Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Κανακούδης: «Διαφορετικός ο τρόπος οργάνωσης στην Φινλανδία»

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Πέτρος Κανακούδης και μίλησε για την εμπειρία του στην Φινλανδία.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Βρίσκομαι στο Τούρκου της Φινλανδίας και παίζω στην Ίντερ Τούρκου. Για εμάς τους επαγγελματίες αθλητές, οι ορίζοντές μας δεν έχουν όρια. Μακάρι να μπορούσα να πραγματοποιήσω τις φιλοδοξίες και τα όνειρά μου στην Ελλάδα. Κανείς δεν θέλει να φεύγει από το σπίτι του. Υπάρχουν, όμως, στιγμές που πρέπει να κάνουμε και πράγματα που μας είναι άγνωστα».

Για την ζωή στην Φινλανδία: «Είναι εντελώς διαφορετική η ζωή εδώ. Η καθημερινότητα ενός Φινλανδού δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα. Είναι διαφορετικά σχεδόν τα πάντα. Είμαι 1,5 μήνα και προσαρμόζομαι ακόμη. Είναι πολύ εύκολος ο τρόπος να βρεις τα πάντα και το μόνο δύσκολο είναι η φινλανδική γλώσσα. Από εκεί και πέρα σχεδόν όλοι γνωρίζουν αγγλικά οπότε δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα. Αυτό που έκανε εντύπωση είναι ο αντικαπνιστικός νόμος. Ας έχει και -25 έξω, δεν καπνίζει κανείς μέσα. Υπάρχει ειδικός χώρος για κάπνισμα, αλλά στο εστιατόριο, στο γήπεδο, στα μπαρ δεν καπνίζει κανένας. Υπάρχουν καφετέριες και ελληνικά εστιατόρια γιατί υπάρχουν κι άλλοι Έλληνες ωστόσο όλα λειτουργούν με άλλους κανόνες. Να φανταστείτε μετά τις 8-8.30 το βράδυ κλείνουν τα πάντα».

Για το Πάσχα εκεί: «Γι’ αυτούς είναι μια καθημερινή. Δουλεύουν κανονικά και δεν υπάρχει αργία. Δεν ένιωσα καθόλου Πάσχα εδώ. Ήταν δύσκολο για μένα, επειδή είμαι και βαθιά θρησκευόμενος να μην εκκλησιαστώ την Μεγάλη Εβδομάδα. Άκουσα το Χριστός Ανέστη από την τηλεόραση».

Για το φυσικό φαινόμενο του ήλιου του μεσονυκτίου: «Δεν το έχω βιώσει ακριβώς, απλά έχω ακούσει ότι το καλοκαίρι ο ήλιος τη νύχτα πέφτει γύρω στις 12 με 1η ώρα το βράδυ».

Για αυτό που του λείπει από την Ελλάδα: «Μου λείπει η οικογένειά μου, οι φίλοι μου, αλλά όπως είπα και πριν ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι σου ξημερώνει το επάγγελμα το δικό μας».

Για την ποδοσφαιρική εμπειρία στην Φινλανδία: «Είναι πολύ καλύτερα τα χρήματα από ότι στην Ελλάδα και γενικότερα ο τρόπος οργάνωσης και αντιμετώπισης είναι εντελώς διαφορετικός. Την Κυριακή του Πάσχα ξεκίνησε το πρωτάθλημα και έβλεπες φιλάθλους και των δύο ομάδων στην ίδια κερκίδα, να φωνάζει ο καθένας για την ομάδα του χωρίς να συμβαίνει τίποτα. Αυτό που κατάλαβα και συγκρίνω με την Ελλάδα είναι ότι όλα γίνονται βάσει νόμου. Δεν ξεχωρίζουν ποιας ομάδας είσαι φίλαθλος».

Για την αντιμετώπιση των Ελλήνων: «Τους αντιμετωπίζω όπως πρέπει.  Νιώθω πολύ περήφανος για την χώρα μου και τώρα που είμαι στο εξωτερικό διαβάζω και ενημερώνομαι ακόμη περισσότερο. Μου έλεγε ένας φινλανδός συμπαίκτης μου ότι επειδή η Ελλάδα χρωστάει στην Φινλανδία πρέπει να του κάνω δώρο. Του είπα ότι δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα και άλλες χώρες χρωστούν πολύ περισσότερα».
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: