Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Στα... αστέρια η Λιόν!

Η Λιόν σε ένα εκπληκτικό παιχνίδι επικράτησε της Μαρσέιγ με 3-2, ανέβηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και πλησίασε τους Μαρσεγιέζους στους τρεις βαθμούς! Πανηγυρίζει η Λιλ, που αποσπάστη 4 βαθμούς στην κορυφή από τη Μαρσέιγ!
Με απουσίες η Λιόν

Η Λιόν παρατάχθηκε με πολλές ελλείψεις στο «Ζερλάν», καθώς Αλί Σισοκό και Μπάστος ήταν τιμωρημένοι, ενώ λόγω τραυματισμού τέθηκαν νοκ άουτ οι Γκουρκίφ, Τουλαλάν και Έντερσον. Ο Πιελ επέλεξε το αγαπημένο του 4-3-3, κάτω από τα δοκάρια έκατσε ο Γιορίς, αριστερά στην άμυνα αγωνίστηκε ο νεαρός Κολοτζιέτσακ, ενώ στα δεξιά ο Ρεβεγέρ. Ο... γκαφατζής Ντιακατέ έμεινε για ακόμη μία φορά στον πάγκο και δίδυμο στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Κρις και Λόβρεν, στον άξονα της μεσαίας γραμμής έπαιξαν ο φορμαρισμένος Γκοναλόνς μαζί με τους Σέλστρεμ και Πιάνιτς, στα άκρα οι Ντελγάδο και Λισάντρο και στην κορυφή της επίθεσης ο Γκομίς.

Αμυντικοί προσανατολισμοί από Ντεσάμπ

Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ από την άλλη αποφάσισε να παραταχθεί με πιο… ελαφρύ σχήμα, με τη μεσαία του γραμμή φορτωμένη, ώστε να παίξει με αντεπιθέσεις, ενώ μοναδική απουσία ήταν εκείνη του Εμπιά. Τερματοφύλακας ήταν ο Μανταντά, ο Ταϊβό αγωνίστηκε στο αριστερό άκρο της άμυνας και ο Φανί στο δεξί, ενώ στο κέντρο της άμυνας έπαιξαν οι Ντιβαρά και Χάιντσε. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Σεϊρού και Εντουάρντ Σισέ, στα δεξιά έπαιξε ο Βαλμπουένα, στα αριστερά ο Αντρέ Αγιού, ο Ζινιάκ έμεινε στον πάγκο για να βρεθεί μόνος του στην κορυφή της επίθεσης ο Ρεμί και πίσω του αγωνίστηκε ο Λούτσο.

Σκόραρε ο Ρεμί, αλλά…

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήρθε στο 4’, όταν ο Ντελγάδο έκανε δυνατό σουτ από το ύψος τηε περιοχής και ανάγκασε τον Μανταντά σε εντυπωσιακή επέμβαση. Η τακιτκή του Ντεσάμπ απέδωσε καρπούς και η Μαρσέιγ κέρδισε τη μάχη στον άξονα της μεσαίας γραμμής αναγκάζοντας του γηπεδούχους να αναπτύσσονται από τα άκρα, με τον Κολοτζιέτσακ να κάνει πολύ καλό παιχνίδι και να δημιουργεί πολλά ρήγματα από την πλευρά του.

Στο 11’ ο Ρεμί σκόραρε, όμως το γκολ του κακώς ακυρώθηκε για χέρι, καθώς στα ριπλέι φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο επιθετικός των Μαρσεγιέζων κατέβασε την μπάλα με το στήθος… Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο και ανοιχτό, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ και στο 16’ ήταν η σειρά των «λιονέ» να χάσουν μεγάλη ευκαιρία. Ο Πιάνιτς βρέθηκε μόνος του στην περιοχή των φιλοξενούμενων, όμως από το σημείο του πέναλτι δεν έπιασε καλά το σουτ και η μπάλα κατέληξε άουτ.

Με… υπογραφή Λισάντρο!

Στο 24’ ο Λισάντρο έκανε την προσπάθεια να ξεπεράσει εντός περιοχή τον Ντιαβαρά, ο Σενεγαλέζος τον ανέτρεψε και ο Στεφάν Λανουά υπέδειξε την άσπρη βούλα. Ο Αργεντίνος ανέλαβε την εκτέλεσε, δεν άστόχησε και έκανε το 1-0 στο 25’. Το γκολ ανέβασε την ψυχολογία των παικτών του Πιελ, που στη συνέχεια απείλησαν με τους Γκομίς και Ντελγάδο, χωρίς όμως να ανησυχήσει ο Μανταντά, με τη Μαρσέιγ να ισορροπεί το παιχνίδι από το 30’ και μετά.

Οι αμυντική λειτουργία της Λιόν βελτιώθηκε πολύ και οι «Φωκαείς» δυσκολεύονταν να βρουν διαδρόμους προς την εστία του Γιορίς, με αποτέλεσμα να απειλούν μόνο με μακρινά σουτ. Σε ένα από αυτά ο Βαλμπουένα υποχρέωσε τον Γιορίς σε δύσκολη επέμβαση στο 35’, ενώ στο 42’ ο Γάλλος γκολκίπερ δήλωσει και πάλι «παρώ», όταν οι Λούτσο, Βαλμπουένα και Αγιού συνδυάστηκαν άψογα, με τον τελευταίο να κάνει το σουτ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή.

Δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο η Μαρσέιγ

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και στο 53’ έχασαν την πρώτη ευκαιρία. Ο Ρεμί βρέθηκε στα δεξιά, έβγαλε την παράλληλη σέντρα, όμως ο Ρεβεγέρ πρόλαβε την τελευταία στιγμή, πριν η μπάλα καταλήξει στον Αγιού, και έδιωξε σε κόρνερ. Μόλις 1’ αργότερα ο Φανί έβγαλε τη σέντρα, όμως ο Σεϊρού δεν έπιασε καλά την κεφαλιά από την μικρή περιοχή και η μπάλα κατέληξε άουτ, ενώ λίγο μετά ο Ταϊβό μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ από τα πλάγια και ο Γιορίς έδιωξε με τα πόδια.

Απίστευτο τρίλεπτο!

Στο 64’ ο Ζινιάκ πέρασε στο παιχνίδι στη θέση του Αγιού, ο Τζόρνταν Αγιού πέρασε στη θέση του Βαλμπουένα, ενώ ο Μπριάν πήρε τη θέση του Γκομίς για τη Λιόν. Στο 68’ ακυρώθηκε σωστά γκολ του Μπριάν, καθώς ο Γάλλος επιθετικός σκόραρε από θέση οφσάιντ, ενώ 1’ αργότερα οι γηπεδούχοι έβγαλαν εξαιρετική αντεπίθεση, ο Λισάντρο έδωσε την μπάλα στον Ντελγάδο, ο οποίος αφού… χόρεψε τον Φανί, νίκησε τον Μανταντά για το 2-0 στο 69’!

Η απάντηση της Μαρσέιγ δεν άργησε καθόλου να φτάσει, καθώς στο 70’ ο Αγιού κέρδισε την μπάλα κοντά στο σημείο του κόρνερ μετά το τραγκό λάθος του Μπριάν, που πήγε να προλάβει την μπάλα, την γύρισε στον Λούτσο, ο οποίος με προβολή μείωσε σε 2-1.

Ισοφάρισε ο Ρεμί, απάντησε ο Κρις!

Στο 77’ ο Γιορίς έκανε απίστευτη απόκρουση σε κεφαλιά του Ρεμί, όμως από την εκτέλεση του κόρνερ ο επιθετικός της Μαρσέιγ έφερε το παιχνίδι στα ίσα με κοντινή προβολή, μετά από κεφαλιά του Χάιντσε! Το μομέντουμ ήταν με την πλευρά των Μαρσεγιέζων, όμως οι «λιονέ» δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Στο 85’ ο Κρις έγινε κάτοχος της μπάλας μετά από βαθιά μπαλιά και γύρισε με πολύ ωραίο τρόπο, για να νικήσει τον Μανταντά για τρίτη φορά στο παιχνίδι!

Η Λιόν ανέβηκε στην Τρίτη θέση της βαθμολογίας που οδηγεί στο Champions League, πλησίασε στους 3 βαθμούς την δεύτερη Μαρσέιγ, ενώ… δούλεψε και για τη Λιλ, η οποία είναι και το φαβορί για τον τίτλο!
Μεγάλη νίκη για Βαλενσιέν

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, το άγχος ήταν εμφανές στις πρώτες κινήσεις των παικτών της Βαλενσιέν, όμως το γκολ του καντίρ μόλις στο 18’ απελευθέρωσε τους γηπεδούχους, που ήταν καλύτεροι και έφτασαν στη νίκη 2-0 επί της Ρεν. Οι «νορντίστ» είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης, οι φιλοξενούμενοι αδυνατούσαν να απειλήσουν την εστία του Πενετό, με τον φορμαρισμένο Ντανίκ να σκοράρει και πάλι με δυνατό σουτ στο 53’ για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα. Η Βαλενσιέν έκανε αποφασιστικό βήμα για την παραμονή της, καθώς πλέον βρίσκεται 4 βαθμούς πάνω από τη Νανσί και τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ η Ρεν για ακόμη μία αγωνιστική έδειξε ότι είναι σε κάκιστη κατάσταση.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 34ης αγωνιστικής

Σάββατο (07/05)

Αρλ-Σεντ Ετιέν 0-1

(33' πεν. Αλόνσο)

Οσέρ-Μονπελιέ 1-0
(79' Κοντού)

Μπορντό-Σοσό 0-4
(8', 29' Ιντεγέ, 11' Περκίς, 22' Μπουντεμπούζ)

Μπρεστ-Νις 0-0

Καέν-Λανς 1-1

(1' Νιανγκ - 37' Βαράν)

Λοριάν-Τουλούζ 0-0

Μονακό-Παρί 1-1

(24' Αντριάνο - 51' Ερντίνγκ)

Νανσί-Λιλ 0-1
(45+2' Αζάρ)

Κυριακή (08/05)

Βαλενσιέν-Ρεν 2-0

(18’Καντίρ, 53’ Ντανίκ)

Λιόν-Μαρσέιγ 3-2
(25’πεν. Λισάντρο, 69'  Ντελγάδο, 85' Κρις - 70' Λούτσο, 78' Ρεμί)

Η βαθμολογία

1. Λιλ   66
2. Μαρσέιγ   62
3. Λιόν   59
4. Παρί   57
5. Ρεν   52
6. Σοσό   49
7. Λοριάν   48
8. Σεντ Ετιέν   48
9. Μπορντό   45
10. Μονπελιέ   44
11. Τουλούζ   43
12. Βαλενσιέν   42
13. Οσέρ   42
14. Μπρεστ   42
15. Μονακό   40
16. Καέν   40
17. Νις   40
18. Νανσί   38
19. Λανς   31
20. Αρλ   14

Επόμενη αγωνιστική

Τρίτη (10/05)


Παρί-Νανσί (22:00)
Σεντ Ετιέν-Λιλ

Τετάρτη (11/05)

Οσέρ-Λιόν (20:00)
Λανς-Μπορντό
Μονπελιέ-Λοριάν
Νις-Αρλ
Ρεν-Καέν
Σοσό-Μονακό
Τουλούζ-Βαλενσιέν
Μαρσέιγ-Μπρεστ (22:00)

Δεν υπάρχουν σχόλια: