Με αφορμή την συμφωνία Ολυμπιακού – Μιραλάς για τα τρία επόμενα χρόνια το gazzetta.gr απαριθμεί τα κέρδη που θα έχει για τους «ερυθρόλευκους» η παραμονή του διοεθνούς Βέλγου επιθετικού για τα τρία επόμενα χρόνια.
Ενισχυμένος από κάθε άποψη βγαίνει ο Ολυμπιακός από την παραμονή του Κέβιν Μιραλάς. Η υπογραφή του Βέλγου επιθετικού και πρώτου σκόρερ των «ερυθρόλευκων» στο τριετές συμβόλαιο που θα τον «δένει» με τους πρωταθλητές προσδίδει επιπλέον δυναμική στους Πειραιώτες εν όψει της επόμεης περιόδου.
Το gazzetta.gr σας απαριθμεί τα κέρδη που θα έχει για τον Ολυμπιακό η παραμονή του 24χρονου επιθετικού στο Λιμάνι.
1)      Το σημαντικότερο είναι ότι είχε ευτυχή κατάληξη για την ομάδα ένα πολύ σημαντικό «κεφάλαιο» για την ομάδα, αφού αφορά τον πρώτο σκόρερ προς την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.
2)      Μετά τη παραμονή του Μιραλάς ο Ολυμπιακός κερδίζει πολύ στο «κομμάτι» της ομοιογένειας. Σε μία χρονική στιγμή, όπου ο Βέλγος δείχνει να αυτοματοποιεί την συνεργασία του με τον Ράφικ Τζιμπούρ η επιθετική λειτουργία των «ερυθρόλευκων» αναμένεται να έχει θεαματικά αυξημένα νούμερα την επόμενη περίοδο.
3)      Έγινε το χατίρι του Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Βάσκος τεχνικός από την πρώτη στιγμή είχε ταχθεί υπέρ της παραμονής του Κέβιν Μιραλάς τον οποίο θεωρεί πολύ σημαντικό «κεφάλαιο» για τον Ολυμπιακό. Για να μην πούμε το σημαντικότερο…
4)      Δεν μπαίνει στην διαδικασία ο Ολυμπιακός να αναζητήσει τον διάδοχό του. Πλέον ο μεταγραφικός σχεδιασμός των πρωταθλητών χαράσσεται έχοντας τον Βέλγο επιθετικό στο ρόστερ τους και σε άλλες θέσεις όπου έχει παρουσιαστεί ανάγκη ενίσχυσης.
5)      Η  έντονη προσωπικότητα  του Βαγγέλη Μαρινάκη αποτελεί την καλύτερη παρακαταθήκη για τον Ολυμπιακό. Όσες φορές έχει χρειαστεί να πάρει τη κατάσταση στα χέρια του ο πρόεδρος της πειραίκής ομάδας τα έχει καταφέρει και με το παραπάνω. Έτσι συνέβη και με την υπόθεση του Κέβιν Μιραλάς, δίνοντας μ' αυτόν τον τρόπο ένα τέλος στο πολύκροτο σίριαλ που διήρκησε για αρκετούς μήνες.
6)      Ο Ολυμπιακός μετά από αυτή την εξέλιξη φρόντισε μέσω του προέδρου του Βαγγέλη Μαρινάκη να στείλει το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση και ειδικά προς .. διάφορους μανατζαραίους.
7)      Τα οικονομικά οφέλη. Ο Ολυμπιακός κατάφερε τελικά να «δέσει» τον Μιραλάς με μία πολύ καλή ρήτρα μεταπώλησης, η οποία αγγίζει τα οκτώ εκατομμύρια ευρώ.
               8) Το γεγονός ότι πρόκειται για ένα  παίκτη που έχει «κερδίσει την εξέδρα σίγουρα αποτελεί ένα επιπλέον συν για τον Ολυμπιακό. Ο Μιραλάς με τις  περίτεχνες ενέργειές του και την απίστευτη ευκολία με την οποία «τρυπούσε» τις αντίπαλες άμυνες είχε γίνει ο αγαπημένος της «ερυθρόλευκης» εξέδρας. Η στάση, την οποία έδειξε μετά το αρχικό ναυάγιο των διαπραγματεύσεων της διοίκησης του Ολυμπιακού με τον ατζέντη του Κριστόφ Ενροτό και η επιθυμία του να παραμείνει στους «ερυθρόλευκους» αναμένετια να εκτιμηθεί ανάλογα από τον κόσμο της πειραϊκής ομάδας, που προετομάζεται να του … ανταποδώσει με αυθόρμητο χειροκρότημα και αποθέωση την απόφαση του να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Ολυμπιακό.
Πηγή: gazzetta.gr