Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Η “Αρπαχτή” FC στην football league!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει ιστορίες βγαλμένες από τον φανταστικό κόσμο του ελληνικού πρωταθλήματος της δεύτερης επαγγελματικής (;) κατηγορίας.
Μου διηγήθηκαν μια ψυχαγωγική ποδοσφαιρική ιστορία, βγαλμένη μέσα από τον φανταστικό κόσμο της Football League. Πρωταγωνιστής της ένας επιχειρηματίας, που εδώ και καιρό έχει εξελίξει σε νέα επιστήμη του ποδοσφαιρικού επιχειρείν την “θα τα αρπάξω από τους απελπισμένους γονείς” μέθοδο. Τι κάνει ο μάστορας της ιστορίας μας; Πιάνει τον απελπισμένο πατέρα που θέλει να κάνει τον γιο του επαγγελματία ποδοσφαιριστή, του τάζει συμμετοχές στο δεύτερο επαγγελματικό πρωτάθλημα, όπου “θα τον δουν οι μεγάλες ομάδες” και του παίρνει τα λεφτά. Και τα βάζει στην τσέπη του. Εκμεταλλεύεται με αυτόν τον τρόπο την ομάδα που έχει βρεθεί στα χέρια του, η οποία έχει ήδη κλειδώσει τον υποβιβασμό στην Γ' Εθνική, και “κονομάει”, αφού ουδείς ασχολείται με τις παράνομες πράξεις του.
Στην ιστορία υπάρχει μια τεχνική λεπτομέρεια, η οποία την κάνει ακόμη πιο διασκεδαστική. Ο πρωταγωνιστής μας αντιμετώπισε τον περασμένο Ιανουάριο πρόβλημα στη μπίζνα του επειδή δεν μπορούσε να εκδώσει νέα δελτία στους ποδοσφαιριστές – πελάτες του, αφού η ομάδα του δεν είχε φορολογική ενημερότητα και της απαγορευόταν η απόκτηση νέων παικτών. Σιγά μη κώλωνε ο επιστήμονας. Τι τον εμπόδιζε να κρατήσει τα δελτία ποδοσφαιριστών που έχουν αποχωρήσει από την ομάδα επειδή ήταν απλήρωτοι και να τα χρησιμοποιήσει βάζοντας τους πελάτες – ποδοσφαιριστές να αγωνιστούν με τα ονόματα που αναγράφονται στα παλιά δελτία;
Ολη αυτή την ιστορία την θυμήθηκα με αφορμή τις καταγγελίες ότι στον αγώνα του στα Χανιά ο Βύζας Μεγάρων χρησιμοποίησε δελτία ποδοσφαιριστών που έχουν φύγει από την ομάδα του, με συνέπεια να μην γνωρίζει κανείς ποιοι ήταν οι ποδοσφαιριστές – φαντάσματα που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και έπαιξαν κόντρα στα Χανιά. Μια φοβερή ιστορία που έγινε γνωστή επειδή ένας από τους παίκτες που – υποτίθεται ότι – έπαιζαν στο συγκεκριμένο ματς πόσταρε στο facebook ότι την ίδια ώρα βρισκόταν στην Κόρινθο, αφού έχει αποχωρήσει εδώ και καιρό από τον Βύζαντα.
Συνέβη πράγματι αυτό; Μπήκαν στο τερέν ποδοσφαιριστές που δεν έχουν δελτία και χρησιμοποίησαν δελτία άλλων ποδοσφαιριστών; Θεωρητικώς, σε ένα κανονικό πρωτάθλημα, η Λίγκα θα είχε ήδη ερευνήσει το θέμα και απαντήσει δημοσίως. Η ποια; Η Λίγκα που δεν βγάζει κιχ για όσα συμβαίνουν στο πρωτάθλημά της; Μια Λίγκα που απαρτίζεται από χρεοκοπημένες “εταιρείες”, οι οποίες ζουν σε “υπό διάλυση” καθεστώς, με απλήρωτους και χαμηλόμισθους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είναι πιο ευάλωτοι από ποτέ σε “1 ημίχρονο 2 τελικό” προτάσεις; Η Λίγκα που αφήνει δηλωμένους μπράβους και κάθε λογής σωματέμπορους να κυκλοφορούν στους διαδρόμους της;
Είναι αδιανόητη η επιτυχία της ΕΠΑΕ. Εχει καταφέρει μέσα σε διάστημα μηνών να μετατρέψει ένα πρωτάθλημα, το οποίο πέρσι έχτιζε τη φήμη ενός πιο καθαρού, απρόβλεπτου, ανταγωνιστικού πρωταθλήματος, σε αυτό το εξάμβλωμα που παρακολουθούν φέτος οι ποδοσφαιρόφιλοι. Κι όχι απλώς δεν ενοχλείται από τη σημερινή κατάσταση, αλλά δεν βγάζει ούτε “κιχ”. Εχει πάψει πλέον και τις “για το θεαθήναι” αντιδράσεις.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: