Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Σχόλια σας και απαντήσεις!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου απαντάει-πριν τις εξελίξεις των επόμενων ημερών- σε όσους σχολίασαν τα τεκταινόμενα σε βόλεϊ και ποδόσφαιρο του ΠΑΟΚ.
Χρόνια πολλά σε όλους. Αφού περιμένουμε πολλά και διάφορα τις επόμενες ημέρες (εντός κι’ εκτός γηπέδων και σε διάφορα αθλήματα) ας μείνουμε σε πράγματα που έχουν γραφτεί.

Θα γυρίσουμε σε περασμένα blog και είναι η μέρα που μπορούμε να σταθούμε σε διάφορα δικά σας σχόλια ώστε να τα… σχολιάσουμε.

Την περασμένη εβδομάδα ασχοληθήκαμε και με το βόλεϊ. Γενικά (και εδώ στην Θεσσαλονίκη) παρατηρείται μία ειρωνεία όταν στον ΠΑΟΚ «μιλάνε» για βόλεϊ. Και τι να κάνουμε όμως; Τώρα ο ΠΑΟΚ κατάφερε να φανεί και να πρωταγωνιστήσει σε αυτό το άθλημα, τώρα πήρε τίτλο, τώρα βγήκε πρώτος στην κανονική διάρκεια και τονώθηκε το ενδιαφέρον. Μέχρι τώρα είναι σα να μην υπήρχε…  Για να το αντιστρέψουμε; Ασχολούνται οι Παναθηναϊκοί με το χάντμπολ; Όχι. Αφού δεν έχουν χάντμπολ… (Αλήθεια βέβαια είναι ότι για τους ΠΑΟΚτσήδες τονώνεται το ενδιαφέρον εκεί όπου διεκδικούν ή κατακτούν τίτλους, μια και αυτό λείπει σε τεράστιο βαθμό).

Όσον αφορά την έκφραση που γράψαμε για τους ημιτελικούς… «υψηλό επίπεδο» και σχολιάστηκε, αυτό αφορούσε τον ανταγωνισμό. Σίγουρα δεν μπορούν αυτές οι ομάδες να φθάσουν το επίπεδο του Ηρακλή και μην γράψει κανείς ΠΑΟΚτσής τώρα… «πώς έφθασε ο Ηρακλής να κάνει τέτοιες ομάδας».  

Πολλά σχολιάστηκαν στο κομμάτι των χρεών. Της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αλλά και πιο γενικά…

Πολλοί οπαδοί αναφέρθηκαν στα παγωμένα χρέη του 2007 για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, θεωρώντας αυτή την επιλογή κάτι σαν… χάρισμα. Τα χρέη που δημιουργήθηκαν την περίοδο 2000-2006 δεν χαρίστηκαν στον ΠΑΟΚ. Όλοι πρέπει να θυμούνται ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ το 2006 έβαλε ένα ποσό στην ρύθμιση Ορφανού που εκμεταλλεύτηκαν δεκάδες αθλητικές ανώνυμες εταιρίες και χιλιάδες άλλες εταιρίες και το μεγάλο ποσό το αμφισβήτησε μέσα από Νόμιμες διαδικασίες και προσφυγές σε διοικητικά δικαστήρια. Τα χρόνια πέρασαν (όπως όλα τα δικαστήρια στην Ελλάδα κι’ αυτά άργησαν ιδιαίτερα) αλλά τώρα ήρθε η ώρα να δικαστούν αυτές οι υποθέσεις. Τώρα όμως ήρθε και η ώρα που το Ελληνικό δημόσιο «καίγεται» να εισπράξει. Και όπως χιλιάδες Ελληνικές επιχειρήσεις, έτσι και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μπορούν να εκμεταλλευτούν την ρύθμιση των 100 δόσεων. Δεν χάθηκαν χρήματα, δεν μηδένισαν χρέη, δεν άλλαξαν φορολογικά μητρώα για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Την μόνη εταιρία που όλα αυτά τα χρόνια πιέζει να πληρώσει και γι’ αυτό τώρα την κατηγορούν ότι δημιουργήθηκε ρύθμιση για να βοηθηθεί εκείνη, λες και άλλη εταιρία δεν θα μπορεί να την εκμεταλλευτεί.

Αναφορικά με το ποδοσφαιρικό κομμάτι έχουμε γράψει πολλά για την αγωνιστική κατάρρευση του ΠΑΟΚ. Για τις ανόητες προσδοκίες που δημιουργήθηκαν περί πρωταθλητισμού όταν το ρόστερ δημιουργήθηκε με άλλους στόχους το καλοκαίρι, αλλά και για την φυσική κατάσταση ομάδας που είχε μπροστά της για να τρέξει 400άρι και εκείνη  προετοιμάστηκε για να κάνει σπριντ…  Σήμερα ο Ρατς κάτι είπε σχετικό με την φυσική κατάσταση.

 Για την τακτική συμπεριφορά της ομάδας και το τι… έπαιζε, τα λένε σιγά-σιγά οι παίκτες.

Κατά τα άλλα είχαμε διάφορα σχόλια για τις δικαστικές υποθέσεις. Για τα στημένα του 2011, για φορολογικές ενημερότητες, για ΕΠΟ, ΚΕΔ, διαιτησίες, πίνακες διαιτητών, ορισμούς, παραβιάσεις αθλητικού νόμου, οργανώσεις κτλ.

Δικαστές δεν είμαστε και δεν αποφασίζουμε για την τύχη κανενός. Αλλά από εκεί και πέρα είναι κακό να πιέζεις για μία ταχύτερη διαδικασία; Είναι μεμπτό να διαπιστώνεις ότι ενώ εκκρεμούν τρεις μεγάλες υποθέσεις, πίσω από αυτές φαίνεται ότι βρίσκονται κοινά πρόσωπα, που συνεχίζουν να κατέχουν κρίσιμες θέσεις; Είναι μεμπτό να παραθέτεις νούμερα και στοιχεία για την διαφορετική αντιμετώπιση ομάδων στο πρωτάθλημα;

Για να μην ξεχνιόμαστε και για να μην υποθέτουμε.

Πρόβλημα υπάρχει στο ποδόσφαιρο. Στοιχεία υπάρχουν. Γεγονότα που αποδεικνύουν την διαφθορά υπάρχουν. Καταγεγραμμένες συνομιλίες υπάρχουν. Μαρτυρίες υπάρχουν. Ένα ίδιο κύκλωμα ανθρώπων (δρα και λειτουργεί μέσα και γύρω από την ΕΠΟ) που κατηγορείται για πολλά και διάφορα, υπάρχει. Όλα τα παραπάνω είναι γεγονότα. Δεν αμφισβητούνται.

Αυτό που ακόμη δεν υπάρχει είναι… αποφάσεις. Δικαιοσύνη περιμένουμε. Έτσι ώστε (όπως πολλές φορές έχουμε σημειώσει) να ξέρουμε τι από όλα τα παραπάνω επιτρέπεται και τι θεωρείται παράνομο. Πρώτη φορά γίνεται τέτοια έρευνα για το ποδόσφαιρο και δεν έχουμε δεδικασμένο. Τώρα ήρθε η ώρα και γι’ αυτό, έτσι ώστε όλοι να καθορίσουν την περεταίρω πορεία τους…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: