Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Το δάγκωμα των... «νυχτερίδων»

Μια Βαλένθια από… άλλο πλανήτη εμφανίστηκε στη Βουλγαρία. Οι «νυχτερίδες», παρά το γεγονός ότι έπαιξαν για μεγάλο χρονικό διάστημα με δέκα παίκτες επικράτησαν με σκορ-πρόκρισης 3-0.

Το δάγκωμα των... «νυχτερίδων»
Εντυπωσιακή νίκη και πρόκριση – εκτός φοβερού απροόπτου – πέτυχε η Βαλένθια στην Βουλγαρία με σκορ 3-0 επί της Λουντογκόρετς, για το πρώτο ματς των «16» του Europa League.

Οι «νυχτερίδες» πραγματοποίησαν – και με την βοήθεια της τύχης - το πέμπτο τους διπλό σε ισάριθμους αγώνες στο Europa league φέτος και παράλληλα με αυτή την διαφορά των τριών τερμάτων έχει ουσιαστικά καθαρίσει την υπόθεση πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης.

Η Βαλένθια ήταν η ομάδα που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για να διεκδικήσει την νίκη από την αρχή και αυτή της η προσπάθεια καρποφόρησε πολύ νωρίς. Μόλις στο τέταρτο λεπτό της αναμέτρησης ο Μπαραγκάν έπιασε έναν απίθανο «κεραυνό» έξω από την περιοχή της Λουντογκόρετς, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Στογιάνοφ.

Οι Βούλγαροι δεν το έβαλαν κάτω και στο 23’ πάτησαν περιοχή με τον Μπέζιακ, ο Κεϊτά υπέπεσε σε πέναλτι και δέχτηκε την κόκκινη κάρτα, καθώς ο επιθετικός της Λουντογκέρετς βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος, ωστόσο, ο Ντιέγκο Άλβες του είπε «όχι» κρατώντας το μηδέν.

Ούτε αυτή η αρνητική εξέλιξη ήταν αρκετή για να αποτρέψει τους γηπεδούχους, οι οποίοι με παίκτη παραπάνω είχαν δοκάρι στο 31’ σε τρομερό διαγώνιο σουτ του Μισιγιάν. Τα πράγματα έδειχναν να είναι κομμένα και ραμμένα στους «πράσινους», παρόλα αυτά ο Καρτάμπια σε μια αντεπίθεση των «νυχτερίδων» πέτυχε το 2-0 με ωραία προβολή.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το σκηνικό ήταν ίδιο. Οι γηπεδούχοι πίεζαν και πολιορκούσαν διαρκώς αλλά η τύχη ήταν με το μέρος των Ισπανών. Στο 59’ οι παίκτες της Βαλένθια «έπαιξαν βόλεϊ» με κεφαλιές στην αντίπαλη περιοχή με τον Σεντέρος να παίρνει την τελευταία και να σκοράρει. Σα να μην έφτανε αυτό, για φινάλε, ο διαιτητής «είδε» χτύπημα εκτός φάσης από τον Ζουνίνιο στο 80’ και του έδειξε την κόκκινη κάρτα (λανθασμένα). Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: