Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Αυτοί είναι οι κορυφαίοι της ΤΣΣΚΑ Μόσχας!!

Ποιους θα πρέπει να περιορίσει η άμυνα του Παναθηναϊκού; Το gazzetta.gr γράφει για τους κορυφαίους της ΤΣΣΚΑ, λίγες ώρες πριν το Game 1 στη Μόσχα (20:00/ΝΕΡΙΤ).
Η περσινή σεζόν για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας έδωσε απλά συνέχεια στις προηγούμενες. Το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Οι Ρώσοι μπήκαν στην αγωνιστική περίοδο 2013-2014 μ' ένα από τα πιο ακριβά ρόστερ, αλλά δεν κατάφεραν να επιστρέψουν στην κορυφή της Ευρώπης. Εκείνος που τους στέρησε την ευκαιρία να διεκδικήσουν το τρόπαιο ήταν ο Ταϊρίς Ράις στον ημιτελικό του Final 4.
Ο άνθρωπος που κλήθηκε να επαναφέρει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο δρόμο των επιτυχιών είναι ο Δημήτρης Ιτούδης. Ο επί σειρά ετών συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς δημιούργησε ένα πολύ ισχυρό ρόστερ, με τουλάχιστον δύο ισάξιους παίκτες σε κάθε θέση. Αν στο τέλος της χρονιάς το αποτέλεσμα θα είναι το επιθυμητό για τους Ρώσους δεν το γνωρίζουμε, ωστόσο είναι δεδομένο πως η ΤΣΣΚΑ έχει πολλές πιθανότητες με το μέρος της.
Για να γίνει αυτό πρέπει αρχικά να ξεπεράσουν το εμπόδιο του Παναθηναϊκού στην προημιτελική σειρά των playoffs. Λίγες ώρες πριν το Game 1 (20:00/ΝΕΡΙΤ) το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τους... Fantastic Four της ΤΣΣΚΑ. Τους 4 κορυφαίους παίκτες της “Αρκούδας”.
Νάντο Ντε Κολό (γενν. το 1987, ύψος 1.95μ.)
14π. (51.3% δίπ., 40.4%τρ., 91.6%β.)
3.4 ριμπ., 3.1 ασ., 1.5 κλ., 1.6λ. Σε 24:33

Το μεγαλύτερο... όνομα που απέκτησε το περασμένο καλοκαίρι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ήταν ο Νάντο Ντε Κολό. Ο διεθνής Γάλλος γκαρντ άφησε το ΝΒΑ κι επέστρεψε στην Ευρώπη για λογαριασμό των Ρώσων, οι οποίοι του πρόσφεραν ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο. Η έως τώρα παρουσία του είναι άκρως θετική κι αποτελεί μόνιμο... πονοκέφαλος για τις αντίπαλες άμυνες. Ο Ντε Κολό ακολουθεί τον Μίλος Τεόντοσιτς στο σκοράρισμα και δεν έχουν λείψει οι βραδιές που έχει πάρει την ΤΣΣΚΑ στις πλάτες του! Season high στην Ευρωλίγκα οι 28 πόντοι που έβαλε στην Ουνικάχα Μάλαγα, ενώ συνολικά έχει σπάσει το φράγμα των 20 πόντων σε 4 ματς της φετινής διοργάνωσης.
Μίλος Τεόντοσιτς (γενν. το 1987, ύψος 1.95μ.)
16.1π. (46.2% δίπ., 41.2% τρ., 85%β.)
2.8ρ., 7.2ασ., 0.9κλ., 3.6λ. Σε 29:37

Βρίσκεται αρκετά χρόνια στη Μόσχα. Η πρώτη του σεζόν στην ΤΣΣΚΑ ήταν το 2011-2012 και συνοδεύτηκε από τον... θρίαμβο του Ολυμπιακού στην Πόλη. Ο Μίλος ακόμα προσπαθεί να κατακτήσει την Ευρωλίγκα κι έμεινε στη Ρωσία με αυτό τον στόχο. Να βρεθεί στην κορυφή της Ευρώπης. Θα τα καταφέρει; Η απάντηση θα δοθεί σε λίγο καιρό, ωστόσο είναι δεδομένο πως ο Σέρβος γκαρντ κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για ν' ανέβει στην κορυφή. Ο άλλοτε γκαρντ του Ολυμπιακού έχασε κάποια ματς λόγω τραυματισμού, συνολικά όμως κάνει σπουδαία σεζόν και χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως είναι ο πρώτος σκόρερ και ο πρώτος στις ασίστ για την ΤΣΣΚΑ. Αν ο Παναθηναϊκός θέλει να έχει τύχη στη Μόσχα, τότε θα πρέπει να σταματήσει τον Τεόντοσιτς.
Σόνι Γουίμς (γενν. το 1986, ύψος 1.98μ.)
13.4π. (44.2% δίπ., 38%τρ., 78%β.)
4.5ρ., 3.7ασ., 0.9κλ., 2.3λ. Σε 27:56

Ο Σόνι Γουίμς πήγε στη Μόσχα μετά την ήττα της ΤΣΣΚΑ από τον Ολυμπιακό στο Final 4 της Πόλης. Ο Αμερικανός φόργουορντ αποκτήθηκε για να κάνει τη διαφορά στη θέση “3” κι η αλήθεια είναι πως τα έχει καταφέρει σε αρκετά ικανοποιητικό βαθμό. Βέβαια, δεν έχει οδηγήσει την ΤΣΣΚΑ σε τίτλους, αλλά οι αντίπαλες άμυνες δεν μπορούν να τον αφήσουν δευτερόλεπτο μόνο του, καθώς θα εκτελέσει αμέσως! Δυνατός παίκτης, με καλό drive κι αξιόπιστο μακρινό σουτ. Όπως μπορείτε να δείτε στα στατιστικά του, ο Γουίμς αποτελεί ένα από τα βασικά “όπλα” των Ρώσων, με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς να έχει δύσκολο έργο ως προς το να τον περιορίσει.
Σάσα Κάουν (γενν. το 1985, ύψος 2.13μ.)
10.8π. (6/9% δίπ., 66%β.)
4.7ρ., 0.5ασ., 0.5κλ., 1.2λ. Σε 20:01

Ο Σάσα Κάουν μπαίνει στο θέμα, ακόμα κι αν δεν έχει εντυπωσιακούς αριθμούς, όπως οι προαναφερθέντες. Αποτελεί, όμως, τον πιο αξιόπιστο ψηλό των Ρώσων κι αναμένεται να κάνει εξαιρετικά δύσκολη τη ζωή του Εστεμπάν Μπατίστα (σ.σ. ή του εκάστοτε παίκτη που θα χρησιμοποιήσει στη θέση “5” ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς) τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Ο Κάουν είναι μεγάλο κορμί κι αν πάρει τη μπάλα κοντά στο καλάθι, τότε θα έρθουν δύο εύκολοι πόντοι για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, συνεπώς χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια από την “πράσινη” άμυνα.
Σημείωση: Η παραπάνω... 4άδα είναι εκείνη που ξεχωρίζει και οι συγκεκριμένοι παίκτες είναι αυτοί που πρέπει να περιορίσει η άμυνα του Παναθηναϊκού, αν θέλουν οι “πράσινοι” θέλουν να έχουν τύχη στη Μόσχα. Ωστόσο, δεν είναι μόνοι τους. Υπάρχουν οι Βοροντσέβιτς – Κιριλένκο που δημιουργούν ένα... εκρηκτικό δίδυμο στη θέση “4”, ενώ δεν είναι απίθανο να κάνουν τη ζημιά παίκτες, όπως ο Άαρον Τζάκσον ή ο Κάιλ Χάινς.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: