Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Έρχεται μεγάλο... "νιέτ"!

Στο αγωνιστικό κομμάτι ευελπιστούν στον ΠΑΟΚ πως το πράγμα θα στρώσει, όμως σε ένα άλλο ακανθώδες για την ΠΑΕ ζήτημα τα πράγματα δεν είναι διόλου ευχάριστα για τον Ιβάν Σαββίδη και κατ` επέκταση την ομάδα... Ο Sportdog Penalty τέντωσε τις αυτάρες του ως το... Υπουργείο Οικονομικών και τα χαμπέρια που έρχονται για τον Ιβάν Σαββίδη από την οδό Νίκης δεν είναι και πολύ ευχάριστα...
Ας τα πάρουμε από την αρχή όμως
Ως γνωστόν, η πρόταση του Ιβάν είναι να καταβληθεί εφάπαξ το χρέος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, χωρίς όμως τις προσαυξήσεις. Σε αυτήν τη θέση επιμένει σταθερά ο ομογενής επιχειρηματίας, λέγοντας ότι υπάρχουν δύο λύσεις: είτε να πληρωθεί το ποσό των 12 εκατ. ευρώ είτε όχι...
Κατά καιρούς κυβέρνηση και Σαββίδης είχαν φτάσει κοντά στη λύση, αλλά ποτέ δεν συνέβη κάτι. Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ είχε ξεκαθαρίσει από την αρχή της έλευσής του ότι τα χρέη της ομάδας του είναι και δικά του και δίνει μεγάλη σημασία στο να τελειώσει με τα χρέη.
Το πρωτογενές ποσό των οφειλών είναι στα 12 εκατ. ευρώ και στο τέλος αυτού του μήνα αναμένεται και νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Στόχος είναι αν υπάρξει λύση, να βάλει τα χρήματα στην αύξηση και από εκεί να καταβληθεί το ποσό προς το Δημόσιο.
Ολα τα παραπάνω είναι λίγο ή πολύ γνωστά.
Ποια είναι τα... φρέσκα κουλούρια όμως;
Το έλεγε τοπ κυβερνητικό στέλεχος σε κουβέντα στη Βουλή για τα χρέη του ΠΑΟΚ και το "τελεσίγραφο"Σαββίδη πως "το κράτος ή θα λάβει 12 εκ ή τίποτα".
"Με τον Στουρνάρα υπουργό Οικονομικών δεν θα περάσει ποτέ το αίτημα του Ιβάν να μην πληρώσει στο Δημόσιο τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις..."
Ιβάν VS Στουρνάρας, σημειώσατε 2, προς το παρόν.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: