Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Η αγγλική σημαία στον ιστό της!!

Η αγγλική σημαία στον ιστό της!
Άλλες φορές με τύχη, άλλες χωρίς. Σε κάθε περίπτωση, όμως, με πάθος, πίστη και δύναμη. Η Τσέλσι βρίσκεται στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, συνεχίζοντας την πρόσφατη παράδοση που θέλει τις αγγλικές ομάδες να φτάνουν στη μεγάλη βραδιά, και σήκωσε τη σημαία του Νησιού ψηλά!

Οι Λονδρέζοι απέκλεισαν την Μπαρτσελόνα, κόντρα σε προγνωστικά και στην εικόνα των αγώνων, και έστειλε ακόμη μία φορά την αγγλική σημαία στα χέρια των ball boys της UEFA που θα την κρατούν πριν τη σέντρα, στο Μόναχο.

Οι αγγλικές ομάδες εμφανίζονται συνεπείς σαν …Εγγλέζοι στα ραντεβού τους, κάθε χρόνο –με εξαίρεση το 2010-.

Το 2005 ήταν η Λίβερπουλ, στον αξέχαστο τελικό κόντρα στη Μίλαν. Ένα χρόνο μετά, η Άρσεναλ κρατούσε την τύχη στα χέρια της, αλλά η Μπαρτσελόνα ήταν αυτή που χαμογέλασε, για να έρθει και πάλι η σειρά της Λίβερπουλ, ένα χρόνο μετά.
Το ημερολόγιο δείχνει 2008 και το αγγλικό ποδόσφαιρο στο απόγειό του, αφού δύο ομάδες από το Νησί κοντράρονται, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να επικρατεί της Τσέλσι στα πέναλτι. Οι «κόκκινοι διάβολοι» και πάλι στον τελικό, το 2009, πριν το διάλειμμα της επόμενης χρονιάς και την επιστροφή τους πέρυσι, στη μεγάλη βραδιά στο «Γουέμπλεϊ».
Η φετινή χρονιά ήταν εντελώς διαφορετική, αφού οι αγγλικές ομάδες έδειξαν από την αρχή ότι είτε δεν ήταν ικανές να τα καταφέρουν, είτε ότι εάν το κάνουν, θα δυσκολευτούν.  Η Τσέλσι έκανε το δεύτερο, την ώρα που οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ αποκλείστηκαν νωρίς, κόντρα στην παράδοση των περασμένων ετών. Η Άρσεναλ προσπάθησε, αλλά δεν τα κατάφερε.
Σε κάθε περίπτωση, η μοίρα χρωστούσε κάτι στην Τσέλσι, η οποία προσπαθεί τόσα χρόνια για ένα …ιερό δισκοπότηρο. Ο Ζοσέ Μουρίνιο έφυγε –κυρίως- για αυτό το λόγο, όπως και άλλοι προπονητές, με τον Ρομάν Αμπράμοβιτς να ψάχνει εναγωνίως το μονοπάτι που οδηγεί στην κορυφή της Ευρώπης.
Ότι και να γίνει στο Μόναχο, η Τσέλσι έκανε το χρέος της. Έσωσε μία χαμένη σεζόν για την ίδια, σήκωσε την αγγλική σημαία ψηλά για ακόμη μία φορά και έγινε η τέταρτη διαφορετική ομάδα από το Νησί που φτάνει σε τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, μέσα σε λιγότερο από 8 χρόνια. Κάθε χρόνο, κάθε Μάη, εκτός από ένα μικρό break.
2011
Μπαρτσελόνα
Μάντσεστερ Γ.
3-1
2010
Μπάγερν Μον.
Ίντερ
0-2
2009
Μπαρτσελόνα
Μάντσεστερ Γ.
2-0
2008
Μάντσεστερ Γ.
Τσέλσι
1-1 (6-5)
2007
Μίλαν
Λίβερπουλ
΄2-1
2006
Μπαρτσελόνα
Άρσεναλ
2-1
2005
Μίλαν
Λίβερπουλ
3-3 (3-2)


πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: