Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

«Μηδενική ανοχή στη βία στο Final 4»

«Μηδενική ανοχή στη βία στο Final 4»
Αυστηρότατα θα είναι τα μέτρα ασφαλείας που θα εφαρμοστούν για το Final 4 της Κωνσταντινούπολης. Η συνύπαρξη οπαδών τεσσάρων διαφορετικών ομάδων, αλλά κυρίως αυτών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, στο ίδιο γήπεδο («Σινάν Ερντέμ») ανάγκασε τους υπεύθυνους να προχωρήσουν σε έναν ολόκληρο σχεδιασμό για να αποφευχθούν τα παρατράγουδα.

Στη σύσκεψη που έγινε σήμερα συμμετείχαν εκπρόσωποι των τεσσάρων ομάδων (πέραν των «αιωνίων», που εκπροσωπήθηκαν από τον Μάνο Παπαδόπουλο και τον Χρήστο Σταυρόπουλο αντίστοιχα, ήταν και αυτοί της Μπαρτσελόνα και της ΤΣΣΚΑ Μόσχας), στελέχη της τουρκικής αστυνομίας και της ομοσπονδίας. Περιττό να αναφερθεί πως οι έλεγχοι κατά την προσέλευση στο γήπεδο θα είναι αυστηρότατοι, ενώ δεν θα πλησιάζει καν όποιος δεν έχει προμηθευτεί εισιτήριο.

Οι οπαδοί των τεσσάρων ομάδων θα τοποθετηθούν σε διαφορετικές θύρες, με αυτούς των «αιωνίων» να είναι στις απέναντι θύρες, για να έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή απόσταση. Όπως ενημερώθηκαν οι ομάδες, οι τουρκικές αρχές που θα αναλάβουν εξ ολοκλήρου το έργο της τήρησης της τάξης, δίχως δηλαδή βοήθεια από ιδιωτική ασφάλεια (σεκιούριτι), ενώ θα υπάρχει μηδενική ανοχή απέναντι σε φαινόμενα βίας.

Τα μέτρα ασφαλείας δεν θα περιοριστούν-φυσικά-μόνο στο γήπεδο και τους περιβάλλοντες χώρους του, αλλά και σε σημεία όπου θα βρίσκονται οι φιλοξενούμενοι οπαδοί, όπως στα ξενοδοχεία που θα καταλύσουν, αλλά και στους πολυσύχναστους χώρους της Κωνσταντινούπολης. Δεν είναι περιττό να ειπωθεί πως οι οπαδοί των ομάδων δεν θα πηγαίνουν πουθενά χωρίς έστω τη διακριτική επιτήρηση της αστυνομίας, η οποία έχει στο νου της και τον κίνδυνο να υπάρξουν προκλήσεις από θερμοκέφαλους Τούρκους.

Για να υπάρχει, δε, καλύτερος έλεγχος στην προσέλευση του κόσμου, οι οπαδοί που θα μεταβούν στην Πόλη οδικώς ή που θα νοικιάσουν αυτοκίνητο, δεν θα επιτρέπεται να μεταβούν με αυτό στο γήπεδο, αφού-άλλωστε-δεν υπάρχει χώρος στάθμευσης γι’ αυτούς. Μόνο διαπιστευμένα οχήματα θα πλησιάζουν το χώρο.

Κάθε ομάδα θα πάρει 1.010 εισιτήρια, χωρίς σε αυτό τον αριθμό να υπολογίζονται όσα έχουν «κλείσει» μεμονωμένα οι οπαδοί τους. Ο Παναθηναϊκός εκτιμάται πως θα έχει περισσότερους από 3.500 (περισσότεροι είχαν πιστέψει στην πρόκριση και είχαν προνοήσει να κλείσουν εισιτήριο μέσω ίντερνετ) και ο Ολυμπιακός λίγο πάνω από 2.500.

Οι δύο ΚΑΕ ανέλαβαν συν τοις άλλοις την ευθύνη να ενημερώσουν/προειδοποιήσουν τους οπαδούς τους που θα ταξιδέψουν στην Τουρκία για τις... άγριες διαθέσεις της αστυνομίας απέναντι σε οποιονδήποτε θελήσει να διαταράξει την τάξη στο Final 4.

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: