Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

«Καθάρισε» με Λεονάρντο η ΑΕΚ!!

Μικρό προβάδισμα για την κατάκτηση της 2ης θέσης, που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League, απέκτησε η ΑΕΚ μετά την ολοκλήρωση της 1ης ημέρας των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας.
Με το πέναλτι-γκολ του Λεονάρντο στο 38΄ η Ενωση επικράτησε 1-0 του Ολυμπιακού Βόλου στο ΟΑΚΑ και σε συνδυασμό με την ήττα του Παναθηναϊκού στην Τούμπα, πέρασε στην κορυφή του μίνι πρωταθλήματος που διεξάγεται μεταξύ των τεσσάρων ομάδων.
Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, πιο επιθετική ήταν η ΑΕΚ στα πρώτα 45 λεπτά, χωρίς ωστόσο, να δημιουργήσει την κλασική ευκαιρία στην εστία του Γιακούποβιτς. Η πιο καλή στιγμή για την Ένωση καταγράφηκε στο 26΄ με το σουτ του Λυμπερόπουλου να περνάει ελάχιστα άουτ. Λίγα λεπτά αργότερα ο Μεσσήνιος επιθετικός έγινε αλλαγή, καθώς τραυματίστηκε, γεγονός που δεν επηρέασε την ομάδα του η οποία στο 38΄ άνοιξε το σκορ με πέναλτι του Λεονάρντο (1-0). Το κέρδισε νωρίτερα ο ίδιος ο Βραζιλιάνος από ανόητο σπρώξιμο του Σέλεζι σε διεκδίκηση της μπάλας στη γραμμή της μεγάλης περιοχής κι αρκετά πλάγια.
Το δεύτερο μέρος ήταν πολύ κακό ποιοτικά, με την ΑΕΚ να εμφανίζει σημάδια κούρασης μετά το 50΄, γεγονός που δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν οι «ερυθρόλευκοι» του Βόλου. Στο 64΄ από μία μακρινή χαμηλή σέντρα του Γκερέιρο η μπάλα πέρασε από πολλά πόδια, αλλά ο Γιακούποβιτς δεν αιφνιδιάστηκε. Στο 72΄ ο Γκερέιρο έδωσε έτοιμο γκολ στον Μπάχα, ο οποίος εξ επαφής απέτυχε να σκοράρει σε άδεια εστία, ενώ ο ίδιος παίκτης είχε σουτ στο οριζόντιο δοκάρι στο 85΄.
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Λαγός, Δέλλας, Μανωλάς, Γεωργέας, Ντιόπ, Μίτσελ, Μάκος, Λεονάρντο (61′ λ.τ. Καφές), Λυμπερόπουλος (33′ λ.τ. Γκερέιρο), Μπαχά (86′ Μπλάνκο).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Μάκης Κατσαβάκης): Γιακούποβιτς, Ρόκας (89′ Νέμεθ), Σανκαρέ, Τομάς, Ζέλεσι, Μητρόπουλος, Άλβαρες, Μπρέσκα, Ακόστα, Μόνχε (46′ Σολάκης), Μαρτίν.
Διαιτητής: Θάνος (Γρεβενών)
Η βαθμολογία (1αγ.)
ΑΕΚ 4
ΠΑΟΚ 3
Παναθηναϊκός 3
Ολυμπιακός Β. 0

Δεν υπάρχουν σχόλια: