Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Αλλιώς θα πρέπει να το ρίξουμε στις μπύρες!!

Ετσι πάει. Για να ψυχοθεραπευτείς φίλε κάνεις εκπτώσεις στην αισθητική σου και την ανυπαρξία των ομάδων τη μεταφράζεις σε ενδιαφέρον για την τελική επικράτηση. Με αυτό τον τρόπο μάς παρουσιάζουν ορισμένοι τη μάχη που θα γίνει για τα πλέι οφ εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.
Πώς λέγαμε παλιά, αυτή με πόσες μπύρες την ...κανονίζεις; Διότι νηφάλιος και με σώας τας φρένας δεν γινόταν να πας με τη μπουρούχα. Αρχιμπάζο και το ελληνικό πρωτάθλημα. Μέσα και τα πλέι οφ, που θα είναι αμφίρροπα. Θα ξεκινήσουν με τις ομάδες να έχουν ελάχιστη βαθμολογική απόσταση, κατά τα φαινόμενα. Τέσσερις αγωνιστικές απομένουν κι αυτή τη στιγμή αν ξεκίναγε το νταλαβέρι, ο Παναθηναϊκός θα είχε 2 βαθμούς, ο ΠΑΟΚ 1 και οι Αστέρας - ΠΑΣ στο ζερό. Που σημαίνει ότι στο άνετο η κατάσταση μπορεί να γυρίσει τούμπα.
Για πες μου ποιες είναι οι προβλέψεις σου; Θα παίξουν οι φανέλες μπάλλα ή οι μικροί θα μεταφράσουν την καλύτερη αγωνιστική κατάστασή τους σε βαθμούς. Πολλές υποθέσεις μπορούν να γίνουν. Το θέμα είναι ότι σε κουβέντες που έχω κάνει με ανθρώπους από τις ομάδες των πλέι οφ, κανείς δεν έχει καταλάβει τι μπορεί να σημάνει η πρώτη θέση και η συμμετοχή στα προκριματικά του τσάμπιονς ληγκ.
Κάποιοι σε καίριες θέσεις μου είπαν με τον τρόπο τους ότι δεν έχουν ιδέα. Δηλαδή; «Πού να τρέχουμε χωρίς λόγο στα προκριματικά;» Του εξήγησα ότι η πρόκριση στα πλέι οφ του τσάμπιονς ληγκ (στόχος εφικτός ακόμα και για μια ελληνική ομάδα με αυτό το ελληνικό πρωτάθλημα) σημαίνει 8,5 εκατομμύρια στο παντελόνι βρέξει - χιονίσει. Με κύτταζε σαν χάνος και δεν με πίστευε. Του μίλησα για τις αυξήσεις που έκανε η UEFA. Λες και μίλαγα κινέζικα.
Πρόβλημα, φίλε σου λέω. Υπό κανονικές συνθήκες πρέπει να γίνει σκοτωμός στα πλέι οφ. Για κάποιες ομάδες η πρώτη θέση είναι υπόθεση ύπαρξης, για άλλες ευκαιρία να αλλάξουν επίπεδο. Οι ίδιες ακόμα και τώρα δεν το ξέρουν. Εχουν μερικές εβδομάδες να ενημερωθούν και να το καταλάβουν. Αν το συνειδητοποιήσουν τότε μπορεί και να δούμε ενδιαφέρονται πλέι οφ. Αλλιώς θα πρέπει να το ρίξουμε στις μπύρες.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΤΑΙΧΤΗΣ για την κατάρρευση του Παναθηναϊκού, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr χωρίς να μασάει τα λόγια του

Να πούμε τις αλήθειες χωρίς σκέρτσα και προσποιήσεις. Για τον Παναθηναϊκό μιλάμε. Την ομάδα που έκανε ένα σερί που την έφερε να διεκδικεί πρωτάθλημα από το πουθενά και μέσα σε τρεις εβδομάδες έχασε κι από την κουτσή Μαριά. Διέλυσε σε αυτό το διάστημα ότι έχτιζε μήνες.
Ποιος φταίει γι' αυτό; Η διοίκηση φυσικά. Η τιμωρία της αφαίρεσης των βαθμών έδωσε το τέλειο άλλοθι, σε ένα τέλειο έγκλημα που συντελέστηκε στη συνέχεια. Γκρίνια για το γαμημένο το κατεστημένο. Γκρίνια, γκρίνια και ξανά γκρίνια. Κι όχι γκρίνια, ως επιλεγμένη τακτική από τη διοίκηση με σκοπό το αποτέλεσμα, αλλά απλώς γκρίνια. Κανείς από τη διοίκηση δεν είπε στους παίκτες: «Το νου σας ρεμάλια. Εμείς γκρινιάζουμε. Κάνουμε πολιτική. Εσείς, σοβαρά την μπάλα σας».
Μοιραία η Πανάθα τραγούδαγε σύσσωμη Καζαντζίδη για την πουτάνα την ξενιτιά. Την εξορία που έστειλε την ομάδα, η πουτάνα οι κοινωνία. Πάρτυ η Βέροια, ο Ατρόμητος και ο Αστέρας Τρίπολης. Δεν χρειάζεται να ψάχνουμε τα αίτια σε μεταφυσικά φαινόμενα. Επηρεασμένος από την κατάσταση και ο Αναστασίου, που ως άπειρος προπονητής έκανε λάθη και ως Ελληνας νωτισμένος από την νοοτροπία, παρά τα χιλιόμετρα στην Ολλανδία, προσπάθησε με λάθος τρόπο να καλύψει τον κώλο του.
Δεν αποκλείω στα πλέι οφ να δούμε μια σοβαρή Πανάθα που θα πάρει περίπατο την πρώτη θέση. Αλλωστε τώρα το κλίμα έχει αντιστραφεί. Ο κόσμος της ομάδας έχει ξεχάσει τις βόλτες του Μαρινάκη στο γρασίδι της Λεωφόρου και ασχολείται με την ανυπαρξία του Πέτριτς και του Πράνιτς. Ολα παίζουν.


*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: