κόντρα στην Μπαρτσελόνα έστειλε τους Λονδρέζους στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και αποτέλεσε ακόμη μία μαγική βραδιά στην ιστορία τους. Το england365.gr γυρίζει το χρόνο πίσω και σας θυμίζει τις 10 καλύτερες ποδοσφαιρικές στιγμές των «μπλε», στην Ευρώπη.
Από τα τέλη του περασμένου αιώνα η Τσέλσι συνηθίζει τους φίλους της σε βραδιές με σασπένς. Σε βράδια αξημέρωτα, σε παιχνίδια για γερά νεύρα.
Σε αγώνες ακατάλληλους για …καρδιακούς!
Θυμηθείτε τις πιο πρόσφατες μαγικές νύχτες των «μπλε». 
1998: Τσέλσι – Στουτγκάρδη 1-0 (Κύπελλο Κυπελλούχων)
Όταν λέμε γκολ με το καλημέρα εννοούμε κάτι τέτοιο.
Ο Τζιανφράνκο Τζόλα χρειάστηκε 20 δευτερόλεπτα για να σκοράρει, από την στιγμή που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο.



1999: Μίλαν – Τσέλσι 1-1 (Τσάμπιονς Λιγκ, φάση ομίλων)
Ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο κάθεται, πλέον, στον πάγκο των Λονδρέζων, ωστόσο τον Οκτώβρη του 1999 ήταν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Και όχι μόνο ήταν εκεί, αλλά έβγαλε και την ασίστ στον Ντένις Γουάιζ, ο οποίος ισοφάρισε το γκολ του Όλιβερ Μπίρχοφ. Με τις αποκρούσεις του Ντε Χόι, η Τσέλσι πήρε …αποτέλεσμα στο Μιλάνο και άρχισε την άνοδό της στο ευρωπαϊκό στερέωμα.

1999: Γαλατασαράι – Τσέλσι 0-5 (Τσάμπιονς Λιγκ, φάση ομίλων)
«Welcome to Hell» ευαγγελίζονταν οι φίλοι της Γαλατασαράι και οι παίκτες των Λονδρέζων φρόντισαν να τους δείξουν ποια είναι η πραγματική κόλαση! Δύο γκολ από τον Τόρε Άντρε Φλο και μαγικό γκολ από τον Τζιανφράνκο Τζόλα.

2000: Τσέλσι – Μπαρτσελόνα 3-1 (Τσάμπιονς Λιγκ, προημιτελικά)
Ονειρεμένες ποδοσφαιρικές βραδιές για την προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ τη σεζόν 1999-2000. Στο «Στάμφορντ Μπριτζ» η Τσέλσι δείχνει ασταμάτητη. Ο Τόρε Άντρε Φλο σκοράρει δύο φορές και ο Τζιαφράνκο Τζόλα τον συνοδεύει με ένα τρίτο τέρμα πριν ο Λουίς Φίγκο διαμορφώσει το τελικό 3-1.
2001: Άρσεναλ – Τσέλσι 1-2 (Τσάμπιονς Λιγκ, προημιτελικά)
Οι οπαδοί της Τσέλσι ακόμη τραγουδούν για το γκολ του Γουέιν Μπριτζ στα τελευταία λεπτά, με το οποίο τερμάτισε το αήττητο σερί των 17 αγώνων της Άρσεναλ, κόντρα στους «μπλε». Πανηγύρισε ο Κλαούντιο Ρανιέρι, πριν τον αποκλεισμό από τη Μονακό.
2005: Τσέλσι – Μπαρτσελόνα 4-2 (Τσάμπιονς Λιγκ, 2ος γύρος)
Ο Ζοσέ Μουρίνιο κάθεται στον πάγκο και οι …κακεντρεχείς έχουν βγάλει το συμπέρασμά τους. «Boring, boring Chelsea». Η …βαρετή Τσέλσι, λοιπόν, σκορπά την Μπαρτσελόνα με 4-2, με τον «Special One» να πανηγυρίζει έξαλλα με τους παίκτες του.

2007: Βαλένθια – Τσέλσι 1-2 (Τσάμπιονς Λιγκ, προημιτελικά)
Μία από τις καλύτερες εμφανίσεις για τους «μπλε» τα τελευταία χρόνια. Το γκολ του Μίκαελ Εσιέν έσπασε το αήττητο σερί των «νυχτερίδων» σε ευρωπαϊκούς αγώνες στο «Μεστάγια».
2009: Τσέλσι – Λίβερπουλ 4-4 (Τσάμπιονς Λιγκ, προημιτελικά)
Όσοι έχουν παρακολουθήσει αυτό το παιχνίδι από κοντά έχουν να το λένε. Και όσοι δεν το έχουν δει προσπαθούν να βρουν τρόπο να το κάνουν. Η Λίβερπουλ βρίσκεται μπροστά στο σκορ με 2-0, μέσα στο Λονδίνο, ωστόσο η Τσέλσι κάνει την ανατροπή, έστω και προσωρινά. Το πρώτο παιχνίδι έχει λήξει με 3-1, στο «Άνφιλντ» και οι «μπλε» έχουν βαλθεί να το ανατρέψουν.

2012: Τσέλσι – Νάπολι 4-1 (Τσάμπιονς Λιγκ, φάση των «16»)
Η καλή ημέρα από την αρχή φαίνεται και αυτό έγινε και στις νοκ άουτ αναμετρήσεις για την Τσέλσι. Οι Λονδρέζοι έχουν χάσει στην Ιταλία και τα βρίσκουν σκούρα κόντρα στη Νάπολι, στο Λονδίνο. Το αποτέλεσμα, όμως, θριαμβευτικό.





πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: