Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Η περιπέτεια του Μιχάλη Ζορπίδη!!

Περιπετειώδης ημέρα η σημερινή για τον Μιχάλη Ζορπίδη. Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και πρώην πρόεδρος του ΑΣ Άρης συνελήφθη το πρωί για οφειλές ασφαλιστικών εισφορών ύψους 162.000 ευρώ.

Η περιπέτειά του ωστόσο έληξε νωρίς αφού τακτοποίησε την οφειλή του προς το ΙΚΑ, που προέκυψαν μετά τον Ιούνιο του 2011, και αφέθηκε ελεύθερος.


Η απάντηση του Ζορπίδη


Τη δική του απάντηση δίνει για τη σύλληψή του ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης. Αναλυτικά:

"Μια από τις εταιρίες στις οποίες είμαι απλός μέτοχος, αλλά όχι νόμιμος εκπρόσωπος, η «Ζορπίδης Ανώνυμη Εμπορική Εταιρία Τουριστικών – Ξενοδοχειακών – Μεταφορικών Επιχειρήσεων», είχε για την περίοδο Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2011 οφειλές προς το ΙΚΑ της τάξεως των 162.000 ευρώ. Στις 24 Φεβρουαρίου 2012 η εταιρία πλήρωσε ποσό 73.162,76 ευρώ και στις 24 Απριλίου 2012, έξι ημέρες πριν να λήξει η σχετική προθεσμία του νόμου για ρύθμιση, προσήλθε στο ΙΚΑ για να κάνει διακανονισμό του υπόλοιπου.

Την ίδια ημέρα το ΙΚΑ ως μη όφειλε υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά υποστηρίζοντας ότι η εταιρία οφείλει το σύνολο των 162.000 ευρώ. Άμεσα κινήθηκε η διαδικασία εναντίον μου, παρόλο που δεν είμαι νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρίας και δεν έχω δικαίωμα υπογραφής . Μόλις πληροφορήθηκα την εξέλιξη και μετά από συνεννόηση με τη διοίκηση της εταιρίας και το υπόλοιπο ποσό εξοφλήθηκε ολοσχερώς, με αποτέλεσμα να λήξει οριστικά το θέμα.

Από αύριο θα εξετάσω τους τρόπους νομικής αντίδρασής μου έναντι της διπλής αυθαιρεσίας του ΙΚΑ, ενώ την ίδια ώρα το ελληνικό δημόσιο οφείλει σε επιχειρήσεις που συμμετέχω, μεταξύ των οποίων και η συγκεκριμένη, ποσό άνω των δύο εκατ. ευρώ. Ως πολίτης και ως επιχειρηματίας αισθάνομαι τεράστια απογοήτευση για την προχειρότητα με την οποία λειτουργεί το ελληνικό δημόσιο και οι φορείς του. Σε μια εποχή δύσκολη για όλους, αυτού του τύπου οι αστοχίες βάζουν ταφόπλακα στην όποια προσπάθεια ανάπτυξης της οικονομίας και ανάταξης του κοινωνικού ιστού.

Η 40ετής συνεπής επιχειρηματική μου πορεία, κατά τη διάρκεια της οποίας δεν καθυστέρησα την καταβολή των υποχρεώσεων μου προς το δημόσιο ούτε μία ημέρα, οι 180 εργαζόμενοι των επιχειρήσεων μου και οι συνάδελφοι επαγγελματίες που πρόσφατα με εξέλεξαν πανηγυρικά ως πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, είναι η επαγγελματική μου παρακαταθήκη".

πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: