Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Μπενίτεθ: "Αν πουλήσουν τον Τόρες, παραιτούμαι"


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Η φετινή σεζόν φαίνεται πως είναι η δυσκολότερη για τον Ράφα Μπενίτεθ από τότε που ανέλαβε στο τιμόνι της Λίβερπουλ (2004), με τις πέντε ήττες στα πρώτα 12 ματς της Πρέμιερ Λιγκ, τον σχεδόν βέβαιο αποκλεισμό στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, την αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του αλλά και τα χρέη ύψους 245.000.000 λιρών που έχει ο σύλλογος, όμως ο Ισπανός δεν το βάζει κάτω.

Την ώρα που οι φήμες τον θέλουν βασικό υποψήφιο για να διαδεχτεί τον Μανουέλ Πελεγκρίνι στη Ρεάλ Μαδρίτης έχοντας δεχτεί ήδη τρεις προσφορές τα τελευταία χρόνια από τους "μερένγκες", ο ίδιος παραμένει πιστός στους "κόκκινους" και σε συνέντευξη που παραχώρησε στους "Times" αποκάλυψε ότι μόνο η πώληση του Τόρες μπορεί να τον απομακρύνει από το "Άνφιλντ".

"Υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα σε πέντε χρόνια πριν και στο τώρα. Το όνομα του συλλόγου παγκοσμίως είναι στο ίδιο επίπεδο όπως ήταν και τη δεκαετία του '80. Είναι ένα φανταστικό επίτευγμα. Όλοι μιλούν με καλά λόγια για τη Λίβερπουλ. Και θα γίνουμε καλύτεροι.

Ο κόσμος ανησυχεί αλλά η ομάδα θα βελτιωθεί. Όταν έχουμε παίκτες-κλειδιά στον αγωνιστικό χώρο δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από κανέναν. Το έχουμε αποδείξει αυτό στο παρελθόν", τόνισε ο Μπενίτεθ, ο οποίος σε ερώτηση για το αν οι Χικς-Ζιλέτ πουλήσουν τον Τόρες με πρόταση 100.000.000 λιρών, ήταν κατηγορηματικός:

"Είμαι αισιόδοξος ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Σε μία τέτοια περίπτωση θα υπέβαλα την παραίτησή μου".

Ο Μαδριλένος τεχνικός μίλησε επίσης για την απόκτηση του -τραυματία- Αλμπέρτο Ακουιλάνι το καλοκαίρι (μόλις πριν οκτώ ημέρες έκανε το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα, κόντρα στη Μπέρμινχαμ), αλλά και σε άλλους παίκτες που έχουν έρθει στο σύλλογο επί ημερών του.

"Μπορούμε να αγοράζουμε έναν ή δύο μεγάλους παίκτες αξίας 20.000.000 λιρών το χρόνο. Εάν θέλουμε να έχουμε περισσότερα χρήματα διαθέσιμα είμαστε υποχρεωμένοι να πουλάμε και παίκτες.

Πρέπει να πουλάμε ακριβά και να αγοράζουμε όσο το δυνατόν πιο φθηνά. Ο υγιής Ακουιλάνι θα στοίχιζε 20 με 30 εκατομμύρια λίρες. Τον τσεκάραμε με τους γιατρούς και είπαν ότι μπορεί να έμενε εκτός για ένα-δύο μήνες.

Χάσαμε κάποιο χρόνο αλλά υπογράψαμε παίκτη για πέντε χρόνια και όχι πέντε εβδομάδες. Έπρεπε να πάρουμε το ρίσκο. Οι επιλογές των Τόρες, Μασεράνο, Ρέινα και Αλόνσο ήταν καλές.

Ο Κιν είναι καλός παίκτης αλλά τον πουλήσαμε επειδή δεν έπαιζε στο επίπεδο που ξέραμε ότι μπορούσε. Ο Μπάμπελ είναι παίκτης επένδυση και περιμένουμε τη βελτίωσή του. Πρέπει να είναι περισσότερο σταθερός".

Δεν υπάρχουν σχόλια: