Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Ιστορική νίκη η Τότεναμ με 1-0!


Ο Πίτερ Κράουτς στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι του Φούλοπ Η Τότεναμ πέτυχε πανάξια νίκη με 1-0 μέσα στο Μάντσεστερ επί της Σίτι και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, με την τέταρτη θέση στη βαθμολογία της Πρέμιερ Λιγκ. Η ομάδα του Χάρι Ρέντναπ πήγε να παίξει εκτός έδρας, όντας ένα βαθμό μπροστά από τη Σίτι, ήταν πολύ καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και δίκαια επικράτησε.

Αν και η ισοπαλία την ευνοούσε, ενώ η Σίτι ήθελε μόνο τη νίκη, η Τότεναμ έπαιξε για το "τρίποντο". Στο 18' είχε κεφαλιά του Πίτερ Κράουτς στο δοκάρι του Φούλοπ. Ο Εουρέλιο Γκόμες κράτησε το "μηδέν" με δύο σπουδαίες αποκρούσεις και στο δεύτερο ημίχρονο η Τότεναμ κυριάρχησε. Και ήταν αυτή που έκανε τις ευκαιρίες. Τελικά στο 82' ο Γιουνές Καμπούλ σέντραρε δυνατά, ο Φούλοπ, που νωρίτερα είχε κάνει δύο σπουδαίες αποκρούσεις, απέκρουσε δύσκολα και ο Κράουτς με κεφαλιά πέτυχε το χρυσό γκολ.

Μάλιστα η Τότεναμ απέχει δύο βαθμούς από την Αρσεναλ και έχει ελπίδες να την ξεπεράσει στην τελευταία αγωνιστική την Κυριακή, ώστε να παίξει κατευθείαν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και όχι στον γύρο τον πλέι οφ. Η Τσέλσι και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που διεκδικούν τον τίτλο έχουν εξασφαλίσει άλλες δύο θέσεις στους ομίλους.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, η Στόουκ Σίτι επικράτησε 1-0 εκτός έδρας της κουρασμένης Φούλαμ, με γκολ τοτ Μάθιου Εθέρινγκτον στο 83'. Πάντως οι γηπεδούχοι είχαν καλύτερες ευκαιρίες για να σκοράρουν και να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: