Τρίτη 14 Απριλίου 2015

«Να φέρουμε τον Παναθηναϊκό ξανά στη θέση του»

Κάλεσμα στον κόσμο του Παναθηναϊκού να υποστηρίξει -χωρίς έκτροπα- την ομάδα βόλεϊ στον τρίτο ημιτελικό κόντρα στον ΠΑΟΚ απηύθυνε το «πράσινο» ΤΑΑ, λίγες ώρες πριν το κρίσιμο ματς.

«Να φέρουμε τον Παναθηναϊκό ξανά στη θέση του»
Με μια μακροσκελή ανακοίνωση το ΤΑΑ του Παναθηναϊκού απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο του συλλόγου να στηρίξει το σύλλογο στον τρίτο ημιτελικό της Volleyleague κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Οι «πράσινοι» ζήτησαν απ’ τον κόσμο να δώσουν δύναμη στην ομάδα, μένοντας όμως σε φίλαθλα πλαίσια, προκειμένου να επιστρέψει η ομάδα στην ελίτ του ελληνικού βόλεϊ.

Παράλληλα, σχολίασε αποφάσεις της διαιτησίας απ’ τα πρώτα ματς που έγιναν στην Πυλαία, ζητώντας δικαιοσύνη και ισονομία στα υπόλοιπα παιχνίδια.

Η ανακοίνωση:

«Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά και θερμές ευχές σε όλους και ιδιαίτερα στην οικογένεια του Παναθηναϊκού και στον κόσμο του βόλεϊ.

Η ομάδα μας φέτος έχει πραγματοποιήσει, μέχρι σήμερα, μια πορεία που για το όνομα του Παναθηναϊκού θα έπρεπε να αποτελεί ρουτίνα, αλλά για τα πραγματικά δεδομένα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε τα τελευταία χρόνια αποτελεί άθλο κι αυτό το αναγνωρίζουν όλοι. Η πορεία αυτή συνεχίζεται την Τρίτη και την Πέμπτη σε δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ, για τους ημιτελικούς του πρωταθλήματος.

Καλούμε τον κόσμο του Παναθηναϊκού να υποστηρίξει την ομάδα μας με πάθος αλλά και αυτοσυγκράτηση, ΠΑΝΤΑ σε φίλαθλα πλαίσια. Χωρίς να παρασυρθεί -ό,τι κι αν συμβεί- σε ενέργειες που μπορεί να βλάψουν τον Παναθηναϊκό. Σε αυτά τα μεγάλα παιχνίδια χρειαζόμαστε φωνή, χρειαζόμαστε τραγούδι, χρειαζόμαστε συμπαράσταση στη μαχητική ψυχή των παιχτών μας, ΔΕΝ χρειαζόμαστε όμως να πέσει το παραμικρό αντικείμενο στο γήπεδο, ούτε να γίνει οποιαδήποτε ενέργεια η οποία θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα στον αγώνα. Ο ένας ας συγκρατεί τον άλλον. Θέλουμε να παίζουμε πάντα σε γεμάτο γήπεδο, με τους οπαδούς μας δίπλα μας. Για την διευκόλυνση όλων, καλό θα είναι η προσέλευση του κόσμου και ειδικά των κατόχων καρτών διαρκείας να μην γίνει τελευταία στιγμή.

Όσοι βρεθούμε στην Κυψέλη για αυτά τα παιχνίδια πρέπει να έχουμε συνεχώς στο μυαλό μας ότι έχουμε κάνει - όλοι μαζί - μια τεράστια προσπάθεια να φέρουμε τον Παναθηναϊκό ξανά εκεί που είναι η θέση του. Προχωράμε βήμα-βήμα κι αργά ή γρήγορα θα τα καταφέρουμε. Κι αυτό δεν είναι καλό μόνο για το Σύλλογό μας αλλά και συνολικά για το άθλημα, γιατί το ελληνικό βόλεϊ χρειάζεται έναν Παναθηναϊκό υγιή μέσα κι έξω από το γήπεδο.

Βέβαια, πρέπει να τονίσουμε και ότι αυτή την προσπάθεια οφείλουν να τη σεβαστούν και όλοι οι υπεύθυνοι του ελληνικού βόλεϊ. Είναι ΕΥΘΥΝΗ τους. Και πιστεύουμε ότι θα το κάνουν, διασφαλίζοντας ότι από αυτή τη σειρά αγώνων θα περάσει στον τελικό ο καλύτερος μέσα στο γήπεδο. Αν αποδειχθεί καλύτερος ο αντίπαλός μας, τότε φυσικά να περάσει αυτός και θα είμαστε οι πρώτοι που θα τον συγχαρούμε. Αν όμως η καλύτερη είναι η δική μας ομάδα, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μας στερήσει ό,τι αξίζουμε.

Όλος ο φίλαθλος κόσμος του βόλεϊ είδε ότι στο συναρπαστικό πρώτο παιχνίδι της σειράς, χρειάστηκε να νικήσουμε όχι μία αλλά δύο φορές μέσα στο γήπεδο, αφού την πρώτη (match ball με σέρβις του Κουκ) ο επόπτης μετέτρεψε τον καθαρό άσο σε άουτ. Δεν βγάλαμε ούτε καν ανακοίνωση τότε. Αλλά δυστυχώς τα πράγματα στο, επίσης σπουδαίο, δεύτερο παιχνίδι ήταν τελικά πολύ χειρότερα, αφού σειρά λαθών από επόπτες και διαιτητές στέρησαν σε μεγάλο βαθμό από την ομάδα μας τη δυνατότητα να διεκδικήσει τη νίκη. Δεν έχει νόημα τώρα να αναφέρουμε μία προς μία τις φάσεις ούτε να μπούμε σε μία ατελείωτη συζήτηση για τη διαιτησία. Άλλωστε δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να δυναμιτίσουμε το κλίμα, κάτι το οποίο έχουμε αποδείξει, περισσότερο από τον κάθε ένα, στην πράξη.

Το μόνο που θέλουμε να πούμε, ενόψει και των επόμενων αγώνων, είναι ότι χρειαζόμαστε δικαιοσύνη και ισονομία. Πάντα και παντού.

Οι αθλητές και οι προπονητές του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ μας έχουν προσφέρει μέχρι σήμερα παιχνίδια πάρα πολύ υψηλού επιπέδου. Το ίδιο θέλουμε να γίνει την Τρίτη και την Πέμπτη στην Κυψέλη, μέσα σε ωραία ατμόσφαιρα και φίλαθλο πνεύμα. Κι ο καλύτερος ας κερδίσει.

ΥΓ: Επειδή εμείς δεν θα κάνουμε ποτέ αυτά που κάνουν άλλοι με ανακοινώσεις τους, θέλουμε να τονίσουμε προς όλους ότι κατά την είσοδο στο γήπεδο οπαδών του ΠΑΟΚ μετά το τέλος του αγώνα της Μ.Πέμπτης, ουδείς από την αποστολή του Παναθηναϊκού απειλήθηκε -είτε επειδή τουλάχιστον οι περισσότεροι οπαδοί ήθελαν απλώς να πανηγυρίσουν, είτε επειδή βοήθησαν αμέσως αθλητές και άλλοι άνθρωποι του ΠΑΟΚ. Καλό είναι φυσικά άλλη φορά να υπάρχει ακόμα μεγαλύτερος έλεγχος, διότι δεν ήθελε/θέλει και πολύ να γίνει κάτι άσχημο, αλλά γνωρίζουμε ότι αυτό δεν είναι πάντα εύκολο. Μάλιστα, ως Σύλλογος χαιρόμαστε όταν βλέπουμε και σε άλλα γήπεδα να έρχεται κόσμος, αφού αυτό μόνο καλό κάνει στο άθλημα και το πρωτάθλημα μας. Αυτά τα διευκρινίζουμε επειδή για τον Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο το fair play και η εντιμότητα είναι αρχές αδιαπραγμάτευτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: