Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Αρχίζουν τα «γούστα»…!

Αναμετρήσεις για όλα τα… γούστα περιλαμβάνει το μενού της φάσης των «16» του Europa League. Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι δύο «εμφύλιοι» Γιουβέντους-Φιορεντίνα και Σεβίλλη-Μπέτις.

Αρχίζουν τα «γούστα»…
«Ζεσταίνεται» σιγά-σιγά το… πράγμα στο Europa League. Η δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία και τα παιχνίδια αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Από το πρόγραμμα της φάσης των «16», ξεχωρίζουν οι δύο «εμφύλιοι», ένας ιταλικός και ένας ισπανικός. Στη γειτονική χώρα, τίθενται αντιμέτωπες Γιουβέντους και Φιορεντίνα, τέσσερις μέρες μετά την αναμέτρησή τους για το πρωτάθλημα. Το κλίμα έχει…. φορτιστεί και αφορμή στάθηκε το μήνυμα των «μπιανκονέρι» στο twitter. «Καλή η Φιορεντίνα για μεσημεριανό, την περιμένουμε την Πέμπτη και για δείπνο» γράφτηκε μετά το 1-0 επί των «βιόλα». Οι δύο ομάδες έχουν κοντραριστεί άλλη μια φορά στο παρελθόν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση (σ.σ. UEFA Cup), με τη Γιουβέντους να παίρνει την πρόκριση, με νίκη 3-1 στο Τορίνο και ισοπαλία 0-0 στη Φλωρεντία.

Στην Ισπανία και συγκεκριμένα στην Ανδαλουσία, θα τεθούν αντιμέτωπες η Σεβίλλη και η Μπέτις, δύο ομάδες οι οποίες δεν έχουν ούτε πολιτικές, ούτε ταξικές διαφορές. Αυτές αφορούν μόνο το ποδόσφαιρο και θα είναι η πρώτη φορά, που η πόλη θα χωριστεί στη μέση για ευρωπαϊκή διοργάνωση. Οι πρόεδροι των δύο ομάδων έστειλαν μήνυμα διαφήμισης της πόλης μέσω των δύο αναμετρήσεων, αλλά όταν θα γίνει η σέντρα, όλα θα ξεχαστούν. Τα μέτρα ασφαλείας είναι ισχυρά, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια.

Από εκεί και πέρα, το μενού περιλαμβάνει παιχνίδια επιπέδου Champions League, όπως τα: Πόρτο-Νάπολι και Τότεναμ-Μπενφίκα και αναμετρήσεις, στις οποίες υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί, όπως οι: Λουντογκόρετς-Βαλένθια και Λιόν-Βικτόρια Πλζεν. Ανοιχτά για προγνωστικά είναι τα παιχνίδια Βασιλεία-Σάλτσμπουργκ και Αλκμάαρ-Ανζί.

Το σημερινό πρόγραμμα

Στις 20:00

Πόρτο-Νάπολι
Βασιλεία-Σάλτσμπουργκ
Λουντογκόρετς-Βαλένθια

Στις 22:05

Γιουβέντους-Φιορεντίνα
Σεβίλλη-Μπέτις
Τότεναμ-Μπενφίκα
Λιόν-Βικτόρια Πλζεν
Αλκμάαρ-Ανζί

** Οι επαναληπτικοί θα διεξαχθούν την ερχόμενη Πέμπτη 20 Μαρτίου Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: