Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

«Φοβάμαι μην απογοητεύσουν τον Σαββίδη»

21_159
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Αχαρνών, Παναγιώτης Γρηγοριάδης. Μίλησε για την στήριξη που του προσέφερε ο Ιβάν Σαββίδης στην προεκλογική του εκδήλωση και τις σκέψεις του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ για τον ΠΑΟΚ.
Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Παναγιώτης Γρηγοριάδης:
Για την στήριξη του Ιβαν Σαββίδη προς το πρόσωπο του: “Ο κ. Σαββίδης μίλησε ανοιχτά και είπε πως θα με στηρίξει. Η εκδήλωση έγινε γι’ αυτόν. Ήταν μια συγκέντρωση αγάπης και αλληλεγγύης. Ο κ. Σαββίδης αναγνωρίζει τον αγώνα που δίνω εδώ και 15 χρόνια για το ποντιακό στοιχείο. Για τα δικαιώματα ανθρώπων που παγιδεύτηκαν με προβλήματα εδώ πέρα και η πολιτεία τα αμελούσε. Ο Δήμος Αχαρνών είναι η Μητρόπολη των Ποντίων με 60.000 χιλιάδες Πόντιους. Για αυτό έχουμε και την εκκλησία της Παναγίας της Σουμελά την οποία χρηματοδοτεί ο Σαββίδης. Γνωριστήκαμε πριν από 15 χρόνια σε έναν γάμ,ο πάντρευε του αδερφού του το παιδί. Ο άνθρωπος είναι χαρισματικός και έχει τέτοια καλοσύνη που σε συγκινεί. Ήταν μαζί μας και ο Λευτέρης Πανταζής ο οποίος αποτελεί προσωπικό του φίλο. Είχαμε αίθουσα για 1100 άτομα και ήρθαν άλλοι 400 που ήταν όρθιοι. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι τυχαία ομάδα, αλλά μια προσφυγική ομάδα  με μεγάλη ιστορία. Ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ είναι πολύ σημαντικές ομάδες για τους Πόντιους. Ο Ιβάν Σαββίδης πιστεύω το βλέπει και συναισθηματικά τον ΠΑΟΚ γι’ αυτόν τον λόγο”.
Για το αν πίστευε πως θα έρθει ο Σαββίδης στον ΠΑΟΚ:
“Έχει φτιάξει μια μεγάλη εκκλησία στο Πρόχωμα , έχει κάνει πολλές δωρεές και έχει βοηθήσει πολύ κόσμο μέσα από την καρδιά του. Άνθρωποι σαν αυτόν είναι χαρισματικοί. Σύμφωνα με τους αρχαίους Έλληνες για να ήσουν ευγενής δεν έπρεπε να ήσουν μόνο πολιτικά και οικονομικά επιτυχημένος αλλά και κοινωνικά. Αυτό διακρίνει τον αριστοκράτη που έχει μεγαλοψυχία και βοηθάει ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Υπάρχει ένας σεβασμός  πανελλαδικά γι’ αυτόν τον άνθρωπο επειδή είναι ανθρώπινος. Ο άνθρωπος αυτός είναι απίστευτος και αγαπάει την Ελλάδα πολύ. Κάνει πολλά πράγματα όχι για επαγγελματικούς λόγους αλλά για τον Ελληνισμό και επειδή συμπαθεί τους Έλληνες και την ελληνική ιστορία. Θεωρεί πως ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνισμού που έχει γερές βάσεις είναι ο ποντιακός Ελληνισμός”.
Για το γεγονός πως ο Σαββίδης ήταν επίτιμος προσκεκλημένος: “Δεν το γνώριζα ότι θα ασχοληθεί με τον ΠΑΟΚ. Ο Ιβάν Σαββίδης μου είχε πει νωρίτερα πως θα έρθει και θα με στηρίξει γιατί και αυτός έχει δώσει αγώνα για τα κοινά.  Ήρθε δημόσια και πήρε θέση στο έργο που τον αγγίζει. Πολλές φορές όταν κάποιος κάνει κάποια πράγματα μέσα στην πολιτική τον θεωρούμε γραφικό ακι είμαστε καχύποπτοι. Έχει πάρα πολλούς φίλους στην Ελλάδα και είναι πολύ σημαντικό που με στήριξε και πήρε ανοικτή θέση”.
Για το αν θα ασχοληθεί ο Σαββίδης ποτέ με την πολιτική: “Δεν νομίζω γιατί ότι κάνει είναι αυθόρμητο. Υπάρχουν άνθρωποι που έχει βοηθήσει πάρα πολύ με βάση το συναίσθημα. Δεν ρωτάει ποιος είσαι και μπορεί να μην ξέρει κόσμο που έχει βοηθήσει”.
Για το τι είπε για τον ΠΑΟΚ: “Την ώρα που μιλάει για τον ΠΑΟΚ δείχνει μεγάλη αγάπη και του αρέσει αυτό που κάνει. Είναι συγκινητική η αγάπη του και ο ενθουσιασμός του για τον ΠΑΟΚ. Δεν μπορείς να τον πείσεις να κάνει κάτι που δεν θέλει. Είναι καλός άνθρωπος που δεν χαλάει χατίρι σε κανέναν. Το κέντρο είχε μέσα 1500 άτομα και με τα 500 έβγαλε φωτογραφία με χαμόγελο. Είναι ένας απλός άνθρωπος της πιάτσας”.
Για το αν μπορεί να φύγει από τα εμπόδιο που συναντάει στην Ελλάδα: “Το ελληνικό δημόσιο είναι το πιο επικίνδυνο πράγμα για να καταστραφείς. Φοβάμαι πάρα πολύ το δημόσιο, το φοβόμουν ακόμα και αντινομάρχης όταν ήμουν. Πηγαίνεις με ένα πρόβλημα λυμένο και στο κάνουν άλυτο. Ακόμα και η αγάπη του Σαββίδη για την Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ έχει όρια. Άνθρωποι σαν αυτόν αν απογοητευτούν και πούνε φεύγουν, φεύγουν ταυτόχρονα και είναι αμετάπειστοι. Από το δημόσιο υπάρχει κίνδυνος. Μπορεί να σε στεναχωρήσουν και να μην σε εκτιμήσουν. Μπορεί ακόμα και εσκεμμένα να χτίζουν στην αδυναμία σου για να σε διώξουν”.
Για τις ομάδες που υποστηρίζει: “Δεν ασχολούμαι πολύ με το ποδόσφαιρο αλλά είμαι ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Στην Αθήνα ΑΕΚ και στην Θεσσαλονίκη ΠΑΟΚ. Στην Θεσσαλονίκη οι συγγενείς που έχω είναι όλοι ΠΑΟΚ”.
Για τους απόδημους Έλληνες: “Ακολούθησε ποντιακό γλέντι και ήταν μια πολύ ωραία βραδιά. Σ’ αυτά ο Σαββίδης είναι πολύ ευαίσθητος. Είχα και δύο παιδιά που διάβασαν στους προσκεκλοημένους τα όσα έχει προσφέρει ο Σαββίδης και τις δωρεές που έκανε. Πρέπει να τα επιβραβεύουμε όλα αυτά. Η Ελλάδα είναι πολύ πλούσια στον απόδημο πολιτισμό και πρέπει να τους αγκαλιάσουμε όλους αυτούς. Ο Καλτσίδης από την Καλαμάτα πήρε ένα μεγάλο κτήμα και έφτιαξε ένα κάστρο. Μόλις πήγε να το χτίσει ήρθε η πολεοδομία και του έριξε και 1.000.000 εκ. ευρώ πρόστιμο. Αυτός είναι ο πιο πλούσιος Έλληνας του εξωτερικού και του έριξαν πρόστιμο. Έχει φέρει τον Πούτιν στην Καλαμάτα. Το κάστρο το έχτισε αλλά φυσικά στεναχωρήθηκε. Εγώ ήμουν μεγάλος οικονομικός παράγοντας και έχω γνωρίσει τον Μπιλ Γκέιτς και άλλους πολλούς. Δωρητές σαν τους Έλληνες δεν υπάρχουν στον κόσμο, αλλά δεν τους αξιοποιούμε.  Είναι ανθρώπινοι οι Έλληνες.  Αλλά σε όποια χώρα γεννιέται ήρωας υπάρχει και ο προδότης”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: