Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Ταμείο και… κουβάς!!

Ο Λευτέρης Ντανοβασίλης μέσω των Ball Boys πιστεύει ότι ο Αντόνιο Κόντε έχει… καπαρώσει το Panchina d' Oro, συνεχίζει να προβληματίζεται από την Ρόμα του Λουίς Ενρίκε και κάνει συγκρίσεις.
Ταμείο και… κουβάς
Βράδυ Κυριακής και η Γιουβέντους έδωσε ακόμη μία παράσταση στο Τορίνο, διαλύοντας και την Ρόμα 4-0 και οι συγκρίσεις ανάμεσα σε Κόντε και Λουίς Ενρίκε είναι αναπόφευκτες, φτάνοντας στο τέλος της σεζόν. Οι δύο ομάδες έψαχναν ένα νέο ξεκίνημα και αποφάσισαν να δώσουν τα ηνία σε νέους, ταλαντούχους προπονητές που κλήθηκαν να φτιάξουν κάτι δικό τους από το μηδέν στην πρώτη μεγάλη πρόκληση της καριέρας τους. Αμφότερες οι επιλογές εξέφραζαν με τον ιδανικότερο τρόπο αυτό το εγχείρημα. Δύο στοιχήματα, το καθένα με το δικό του ρίσκο και πλέον, είναι ξεκάθαρο ποιο από τα δύο στέλνει ταμείο και ποιο κουβά...
Το γήπεδο είναι ο απόλυτος και πιο σκληρός κριτής και περίπου 7 μήνες μετά την πρώτη σέντρα μόνο μία από τις δύο ομάδες έχει ταυτότητα. Η εικόνα των Ρωμαίων ήταν για ακόμη μία φορά απογοητευτική και το γεγονός ότι έμειναν με 10 παίκτες δεν τους δικαιολογεί, καθώς όταν αποβλήθηκε ο Στεκέλενμπουργκ το σκορ ήταν ήδη στο 2-0. Οι μπιανκονέρι από την άλλη πέτυχαν τον πρωταρχικό τους στόχο, κέρδισαν μία θέση στο Champions League και πλησιάζουν στον δεύτερο, την κατάκτηση της κορυφής.
Μπορεί οι δύο τεχνικοί να είναι της ίδιας φουρνιάς – ο Κόντε είναι γεννημένος το ’68 και ο Λουίς Ενρίκε το ’70 – όμως προέρχονται από διαφορετικές σχολές. Οι φρέσκες ιδέες ήταν το έναυσμα της αλλαγής, καθώς οι αποτυχίες τα τελευταία χρόνια και τα γεμάτα απογοήτευση αποδυτήρια ήθελαν δραστικές αλλαγές. Έτσι, οι δυο τους κλήθηκαν με σκοπό να αφήσουν την σφραγίδα τους όχι μόνο στο παρόν αλλά και για το μέλλον.

Ο Κόντε ξεκίνησε σε μία ομάδα γεμάτη ενθουσιασμό. Η Γιουβέντους ήταν έτοιμη να μπει στο νέο της γήπεδο, ο κόσμος συσπειρώθηκε και όλοι κράτησαν χαμηλό προφίλ. Προβάδισμα σε σχέση με το ξεκίνημα του Λουίς Ενρίκε; Σίγουρα. Μεγάλο; Ίσως. Ικανό να τους βάλει σε άλλη κατηγορία; Όχι. Αυτή η Γιουβέντους είναι προϊόν της δικής του δουλειάς, με το 3-5-2 να αποδίδει ίσως καλύτερα από το 4-4-2, την Μεγάλη Κυρία να παίζει πολύ ελκυστικό ποδόσφαιρο και να είναι αήττητη. Ακόμη και ο Κράσιτς, που δεν παίζει και κάνει που και που τα παράπονά του, δεν έχει δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στα αποδυτήρια, κάτι που πιστώνεται στον Κόντε.

Ο Ισπανός από την άλλη ξεκίνησε τη θητεία του με σκεπτικισμό στην Ιταλία. Στις πρώτες του δηλώσεις έκανε λόγο για μία «μικρή Μπαρτσελόνα», που προσπαθούσε να δημιουργήσει, δήλωση που πήρε πίσω πριν λίγες εβδομάδες, όμως αυτά τα πράγματα δεν ξεχνιούνται… Το πρότζεκτ ξεκίνησε με πρώτο χαστούκι τον αποκλεισμό από το Europa League από την Σλόβαν Μπρατισλάβα, συνεχίστηκε με την κόντρα του Λουίς Ενρίκε με τον Τότι, θέμα που έληξε γρήγορα, και έφτασε στο σημείο της απόλυτης αμφισβήτησης.

Η αστάθεια της Ρόμα έχει φτάσει σε σημείο... παράνοιας και οι πρωτευουσιάνοι σπάνια είναι ικανοί για το καλύτερο, όπως τη νίκη 4-0 επί της Ίντερ. Συνήθως είναι ικανοί για το χειρότερο, με τις τεσσάρες από ομάδες όπως οι Λέτσε, Κάλιαρι και Αταλάντα να πηγαίνουν σύννεφο. Η νέα κόντρα με τον Ντανιέλε Ντε Ρόσι ήρθε σαν… κερασάκι στην τούρτα, με την διοίκηση να στηρίζει πάλι τον Λουίς Ενρίκε και τον Ιταλό μέσο να τα μαζεύει στη συνέχεια. Τα αποτελέσματα δεν τον δικαιώνουν και κυρίως η εικόνα της ομάδας του.

Ο Ισπανός κλήθηκε πραγματικά να χτίσει από το μηδέν, όμως αυτή η επιλογή φαίνεται να είναι το μεγαλύτερο λάθος του. Ναι μεν τα νέα πρόσωπα είναι πολλά και ο μέσος όρος ηλικίας του ρόστερ μικρός, όμως ήταν επιλογή του ίδιου και του Σαμπατίνι. Δεν γίνεται να απαξιώνεις έτσι το ρόστερ των προηγούμενων ετών και να βρίσκεσαι με 5 βαθμούς λιγότερους σε σχέση με το ίδιο σημείο της περσινής σεζόν… Χωρίς να δει τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του, αποφάσισε ότι δεν μπορούν να παίξουν το tiki taka που σχεδίαζε.

Έλα, όμως, που και αυτοί που μπορούν να το παίξουν στην Ιταλία – τον Παράδεισο της αμυντικής τακτικής – δεν σημαίνει ότι θα πετύχουν. «Αν ήμουν στη θέση του Λουίς Ενρίκε, είχα αποκλειστεί από το Europa League και είχα δύο βαθμούς στα τρία πρώτα παιχνίδια στην Σέριε Α θα με είχαν στείλει να κάνω τον σχολιαστή στην τηλεόραση». Η δήλωση ανήκει στον Βιντσέντσο Μοντέλα, με την Ροζέλα Σένσι να λέει μετά το ντέρμπι με την Γιουβέντους ότι θα προτιμούσε να είχε στον πάγκο τον νυν τεχνικό της Κατάνια. Ποιος μπορεί να πει ότι έχει άδικο με την εικόνα των Σικελών;

«Ρωτήστε έναν μεγάλο προπονητή, γιατί εγώ δεν έχω γίνει τέτοιος ακόμη», απάντησε ο Κόντε όταν ένας οπαδός τον ρώτησε τι χρειάζεται για να γίνεις μεγάλος προπονητής. Ο Ιταλός κερδίζει πόντους με την συμπεριφορά του, κράτησε τους παίκτες του προσγειωμένους και αναμφίβολα θα έπρεπε να του δοθεί από τώρα το Panchina d' Oro! Σε αντίθεση με τον Λουίς Ενρίκε που δεν έχει κερδίσει κανέναν στην Ιταλία και πολλές φορές εμφανίζεται στις συνεντεύξεις τύπου με υπεροπτική διάθεση...

Υ.Γ: Η Μπάγερν έκανε σπάνια λάθη στις μεταγραφές. Φαίνεται, όμως, ότι πλέον είναι συνεχόμενα στις περιπτώσεις των Βιδάλ, Ρόις και Σισέ. Ο Χιλιανός είναι εκπληκτικός φέτος και η Γιουβέντους «χτύπησε» διάνα!
πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: