Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Ποια ανία; Όλοι θέλουν… Ρουμανία!!

Ποια ανία; Όλοι θέλουν… Ρουμανία!
Μπορεί το ενδιαφέρον στο Europa League να μην είναι στα επίπεδα του Champions League, αλλά το θέαμα σε καμία περίπτωση δεν προκαλεί ανία. Βαλένθια-Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπιλμπάο-Σπόρτινγκ διεκδικούν το βράδυ της Πέμπτης τα δύο εισιτήρια για τον τελικό της 9ης Μαΐου στη Ρουμανία.

Βαλένθια-Ατλέτικο Μαδρίτης (2-4)

Το γκολ του Κόστα στις καθυστερήσεις του πρώτου αγώνα στο «Βιθέντε Καλντερόν» κράτησε ζωντανή τη Βαλένθια, που φιλοδοξεί να ανατρέψει στο «Μεστάγια» το 4-2 του πρώτου αγώνα.

Οι «νυχτερίδες», που έχουν προβάδισμα για την τρίτη θέση στην Primera Division μετά το 4-0 επί της Μπέτις, δεν θα έχουν στις τάξεις τους τον τραυματία Έβερ Μπανέγκα. Οι «ροχιμπλάνκος», που προέρχονται από νίκη με 3-1 επί της Εσπανιόλ στο «Βιθέντε Καλντερόν», θα παραταχθούν χωρίς τους τραυματίες Λόπεθ και Σίλβιο, τον Μέριδα που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, αλλά και τους Ασουνσάο και Πίτσι που αποκλείστηκαν για λόγους τακτικής.

Οι δύο ομάδες δεν είναι απλώς γνώριμες από την Ισπανία, αλλά και από την… Ευρώπη. Το 2010 είχαν αναμετρηθεί στα προημιτελικά του Europa League, με την Ατλέτικο να παίρνει την πρόκριση με δύο ισοπαλίες (2-2 και 0-0). Σε 144 ματς πρωταθλήματος η Βαλένθια έχει 55 νίκες έναντι 51 (φέτος η Βαλένθια επικράτησε 1-0 στο «Μεστάγια», ενώ στο «Βιθέντε Καλντερόν» δεν υπήρξαν γκολ, 0-0). Στο Κύπελλο, σε δέκα διπλούς αγώνες, οι Μαδριλένοι μετρούν επτά προκρίσεις, ενώ οι δύο ομάδες έχουν από μία νίκη σε τελικό Κυπέλλου. Η Ατλέτικο σε εννέα αναμετρήσεις με ισπανικές ομάδες στην Ευρώπη έχει 4 νίκες, 2 ισοπαλίες και 4 ήττες, ενώ ως φιλοξενούμενη μετρά 4 ήττες και 1 ισοπαλία, χωρίς καμία νίκη. Αντίστοιχα, η Βαλένθια σε έντεκα «εμφυλίους» στην Ευρώπη έχει 6 νίκες, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες, ενώ ως γηπεδούχος μετρά 4 νίκες, 1 ισοπαλία και καμία.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Σλοβένος Νταμίρ Σκόμινα.

Μπιλμπάο-Σπόρτινγκ Λισαβόνας (1-2)

Λογαριασμούς… ορθάνοιχτους αφήνει μεταξύ Μπιλμπάο και Σπόρτινγκ το 2-1 του «Ζοσέ Αλβαλάδε» της Λισαβόνας εν όψει της ρεβάνς στο «Σαν Μαμές».

Οι Βάσκοι, που προέρχονται από σημαντική νίκη στο Σανταντέρ (1-0) στην Primera Division, δεν θα έχουν στις τάξεις τους τον Όσκαρ Ντε Μάρκος, αλλά επανέρχεται από τιμωρία στη διάθεση του Μαρσέλο Μπιέλσα ο Χάβι Μαρτίνεθ. Οι τραυματίες Ρινάουντο και Μαρτίνες, μαζί με τον Ελίας που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, δεν θα είναι διαθέσιμοι για τον Ρικάρντο Σα Πίντο.

Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί ξανά στην Ευρώπη στον τρίτο γύρο του Κυπέλλου UEFA την περίοδο 1985/86. Τότε η Σπόρτινγκ με το 3-0 στη ρεβάνς της Λισαβόνας είχε ανατρέψει το 2-1 του πρώτου αγώνα. Σε 19 ματς απέναντι σε ισπανικές ομάδες τα «λιοντάρια» μετρούν 6 νίκες, 5 ισοπαλίες και 8 ήττες, αλλά εκτός Πορτογαλίας δεν έχουν καμία νίκη, παρά μόνο 3 ισοπαλίες και 6 ήττες. Οι Βάσκοι σε επτά συναντήσεις με πορτογαλικές ομάδες έχουν 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες, αλλά στην έδρα τους έχουν 3 νίκες σε ισάριθμα ματς.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Βρετανός Μάρτιν Άτκινσον.


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: