Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

«Γιορτάζουμε βοηθώντας το σύνολο»

Ησαιάδης-610x350
 Ο Άλκης Ησαϊάδης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, φιλοξενήθηκε στον Arena FM 89,4 και μίλησε για την μέρα του “Δικεφάλου” που θα εορταστεί φέτος στις 6 Απριλίου. Παράλληλα, αναφέρθηκε στον Ερασιτέχνη αλλά και στην ΚΑΕ.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Άλκης Ησαϊάδης:
Για τον εορτασμό του ΠΑΟΚ:
“Η ημέρα του ΠΑΟΚ εκ του καταστατικού κάθε χρόνο γιορτάζεται στις 12 Απριλίου αλλά επειδή είναι φέτος Σάββατο του Λαζάρου θα γιορταστεί στις 6 Απριλίου την Κυριακή που είναι το παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά όπως στα 86 και στα 87 χρόνια του έτσι και στα 88 ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να γιορτάσει βοηθώντας το κοινωνικό σύνολο. Όπως πέρυσι που ήταν πιο διευρυμένο στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, έτσι θα το κάνουμε και φέτος. Θα ζητήσουμε την συνδρομή του κόσμου σε τρόφιμα. Επιπλέον, έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες με τις βιομηχανίες τροφίμων που ανταποκρίθηκαν και πέρυσι. Όταν πετύχει το αποτέλεσμα δεν το αλλάζεις με τίποτα. Έχουμε στόχο να ξεπεράσουμε τους περσινούς στόχους και να ανεβάσουμε τον πήχη”.
Για το αν θα υπάρξει κάποια άλλη γιορτή:
“Δεν επιτρέπει η συγκυρία να κάνουμε παράδες όπως είχαμε κάνει παλαιότερα γιορτή στο Παλατάκι για να τιμήσουμε την μέρα του ΠΑΟΚ. Τιμήθηκαν κάποια άτομα που προσέφεραν φέτος για τα 88 χρόνια αλλά δεν νομίζω πως επιτρέπει ο περίγυρος κάτι παραπάνω.  Είναι πολύ δύσκολα και θέλουμε να συνδράμουμε σε αυτούς που υποφέρουν. Θέλουμε να συνεισφέρουμε στο περίγυρο τρόφιμα και μέσα από τις βιομηχανίες τροφίμων και μόνοι μας και μέσω της λαχαναγοράς που βοήθησε πέρυσι και βοηθάει γενικότερα πάρα πολύ.
Πριν 20 μέρες επισκεφτήκαμε τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην Κωνσταντινούπολη όπου με την προτροπή εκείνου το αναπτύξαμε πέρυσι σε παραπάνω Μητροπόλεις από την Θεσσαλονίκη. Υπάρχει ανάγκη παντού δυστυχώς. Μακάρι να μπορούσαμε να το κάνουμε Πανελληνίως αλλά η εμβέλεια μας δεν φτάνει παραπάνω. Τουλάχιστον εδώ γύρω από την Θεσσαλονίκη θέλουμε να ενισχύσουμε τα συσσίτια των Μητροπόλεων. Τα τρόφιμα θα μεταφερθούν στις αποθήκες των Μητροπόλεων οι οποίες είναι ποιο οργανωμένες και παραδίδουν χιλιάδες μερίδες”.
Για την κατάσταση στον Ερασιτέχνη:
“Συνεχίζεται η δύσκολη προσπάθεια, όλα τα τμήματα να πρωταγωνιστούν και υπάρχει και η θέληση από τους αθλητές, τους προπονητές και τους παράγοντες να μπορέσουμε να βγάλουμε την φετινή χρονιά με τον ποιο οικονομικό τρόπο. Παίρνουμε τα χρήματα από τον κ. Σαββίδη αλλά υπάρχουν κάποιοι χορηγοί. Φυσικά δεν μας βοηθάει καθόλου το κράτος που έχει σταματήσει από το 2009 την συνεισφορά του σε όλους τους ερασιτέχνες με τις όποιες χορηγήσεις”.
Για τις σχέσεις με τον Ιβάν Σαββίδη:
“Οι σχέσεις είναι πάρα πολύ καλές και από τις 12 Αυγούστου που ξεκίνησε η υπόθεση πως πρέπει να υπάρχουν καλές σχέσεις καθώς ο ΠΑΟΚ είναι ένα”.
Για την κατάσταση στην ΚΑΕ:
“Από τότε που μπήκε μια επιτροπή και αποφάσισε ο Ερασιτέχνης να ορίζει διοικήσεις περιμένουμε μήπως υπάρξει η συμμετοχή κάποιου μεγαλομετόχου. Βέβαια είναι δεδομένο πως θα πάρει χρέη. Υπήρχε πολύ μεγάλος προβληματισμός, Είμαστε κάθε χρόνο σε καλύτερη κατάσταση, βρισκόμαστε στο άρθρο 99 όμως το τμήμα φυτοζωεί. Οι ομάδες των Αθηνών έχουν ξεφύγει και όλα γίνονται για την τρίτη θέση. Ο ΠΑΟΚ σε αυτά τα πλαίσια μπορεί και συντηρείτε. Δεν νομίζω ότι περισσεύει κανένας μας αυτή την στιγμή και από το να υπάρχει οποιοσδήποτε ξένος στην εκτός οικογενείας του ΠΑΟΚ όπως ήταν ο τελευταίος μεγαλομέτοχος που όμως δεν τον ήξερε κανένας στον ΠΑΟΚ.
Μέσα από τον Ερασιτέχνη ορίστηκαν κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι προσπαθούν κάθε μέρα να χρωστάνε ένα ευρώ λιγότερο. Έχουν χαθεί τα ίχνη εκείνου του μεγαλομετόχου. Δρόσος λεγότανε. Θυμάται κανείς πως ήταν η κατάσταση μετά από αυτόν; Άλλαξε αυτό, άρα κάτι έκαναν οι διοικήσεις. Πρέπει να ενισχυθεί αυτή η προσπάθεια. Ο κόσμος μπορεί να λέει πως δεν υπάρχει όραμα. Το όραμα δεν είναι μόνο του προέδρου αλλά ολόκληρης της ομάδας. Οι Γιανακόπουλοι και οι Αγγελόπουλοι δεν στηρίχτηκαν μόνο από τα λεφτά τους αλλά και από τον κόσμο”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: