Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

«Μόνον οι ποινές δεν φτάνουν»!!

Πεπεισμένος ότι οι αυστηρές ποινές, από μόνες τους, δεν εγγυώνται την αντιμετώπιση των φαινομένων βίας στα γήπεδα εξέφρασε ο Ανδρέας Φάκος.

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας εξέφρασε την άποψη πως η βελτίωση της κατάστασης είναι εφικτή -μόνο στην περίπτωση, όμως, που όλοι οι φορείς (Πολιτεία, Αστυνομία, ΠΑΕ, ΕΠΟ, Αρχές) συνεργαστούν για την εφαρμογή των νόμων.

Ερωτώμενος, δε, για την απόφαση να θέσει στο αρχείο την υπόθεση των κασετών, τόνισε πως απλά εφάρμοσε κατά γράμμα τον κανονισμό.


Αναλυτικά η συνέντευξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα στο ΑΠΕ:

Πιστεύετε, ότι οι αυστηρότερες ποινές και ο εγκλεισμός στην φυλακή των χούλιγκανς, αποτελούν «πανάκεια» στην μάστιγα της βίας;

Φυσικά και όχι. Μόνο με τις αυστηρότερες ποινές δεν νομίζω ότι θα εξαλειφθεί η βία. Χρειάζεται να γίνει ό,τι είναι εφικτό απ' όλες τις πλευρές -Πολιτεία, Αστυνομία, ΠΑΕ, ΕΠΟ, την δική μας- για να διορθωθούν τα πράγματα. Κάτι πρέπει να αλλάξει. Γιατί να μην είμαστε κι εδώ όπως στο εξωτερικό; Δεν μπορεί εκεί οι φίλαθλοι να κάθονται στο γήπεδο, με τον ίδιο τρόπο που παρακολουθούν και μια παράσταση στο θέατρο, κι εδώ αυτό να είναι αδύνατο.

Για να μην είμαστε ουτοπιστές, οι εξέδρες δεν μπορεί να είναι... θέατρο.

Στο εξωτερικό φωνάζουν, αλλά υποστηρίζουν κόσμια την ομάδα τους. Δεν κάνουν όπως εδώ. Δεν μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο, προκαλώντας καταστροφές και καταδιώκοντας τους αντιπάλους ποδοσφαιριστές. Είδα σ' έναν αγώνα στη Γερμανία να πέφτει ένα πλαστικό ποτήρι στον αγωνιστικό χώρο και αμέσως να διακόπτεται η αναμέτρηση -με τους ποδοσφαιριστές να είναι στο πλευρό των διαιτητών. Μας έδωσαν ένα καλό μάθημα.

Η απόφασή σας να θέσετε στο αρχείο την πολύκροτη υπόθεση με τις κασέτες, που ταλάνισε το ελληνικό ποδόσφαιρο -με το σκεπτικό ότι πέρασε το χρονικό διάστημα του ενός μηνός που ορίζει ο πειθαρχικός κώδικας- προκάλεσε πολλές αντιδράσεις...

Εγώ δεν ενεργώ με βάση το τι λέει ο κόσμος και η λαϊκή ετυμηγορία. Εγώ λειτουργώ με βάση τις διατάξεις του νόμου. Κι εφάρμοσα κατά γράμμα το νόμο.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι -και μεταξύ τους πολιτικοί- που υποστηρίζουν ότι νόμοι υπάρχουν, αλλά δεν εφαρμόζονται.

Οι νόμοι εφαρμόζονται. Και σημειώστε ότι τους νόμους τους φτιάχνουν οι πολιτικοί, όχι εμείς.

Η λειτουργία της αθλητικής δικαιοσύνης είναι η καλύτερη δυνατή;

Τόσο εγώ όσο και ο κ. Αντωνακάκης, κάνουμε ό,τι μπορούμε και εφαρμόζουμε απαρέγκλιτα τους νόμους -ενώ βλέπω πως η ΕΠΟ προσπαθεί για το καλύτερο. Και το καλό, βέβαια, μπορεί να γίνει καλύτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: