Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

ΛΑΡΙΣΑ: Ζητεί αναβολή λόγω πένθους


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Συγκλονισμένοι παραμένουν όλοι στις τάξεις της Λάρισας μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Αντόνιο Ντε Νίγκρις τα ξημερώματα της Δευτέρας από ανακοπή καρδιάς. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως ο «Ελ Τάνο» δεν είναι πλέον ανάμεσά μας. Οι συμπαίκτες και όλοι όσοι τον γνώριζαν είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και για το λόγο αυτό η διοίκηση της ομάδας αναμένεται να ζητήσει την αναβολή της προγραμματισμένης για την Κυριακή αναμέτρησης με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο (14:30), αίτημα που έχει πολλές πιθανότητες να γίνει αποδεκτό από τη Σούπερ Λίγκα.

Στο μεταξύ, την Τετάρτη αναμένονται στη θεσσαλική πόλη ο πατέρας και τα δύο αδέρφια του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή για να παραλάβουν τη σωρό του και να επιστρέψουν στο Μεξικό, όπου και θα γίνει η κηδεία (πιθανό να βρεθεί και αντιπροσωπεία οπαδών της Λάρισας). Η διοίκηση της ΑΕΛ και η μεξικανική πρεσβεία καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες.

Στη Λάρισα αναμένεται κι ένας Μεξικανός ιατροδικαστής, τη στιγμή που μέχρι την Τετάρτη θα έχει γνωστοποιηθεί το ιατροδικαστικό πόρισμα. Η πρώτη γνωμάτευση κάνει λόγο για παθολογικά αίτια και σοβαρή βλάβη του καρδιοαναπνευστικού συστήματος. Η επίσημη ΑΕΛ δεν θέλει να απαντήσει στις αιτιάσεις του γιατρού της Άνκαρασπορ, πρώην ομάδας του εκλιπόντος, προτού ανακοινωθεί το πόρισμα του ιατροδικαστή.

Ο γιατρός της ομάδας της Άγκυρας (Μπουράκ Κουντουρατσίογλου) δήλωσε πως «… το πρόβλημα είχε εντοπιστεί από το ξεκίνημα της περασμένης σεζόν. Υπήρχε γενετικό πρόβλημα δυσπλασίας της καρδιάς του, το οποίο μετά την ηλικία των 30 μπορεί να οδηγήσει σε ξαφνικό θάνατο, πόσω μάλλον από τη στιγμή που είχε ιστορικό στην οικογένειά του. Τον είχαμε ενημερώσει από την πρώτη στιγμή, αλλά εκείνος υποβάθμιζε το πρόβλημα λέγοντας πως δεν είχε ενοχλήσεις. Ενημερώσαμε την τουρκική ομοσπονδία, που είπε πως ο παίκτης μπορούσε να αγωνιστεί εφόσον αναλαμβάναμε από κοινού την ευθύνη, κάτι που δεν δεχτήκαμε. Αυτός υποθέτω πως είναι ο κύριος λόγος που έφυγε από την Άγκυρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: