Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Φερέιρα: «Άξιζε κι’ άλλα γκολ ο ΠΑΟΚ, εκπληκτική ατμόσφαιρα»

Ειλικρινής ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, παραδέχτηκε την ανωτερότητα του ΠΑΟΚ, ύμνησε την «καυτή» Τούμπα, ενώ είχε πολλά παράπονα από την ομάδα του:
«Έχουμε μία έμπειρη ομάδα, αλλά γίνονται κάποια λάθη που δεν πρέπει να γίνονται. Είχαμε κάποιες απουσίες από τιμωρία, αλλά αφού τα πλέι οφ είναι μία νέα διαδικασία, δεν έπρεπε να μετρούν οι τιμωρίες από τις 30 αγωνιστικές. Η άμυνά μας ήταν διαφορετική λόγω αυτών των απουσιών. Βεβαίως όλα αυτά δεν αποτελούν δικαιολογίες. Ο ΠΑΟΚ έχει μια καλή ομάδα. Η ομάδα μου έχασε, αλλά αυτό συμβαίνει και στις μεγάλες ομάδες. Θα μπορούσε ο ΠΑΟΚ να έχει πετύχει περισσότερα γκολ. Για να παίξεις σε αυτές τις διοργανώσεις, πρέπει οι παίκτες να πιστέψουν πρώτα στη νίκη. Να ξέρουν ότι μπαίνουν στο γήπεδο για να νικήσουν. Ουσιαστικά μπαίνοντας με αυτό το σκεπτικό, πρέπει να συνεχίσεις με τον ίδιο τρόπο. Ελπίζω το σημερινό ματς να αποτελέσει ένα καλό μάθημα για μας», δήλωσε ο Πορτογάλος τεχνικός.
Όσο για τη συνέχεια των πλέι οφ, είπε: «Ήταν ο πρώτος αγώνας και υπάρχουν άλλοι πέντε. Δεν έχει σημασία πώς ξεκινούν τα πράγματα, αλλά πώς τελειώνουν. Το μόνο που χάσαμε είναι ένα αβαντάζ. Οι παίκτες μου έχουν συνείδηση πως πρέπει να συνεχίσουν, να παίξουν για το όνομα του συλλόγου και τη φανέλα μίας ομάδας με μεγάλη ιστορία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να πετύχουμε».
Για την εκπληκτική απόδοση του Βιεϊρίνια: «Ο Βιεϊρίνια ήταν παίκτης της Πόρτο τον καιρό που ήμουν και εγώ εκεί. Δεν αντιμετωπίζεται με ευκολία. Το θέμα δεν είναι ο Βιεϊρίνια, αλλά η άμυνά μας. Πρέπει να λειτουργήσουμε με άλλον τρόπο. Αυτή είναι η δυσκολία που αντιμετωπίσαμε.»
Για την ατμόσφαιρα που συνάντησε στην Τούμπα: «Θέλω να πω ότι μπορούμε να παίζουμε σε γήπεδα που υπάρχουν φίλαθλοι με πάθος. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ δημιούργησαν μεγάλη ατμόσφαιρα. Αν σκεφτούμε με αυτόν τον τρόπο πρέπει να σκεφτούμε ότι το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι και όχι χώρος βίας. Ο κόσμος πρέπει να έρχεται και να περνάει καλά. Όταν η ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλαθλοι είναι θετική, οι ποδοσφαιριστές την εισπράττουν θετικά. Όταν υπάρχει βία στις κερκίδες, αυτή μπαίνει και μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Τότε, δεν έχουμε ποδόσφαιρο και χάνουν όλοι.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: